pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:358/865)

Zapiekanka z brukselką, kiełbasą i ziemniakami 139

minut. Brukselkę myjemy, odcinamy koncówki, usuwamy zewnętrzne liście, główki kroimy na pół. W szklance mieszamy śmietanę, jajko i przyprawy. W żaroodpornym naczyniu układamy ziemniaki, brukselkę, kiełbasę i cebulę, polewamy sosem śmietanowym. Naczynie przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem zdejmujemy pokrywkę, na wierzchu układamy plasterki mozzarelli i zapiekamy. Podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z kurczaka w boczku 448

roladkę , a następnie owijamy w plastry boczku i spinamy wykałaczkami. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym (można upiec od razu z lekko podgotowanymi ziemniakami polanymi oliwą) dodajemy kilka gałązek rozmarynu,przykrywamy folią aluminiową  i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Kilka minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię aby roladki się przyrumieniły

Bon appetit mon amie
Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa z pomidorami 96

praskę. Doprawić solą i pieprzem. W naczyniu układać warstwy: ziemniaki (posypać ziołami, można też użyć przyprawy do ziemniaków), szpinak, sos, plasterki pomidorów. I ponownie: ziemniaki, szpinak, sos, plasterki pomidorów. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym startym serem. Piec ok. 40 minut w temp. ok. 180st. Przy czym ostatnie 15-20 minut z termoobiegiem. W przypadku zapiekanki bez pomidorów, termoobieg nie jest niezbędny

Zielona Kuchnia
Komizm sytuacyjny i tarta z botwinką 161

podgrzewać około 1 minuty, zdjąć patelnię z palnika. Jajka i creme fraiche roztrzepać, dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Na podpieczony spód wyłożyć ziemniaki z botwinką, zalać masą jajeczno-śmietanową, równomiernie rozprowadzając koperek. Piec w 180 st. C. przez około 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Was zostawiam z tartą, a sama idę do łóżka. W końcu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską – najprostsze! 133

masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego! Może masz swój sprawdzony przepis na gołąbki bez zawijania? Podziel się recepturą

Mój pomysł na
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską 138

masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego

coolinarny
Pieczone ziemniaki z twarogiem 193

kwaśnej śmietany 18% sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach prawie do miękkości. Oliwę, przyprawy i posiekany czy suszony koper mieszamy ze sobą. Ziemniaki kroimy na połówki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy je oliwą z przyprawami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut. W tym czasie ser rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekany

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone ziemniaki z twarogiem 203

kwaśnej śmietany 18% sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach prawie do miękkości. Oliwę, przyprawy i posiekany czy suszony koper mieszamy ze sobą. Ziemniaki kroimy na połówki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy je oliwą z przyprawami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut. W tym czasie ser rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekany

e-PrzepisyKulinarne
Polenta 93

Znacie polentę? U nas w domu jeszcze nie gościła, więc ostatnio postanowiłam to zmienić. Piekłam łososia w ziołach i nie mogłam się zdecydować na dodatki, ziemniaki, kasza, może ryż? Padło na kaszę kukurydziną o neutralnym smaku, pasującą do każdego mięsa, więc do ryby również. Polenta to włoska potrawa ludowa

To co kocham
Janssons frestelse - kremowa zapiekanka po szwedzku 997

obierz i pokrój w słupki (jak na frytki). 3. Naczynie żaroodporne natłuść niewielką ilością oleju i układaj warstwami (od dołu): ziemniaki cebula sardynki/ anchois ziemniaki 4. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i pieprzem - zalej przygotowaną do pieczenia zapiekankę. 5. Całość posyp równomiernie bułką tartą i przykryj pokrywą lub folią aluminiową. 6. Piecz w 200*C przez 45-50min. 7. Podawaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tortille kowbojskie. 211

oliwą i obficie posolić. Nakłuć skórkę widelcem, zawinąć dokładnie w folię aluminiową, umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 45 - 60 minut - do miękkości. Po przestudzeniu wycisnąć miąższ słodkiego ziemniaka do miseczki i połączyć z posiekaną papryczką, sosami i sokiem z limonki. Posolić do smaku. Wyłożyć puree na połowę tortilli. Ułożyć na nim warstwę

zadanie-gotowanie
Zapiekanka z ziemniakami, jajkami i mięsem 148

ketchupem i przyprawiamy. Na to kładziemy mięso i posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę. Kolejna warstwa to pokrojone jajka, groszek, papryka, fasolka i na końcu ziemniaki. Na sam koniec polać ketchupem, oprószyć tartym żółtym serem i piec ok 30 minut w 250 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
Mięsne roladki w ziołach 125

roladek obficie obsypujemy mieszanką ziołową. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W żaroodpornym garnku układamy roladki, wkładamy do piekarnika i obniżamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy 40-45 minut. Jako dodatek polecam duszoną kapustę kiszoną i ziemniaki pure

Kulinarne przemyslenia
UDKA KURCZAKA NA PIKANTNIE 174

folią i piec 10 minut w 180 stopniach.Polać trochę marynatą,odwrócić i piec jeszcze 5 minut bez przykrycia.Potem polać udka resztą marynaty i piec dalej , aż będą całkowicie miękkie.Podajemy z upieczonym w skórce ziemniakami lub z wody i buraczkami.Smaczmego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekanka śledziowo- ziemniaczana 195

cebulkę zeszklić na masełku. Dodać śmietanę i posiekany koperek. Doprawić sola i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, śledzie, sos, ziemniaki, śledzie i na koniec sos. Całość posypać startym żółtym serem.  Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 30 minut. Śledzik inaczej!! Można? Można

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania