pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:456/865)

Sernik z ziemniakami + film 157

jajeczną. W osobnym naczyniu białka ubijamy na sztywną pianę a następnie delikatnie mieszając łączymy ją z serem, ugotowanymi ziemniakami i utartymi jajkami, na końcu wrzucamy rodzynki i jeszcze raz mieszamy. Do tortownicy posmarowanej tłuszczem przekładamy masę serową, wyrównujemy wierzch i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.około 40- 50 minut. Wystudzony sernik możemy polać czekoladą , najlepiej smakuje schłodzony

Smakowite Dania
Kurczak tandori 219

wierzchu. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry  przez 75 minut. Ja podałam go z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.Smacznego

Gosia gotuje
Schab pieczony 198

Pieczemy 20 min  Po tym czasie dolewamy do mięsa bulion, zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy od 45 do 60 minut - trzeba obserwować, gdyż każdy piekarnik inaczej się zachowuje Do obiadu, tak przygotowany schab, podałam z zapiekanymi ziemniakami i kalafiorem.  A na drugi dzień pokroiłam w grubsze plastry i zrobiłam kanapki do pracy.  Pychota

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szisza kebab z warzywami 191

chili i wyrabiamy. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Na długie patyczki do szaszłyków nabijamy ziemniaki oraz marchew i małe kuleczki z farszu mięsnego. Całość przyprószamy przyprawą do grilla, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez około 30 - 35 minut do uzyskania złocistego koloru. Podajemy z sałatami i kukurydza konserwową. Opcja szisz kebaba bez warzyw

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Łosoś pod pierzynką Magdy Gessler 611

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego skórą do dołu, na nim układamy resztę marynaty. Pieczemy 50 minut - 30 pod przykryciem i 20 bez, żeby  łosoś się zapiekł i utworzyła się 'skorupka'. Podajemy z ulubionymi sałatami i/lub ziemniakami. Smacznego

My Culinary Art
Rolada z perliczki 255

minut. Po tym czasie folię odwinąć, temperaturę zwiększyć do 180 st,C i piec jeszcze przynajmniej 15 min, do czasu, aż się perliczka lekko zarumieni. Kroić w plastry, polewać wytworzonym sosem i podawać np z ziemniakami. Smacznego

Stare Gary
Ryba z warzywami w papilotach 207

rozmaryn ** cytryna     SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filety rybne oczyszczamy , solimy , pieprzymy i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Obrane ziemniaki podgotowujemy w lekko osolonej wodzie , a następnie kroimy na plasterki. Paprykę kroimy w kosteczkę , marchewki w cienkie plasterki. Na papierze do pieczenia układamy przygotowane ryby , pokrywamy warzywami. Posypujemy jeszcze odrobiną soli , pieprzu i chili. Dodaejmy plasterek cytryny i świeżą gałązkę rozmarynu

Ostra na Słodko
Szybki obiad 354

Pieczone udka/podudzia z kurczaka.  Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny . Składniki:  4-6 udka/podudzia z kurczaka  cebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki papryki czerwonej mielonej(...)lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki, ząbki czosnku miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę).  P odawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką . Pozostał ą marynat ę mo żna wykorzystać do baz y sosu , dodać pół opakowania śmietany

NA MOIM TALERZU
Cukiniowe krążki 230

zmielone mięso, jajko i przyprawy. Przygotowanym farszem napełniamy cukinię i wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i podlewamy bulionem. Pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu cukinię kroimy w krążki. Podajemy z pomidorkami lub talarkami podsmazonych ziemniaków. Posypujemy koperkiem. Smacznego

Salonik smaków
Pożywna zapiekanka 256

podsmażamy całość. Wszystkie składniki na sos łączymy i doprowadzamy do wrzenia. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wykładamy warstwę ziemniaków, na to przygotowane mięso i polewamy częścią sosu. Robimy tak minimum trzy warstwy na przedostatnią i ostatnią posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy około 50 minut

Zainspirowana w kuchni
1448. Placek z szynką 214

foremki na tartę ] i polać śmietaną wymieszaną z żółtkiem i wegetą. N a wierzch rozłożyć grubo utarte ziemniaki i cebulę pokrojoną w kostkę.Oprószyć pieprzem i posypać pokrojonymi w kostkę szynką i boczkiem [podsmażyłam razem z cebulką] , posypać ziołami.Piec przez 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Przepis pochodzi z książeczek z serii  Kuchnia Smakosza..Pierogi, dania

Moje domowe kucharzenie
Tartaletki z warzywami sezonowymi 206

składników szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować. Wycina koło, wylepić nimi foremki. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Upieczone korpusiki wyjąć ostrożnie z formy. Farsz: 2 marchewki 1 czerwona cebula 4 pieczarki 2 ziemniaki w łupinkach kawałeczek selera 1/2 małego kabaczka garść orzechów wołoskich olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz, tymianek Na patelni

kolorowotorcikowo
Mięso. Sos. Grzyby. Wieprzowina duszona w sosie winno-paprykowym, z borowikami 255

się obiadu. Takie potrawy nam najbardziej smakują z kaszą, która świetnie łączy się z sosem, ale makaron czy ziemniaki też pasują więc przygotujcie to co lubicie. Jako dodatek wystarczyły nam ogórki małosolne. Alkohol dodany w niewielkich ilościach do duszonych czy pieczonych potraw bardzo podnosi smak dania. Mięsa lubią dodatek czegoś mocniejszego. Udka duszone z pieczarkami i żubrówką były bardzo

Smaczna Pyza
Ryba z warzywami na parze 168

rybą w roli głównej. Ja swoje warzywa i rybę przygotowałam na parze, ale można też zrobić pieczone. Ważne by danie było lekkie i dobrze doprawione cytryną oraz ziołami.  Składniki : * 2 kawałki dowolnej ryby - u mnie mintaj * 2 małe ziemniaki  * sól , pieprz * sok z cytryny * bazylia , inne ulubione zioła  * dowolny mix warzyw Przygotowanie : Rybę pokroić

Magiczne Życie Marty
Ziemniaki po szwedzku 356

szwedzku. Składniki: 5 ziemniaków (takiej samej wielkości) Olej z oliwek Ulubiona przyprawa ja wybrałam oregano, Sól  Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, nacinamy je do 3/4 grubości raz przy razie tak jak na zdjęciu . Oblewamy olejem z oliwek obsypujemy oregano i solą. pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180' C i gotowe. Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej

cookpl

Proponowane wyszukiwania