pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:546/865)

Zupa gulaszowa z pieczoną papryką 264

Rozgrzewająca, sycąca węgierska zupa gulaszowa z pieczoną papryką. Moja rodzinka ją uwielbia… Mam nadzieję, że Wam też będzie smakować   Składniki: 800 g chudej wołowiny (lub wieprzowiny) 2,5 l bulionu 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta papryka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 średnie ziemniaki 1 płaska łyżeczka kminku (roztartego) 1 płaska łyżeczka tymianku (roztartego

Oryginalny smak
Siekane kotlety z indyka z piekarnika 136

głos) Siekane kotlety z indyka, pieczone w piekarniku są mięciutkie, delikatne i soczyste. Razem z pieczeniem, przygotowanie ich zajmie Wam około godziny. Z poniższych proporcji wyjdzie 12 średnich kotlecików. Masę na kotleciki możecie przygotować sobie już trochę wcześniej, aby składniki dobrze się przegryzły i aby mięso było bardziej aromatyczne. Do tych siekanych kotletów możecie zrobić domowy sos czosnkowy(...)grzybowy – jestem pewna, że w obu wersjach będą znakomicie smakować 🙂 Ja natomiast swoje kotlety siekane z indyka podałam z ziemniakami i mizerią. Te kotleciki są również fajnym pomysłem na imprezę, bo na zimno smakują równie dobrze 😁 Te kotleciki możecie zrobić także z piersi kurczaka. Sprawdźcie także podobne przepisy: Siekane kotleciki z cukinią i curry Siekane kotlety drobiowe z papryką

Kuchnia Bazylii
Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki? 121

brukselka jest bardzo wszechstronna. Można ją gotować, dusić, piec, grillować oraz podawać na surowo w sałatkach. Dzięki swojemu smakowi i konsystencji brukselka może być dodatkiem do wielu potraw, takich jak zupy , gulasze, sałatki, a nawet pizza. W Belgii brukselka jest często gotowana w całości i podawana jako danie główne, podawana z ziemniakami i sosem. Jak przygotować świeżą brukselkę? Aby przygotować(...)około 10-15 minut, aż brukselka zmięknie. Przed podaniem można dodać do niej masło lub sos ziołowy, aby podkreślić jej smak i aromat. Brukselka świetnie nadaje się również do pieczenia lub grillowania. Aby przyrządzić brukselkę w ten sposób, wystarczy umyć ją i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie należy polać ją oliwą z oliwek i posypać ulubionymi przyprawami, takimi jak czosnek

Via Gusto
Pieczony placek ziemniaczany 76

Placek ziemniaczany z piekarnika według szwedzkiej receptury. Podany z serkiem wiejskim dżemem z borówki i bekonem jest pyszny! Artykuł Pieczony placek ziemniaczany pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Rozgrzewająca grochówka z imbirem 181

Na zimowe dni polecamy porcję pożywnej, smacznej rozgrzewającej zupy Skład niki: 20 dag grochu łuskanego 1 kość schabowa pasek wędzonego boczku łyżka masła 3 średnie ziemniaki

kgwjanczewo
Zupa z cukini z jabłkiem 225

Zupę z cukinii robiłam już nie raz. Po raz pierwszy zrobiłam z dodatkiem jabłka. No i powiem Wam, że od teraz innej robić nie będę. Jest

Ala piecze i gotuje
Szaszłyki z frytkami z batatów 177

oleju do smażenia kotletów i głębokiego tłuszczu do przygotowania frytek :) Bataty to inaczej słodkie ziemniaki - puszyste i bardzo uniwersalne ... są o wiele zdrowsze niż nasze rodzinne ziemniaki.     Składniki na 8 szaszłyków, czyli 4 porcje: ok. 1/2 kg mięsa mielonego sól, pieprz, ostra papryka przyprawa do mięsa mielonego 2 jajka 1 duża cebula ząbek(...)słupki (jak frytki) i wrzucamy do naczynia z oliwą (najlepiej płaskiego)  - mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190ºC. Blaszkę umieszczamy na środkowej półce i wykładamy papierem do pieczenia. W nagrzanym piekarniku układamy nasze szaszłyki i grillujemy przez 5 min, następnie wkładamy bataty (każdy układamy oddzielnie) i pieczemy wszystko razem na funkcji "grzanie górne

Alutka-Gotuje
Zupa-krem z kukurydzy 182

koniecznie spróbujcie. A jeżeli lubicie jesienne kremy z warzyw, zapraszam również po przepis na ZUPĘ-KREM Z DYNI . Składniki (4 porcje): Zupa: 4 kolby kukurydzy cukrowej 1 średniej wielkości ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu 1 szklanka (250 ml) mleczka kokosowego 3 łyżki masła 1 papryczka chili 1 ząbek czosnku 1 łyżka startego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego(...)nich opierając pionowo na desce, za pomocą noża, ruchem od góry do dołu obciąć ziarna wzdłuż rdzenia kolby. 2) Przygotować grillowaną kukurydzę do podania: kolbę dokładnie natrzeć masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z funkcją grilla przez ok. 15-20 min., aż ziarna się zarumienią i zmiękną, a następnie obrać ją jak 4 poprzednie i odłożyć

Fitsweet.me
Pyszna zapiekanka kalafiorowa z grzybami 133

pieczonym mięsem na zimno… Polecam to proste i niezawodne danie, zapiekanka grzybowa jest pyszna z każdego rodzaju grzybów, ale najbardziej nam smakowała z boczniakami. Wy musicie sami wypróbować które będą bardziej w Waszym guście : pieczarki, boczniaki, shitake, a może leśne podgrzybki czy maślaczki lub mariaż wszystkich po trochu.. Składniki na około 3-4 osoby: 4 duże ziemniaki

Ogrodnik w podróży
Brownie paleo (ciasto czekoladowe z batatów) 317

brownie paleo – ciasto czekoladowe bezglutenowe, bez zbóż, nabiału i orzechów. Jak zrobić takie pyszne ciasto, w dodatku łatwe i szybkie do przyrządzenia? Przepis na brownie paleo : batat (słodki ziemniak) – jeden naprawdę duży albo dwa mniejsze (ok. 300 g) jajka – 2 duże olej kokosowy – 1/2 szklanki kakao – 1/2 szklanki miód – 1/3 szklanki mąka kokosowa(...)tarce i dobrze wymieszaj z mokrymi składnikami. Dodaj kakao i sodę oczyszczoną, a na samym końcu mąkę kokosową. Przełóż do okrągłej albo prostokątnej foremki (nie za małej), włóż do pieca nagrzanego do 185 stopni i piecz przez 25 do 30 minut. Podczas pieczenia ciasto pachnie obłędnie , pamiętaj o zaryglowaniu drzwi przed sąsiadami Daj ciastu ostygnąć jakieś 10 minut, zanim wyciągniesz

PaleoSMAK
Sernik z konfiturą wiśniową 178

kręcony ręcznie długo i żmudnie. ciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki 3/4 kostki margaryny palma lub 200 g masła 2 łyżki kakao szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka 0,5 szklanki cukru masa serowa 1 kg twarogu dobrego wiejskiego 6 jajek 1,5 szkl cukru otarta skórka z cytryny cukier wanilinowy cytrynowy 3 płaskie łyżki mąki(...)palma dodatkowo słoiczek dżemu wiśniowego domowego Ciasto zagniatamy szybko, dzielimy na dwie części i wkładamy w woreczkach do zamrażarki na ok godzinę. Twaróg przekręcamy przez maszynkę lub tłuczkiem do ziemniaków dobrze ugniatamy aż ser będzie gładki jak po przekręceniu przez maszynkę. W makutrze wałkiem ucieramy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym ok 10-15 min dodając po jednym żółtku, następnie

Gotowanie jest łatwe
NAJLEPSZA SZARLOTKA Z DOSATKIEM DYNI 156

Wspaniale smakuje na gorąco i na zimno.    Ciasto kruche : mąka pszenna 500 g margaryna 250 g cukier 110 g 1 jajko śmietana 18 % 5 łyżek proszek do pieczenia 2 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka szczypta soli Nadzienie : jabłka kwaskowe 900 g ( po obraniu ) dynia 900 g ( po obraniu ) 1 galaretka pomarańczowa ( 77 g ) sok z cytryny 1 łyżka(...)lodówce.   Dynie pokroić w dość drobną kostkę. Przełożyć do szerokiego dużego garnka i na wolnym ogniu podgrzewać około 15 minut, często mieszając. Potem lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. W tym czasie jabłka pokroić w grubą kostkę i dodać do utłuczonej dyni. Całość podgrzewać razem około 8 minut, często mieszając. Saganek zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie mieszać

Smaczne moje
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 88

było wczoraj żal boroczka, tak bardzo lubi połączenie gruszki z serem pleśniowym. Zapach pieczonego kruchego ciasta połączony z zapachem gorgonzoli, no poezja. Parę dni temu jednak zaplanowałam sobie zrobienie tej konkretnej tarty. My miało nie być w domu, w dniu w którym piekłam to cudo. No był, no trudno. Postękał parę sekund i już. Ja chyba się bardziej spinam(...)włoskie. Tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem całość można jeszcze posypać natką pietruszki i liśćmi rozmarynu. Ilość ciasta wystarczyła na formę o wymiarach: długość – 34 cm, szerokość – 10 cm, wysokość – 2,5 cm. Podobne przepisy: Tarta z porów i ziemniaków Artykuł Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą

Kardamonovy
Świąteczna zapiekanka PASTERSKA na Święta Bożego Narodzenia! 116

dodając śmietankę, bułkę tarta i ser. (Patrz film) . Puree: ziemniaki 12 sztuk gotujemy, odcedź, dodaj 1/3 kostki masla, 1/2 szkl śmietanki, odrobina soli, 1/4 kostki fety, świeży rozmaryn i gałka muszkatołowa. Dopraw solą do smaku. . 1 szara Reneta i świeże zioła: majeranek i szałwia. . Na wierzch: mozzarella 1 kulka . Całość piekłam około 40 minut, 220 stopni góra dół (pierwsze

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania