łyżeczka przyprawy do pizzy (lub jak nie mamy: 1 łyżeczka słodkiej papryki, 0,5 łyżeczki oregano, szczypta soli i pieprzu) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka koncentratu (najlepiej z NETTO) wkładka (czyli kto co lubi i akurat ma w lodówce;) ) ja dałam: 1/4 papryki pokrojonej w kostkę 4 małe serdelki drobiowe (drobinki) pokrojone(...)mieszamy przekładamy do miski lub pojemnika, który może być używany w mikrofali wstawiamy na około 8 minut do mikrofalówki, jednak wszystko zależy od mikrofalówki w innej będzie trzeba piec dłużej a w innej krócej SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstewi (wg. smaku) Sposób przygotowania: Ser, ekstrakt, budyń, 2 żółtka, 1 łyżkę stewi miksujemy razem masę serową przekładamy do małego żaroodpornego naczynia i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni około 3 minuty przed końcem pieczenia białka miksujemy na sztywną pianę z 0,5 łyżką stewii po upływie 30 minut wyciągamy sernik, a na wierzch wykładamy ubite białka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćznów były dla mnie za mało słodkie, stewia firmy której używam stanowczo za mało słodzi;/) 4 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść rodzynek 1 jabłko Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy kilka razy, a następnie pozostawiamy na około 10 minut w wodzie wrzucamy odsączoną fasole do blendera, dodajemy pozostałe składniki (oprócz(...)muffinki do około 1/2 wysokości jabłko obieramy i kroimy w kostkę wykładamy jabłko na środku każdej muffinki przykrywamy jabłka resztą ciasta, tak żeby jabłka nie przebijały przez ciasto pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez około 30 minut (ja sprawdziłam drewnianym patyczkiem czy nie ma już surowego ciasta) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki miodu (chyba że jabłko będzie bardzo słodkie to wtedy mniej) kilka kropel olejku migdałowego garść rodzynek garść pokrojonych orzechów włoskich 2 łyżki maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy otręby, rodzynki, mak, orzechy, proszek(...)mieszamy w oddzielnej misce mieszamy: miód, jajka, maślankę, olejek do suchych składników dodajemy mokre i wszystko mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut (pilnujemy żeby góra się nie spaliła) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnajmniejszych oczkach (żeby powstał mus jabłkowy) do jabłka dodajemy płatki, otręby, cynamon oraz daktyle z powstałej masy lepimy okrągłe ciasteczka, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćBiedronce, do paczki dodane są przyprawy, które potrzebne są do przepisu) 1/4 szklanki kaszy Kuskus firmy Kupiec (około 50g) sól, pieprz Sposób przygotowania (potrzebna będzie torebka do pieczenia): Do torebki wsypujemy kaszę, a na to wykładamy warzywa kurczaka kroimy w plastry, posypujemy lekko solą i pieprzem w szklance(...)wody rozrabiamy przyprawy, które były dołączone do mieszanki warzyw i wlewamy do torebki na wierzch warzyw wykładamy kurczaka, zamykamy worek worek wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut (na ostatnie 10 minut włączyłam termoobieg) gotowe danie możemy podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym, jak kto woli ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjajka puszka czerwonej fasoli 3 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka ciemnego kakao 2-3 łyżki miodu lub innego słodzidła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec garść rodzynek garść orzechów włoskich Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy, a następnie wrzucamy do blendera dodajemy(...)pozostałe składniki (poza rodzynkami i orzechami) i wszystko dokładnie blendujemy na jednolitą masę na koniec dodajemy rodzynki i pokrojone orzechy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtrzemy na tarce o małych oczkach pomidory kroimy w kostkę mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia (chyba że użyjemy formy silikonowej) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 50 minut jemy z naszymi ulubionymi sosami ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćokazji wymyśliłam nowy przepis, który (nieskromnie mówiąc) okazał się kolejnym sukcesem! ;) Składniki: (próbna wersja- 4 muffinki) 1 jajko szklanka białej fasoli z puszki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki fruktozy 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 2 łyżki wiórków kokosowych + trochę(...)posypania Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych blendujemy na sam koniec dodajemy wiórki i mieszamy przekładamy do silikonowych papilotek na muffinki wierzch posypujemy wiórkami pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut w celu bardziej urodzinowego wyglądu babeczek na wierz dałam schłodzony fasolowy krem czekoladowy ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćksylitolem 4. Łączymy ze sobą wszystkie suche składniki, a następnie dodajemy jajeczną i bananową mieszankę, miksujemy 5. Powstałą masę przekładamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia 6. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 50-60 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkroimy) mleko podgrzewamy i zalewamy nim suchą masę, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, aby musli napęczniało rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut po ostudzeniu kroimy w kostkę SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzagotować), oraz posiekaną czekoladę, blendujemy dodajemy rodzynki, odżywkę, mieszamy odstawiamy ciasto na około 5-10 minut rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut po ostudzeniu kroimy w kostkę SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkakao, sodę, miksujemy na jednolitą masę białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do fasolowej masy miksujemy wszystko na najniższych obrotach przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp 180 stopni przez około 30-45 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmąkę białka ubijamy na sztywną pianę do ubitych białek dodajmy żółtka, olej, mak, ksylitol, sodę, jaglaną mąkę, żurawinę i delikatnie mieszamy. przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp 180°C przez ok. 30-35 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość