180st piekarnika i podpiec przez około 15minut. Wystudzić. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej połączyć ze sobą. Wyłożyć ją na spód tarty, a na to położyć pokrojone brzoskwinie. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor ok. 30 minut (masa się zetnie). Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówodrobinie oleju do miękkości warzyw. Doprawić słodką i ostrą papryką oraz koncentrat. Ostudzić. Urwać kawałek ciasta. Rozciągnąć na dłoni. Na środek ciasta nałożyć farsz. Skleić i formować okrągłe bułeczki. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówziemniaków, na to połowę mięsa, ¼ puszki kukurydzy (jeżeli mamy całą). Przykryć warstwą ziemniaków – połową tego co zostało. Na wierzchu ułożyć ser żółty. Z drugą kokilką postępować w analogiczny sposób. Piec w 180 stopniach do rozpuszczenia sera ok. 15 -20 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpaprykę. Przełożyć na dno bułki. Wbić jajko. Posypać solą, pieprzem i szczypiorkiem. Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 10-15 minut. Pod koniec posypać startym serem żółtym. Piec do rozpuszczenia. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówOto moja walentynkowo-karnawałowa propozycja, która wygrała w Gotowanie za głosowanie dosłownie jednym głosem! Smażone ciastko z owocami to przepis, który może być ciekawą odmianą od
Fabryka pomysłówtopiony, czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy starty żółty ser i mieszamy do powstania gładkiej masy. Doprawiamy ziołami i papryką. Tak przygotowany sos wylewamy na rybę, posypujemy żółtym serem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni. Pierwsze 20 minut pod przykryciem, później bez. Rybkę podawałam z ryżem z dodatkiem koperku i masła. Smacznego
Czerwona Porzeczkaposypania Wykonanie: Ciasto dzielimy na kwadraty o bokach 5cm x 5cm. Na narożnikach wycinamy kształt litery L i każdy róg ciągniemy do środka. Na środku kładziemy konfiturę. Pieczemy 7 minut w 220 stopniach. Mała ściągawka jak wykonać ciasteczka: Oryginalny przepis mamy u Peggi w kuchni
Czerwona Porzeczkawydostawał na zewnątrz. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy tłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano. Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia. Do tak przygotowanych roladek polecam sos tzatziki
Czerwona Porzeczkaparówki. Następnie każdy pasek dzielimy jeszcze na pół. Owijamy ciasno każdą parówkę i układamy na blasze. Wierzch ciasta smarujemy mlekiem i posypujemy przyprawą. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Parówki pieczemy przez 15 minut, na złoty kolor
Czerwona Porzeczkaodstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut. W tym czasie roztapiamy masło, dodajemy do niego zioła, czosnek i sól. Smarujemy bułeczki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 25-30 minut. Niesamowity zapach w całym domu :) Jak dla mnie są najlepsze, gdy są jeszcze ciepłe ;) Przepis pochodzi z Zoom Yummy
Czerwona Porzeczkasmaku. Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Następnie ciasto dzielimy na niewielkie trójkąty, Układamy po 3 trójkąty na sobie na kształt gwiazdki. Na środek nakładamy farsz i zamykamy sakiewkę. Pieczemy 15-20 w 180 stopniach. Znalezione --> Doradca Smaku
Czerwona Porzeczkapowstała kieszonka, do środka wkładamy farsz i spinamy wykałaczką. Smażymy na wolnym ogniu przez 5-10 minut z każdej strony. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego z sosem i pieczemy pod przykryciem przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Zdejmujemy pokrywkę, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy aż się zarumieni. Podajemy z makaronem
Czerwona Porzeczkapierś owijamy 2 lub 3 plastrami boczku i jeszcze raz spinamy wykałaczką. Piersi smażymy ze wszystkich stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy sokiem z cytryny oraz białym winem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 min pod przykryciem, następnie 15 minut bez przykrycia. Podajemy z sosem czosnkowym. Moja propozycja podania obiadu to opiekane ziemniaki i surówka z marchewki
Czerwona Porzeczkadoprowadzając do wrzenia. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz, gałkę i mieszamy. Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Wszystkie składniki mieszamy razem i wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez pół godziny pod przykryciem i 15 minut bez, aż ser się zarumieni. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczka