pieczarki - 22435 przepisów (strona:106/1496)

Jajka faszerowane pieczarkami I 100

Dzisiaj przepis na jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami I Składniki 4 jajka 10 średnich pieczarek 1 średnia cebula łyżeczka musztardy łyżka posiekanego kopru sól Instrukcje jajka gotujemy na twardo(...)oddzielamy żółtka cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na niewielkiej ilości oleju lub masła pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy na łyżeczce masła do czasu aż się zrumienią Zimne składniki : żółtka, cebulę i pieczarki blendujemy lub mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy koper, sól do smaku,łyżeczkę musztardy, mieszamy i napełniamy białka. Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami

To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane pieczarkami 91

święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam na ostatni przedświąteczny przepis, na pyszne faszerowane pieczarkami jajka. Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami Składniki 6 jajek 500 g pieczarek łyżka masła 2 łyżki majonezu sól pieprz Instrukcje Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy na pół i delikatnie wydrążamy żółtka. Pieczarki(...)obieramy i kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Przesmażamy na maśle, solimy i pieprzymy do smaku. Żółtka rozdrabniamy widelcem i mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, doprawiamy majonezem, ew. solą i pieprzem. Nakładamy do białek i posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego. Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami 95

takiej formie z pewnością Wam posmakuje. Do zrobienia tych kotletów możecie użyć kaszy, która została Wam z poprzedniego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami Porcje 10 Składniki 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 140 g sera feta 1 duże jajko 500 g pieczarek 1 średnia cebula (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku łyżka natki pietruszki lub koperku(...)Kaszę w ten sposób można przygotować dużo wcześniej przed obiadem i mamy pewność, że długo będzie ciepła. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy. Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Na niewielkiej ilości oleju obsmażamy je, aż nadmiar płynu wyparuje, a pieczarki lekko się przyrumienią. Studzimy. Do miski wsypujemy kaszę, dodajemy pokruszony ser, jajko

To co lubię - gotuję i polecam
Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką 119

Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą to proste i pyszne danie, w dodatku ładnie prezentuje się na talerzu. Mogą być samodzielnym daniem lub przystawką. Smakują doskonale i są sycące. Przepis nie jest skomplikowany i opiera się na ogólnodostępnych składnikach. Polecam! Składniki: 400 g dużych pieczarek 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g wędzonego boczku 2 żółtka 1 łyżka(...)śmietany 18 % 2 łyżki masła sól pieprz Przygotowanie: Z pieczarek odciąć nóżki, kapelusze delikatnie natrzeć oliwą. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić posiekaną cebulę oraz drobno pokrojony boczek. Zrumienić. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać zrumieniony boczek z cebulą, śmietanę i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać żółtka, pieprz, ewentualnie sól i wymieszać. Następnie przełożyć do rękawa cukierniczego

Oryginalny smak
Angielskie śniadanie 113

noclegu ze śniadaniem), hotelach, a także wielu kawiarniach czy pubach. Podstawowymi składnikami angielskiego śniadania są: bekon, jajka, fasolka w sosie pomidorowym, kiełbaski, często pojawia się także pieczony pomidor i/lub pieczarki. Dodatkowe elementy jakie wchodzą w skład takiego śniadania różnią się w zależności od regionu, jednak te wymienione wyżej zawsze znajdziecie na talerzu. I tak w Szkocji możecie spotkać się plastrem(...)także w Polsce, można kupić taką fasolkę w puszkach. Najlepsza moim zdaniem jest firmy Branston (lepsza od Heinza). Fasolkę podgrzewam w rondelku i dodatkowo doprawiam.   Pomidor – upieczony   Pieczarki – przesmażone na maśle   Pieczywo – to zazwyczaj białe lub brązowe pieczywo tostowe, możecie je oczywiście zastąpić swoim ulubionym Angielskie śniadanie składniki dla 2 osób: 4 plastrów bekonu (boczku) 2 jajka

Codzienne Gotowanie
Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami 156

wyluzowanych udek (u mnie 8 udek bez skóry i kości) 6 sztuk papryki konserwowej (u mnie grillowana, bez skóry) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 300 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku papryka mielona słodka, ostra i wędzona 2 łyżki sosu pomidorowego przyprawa do kurczaka sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Czosnek kroimy na plasterki. Pieczarki kroimy(...)półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub masła, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy czosnek i pieczarki. Smażymy do czasu, aż pieczarki się przesmażą, a cała woda odparuje. Odstawiamy. Przestudzone pieczarki oraz dwa udka przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do powstałej masy dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Pozostałe udka doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Gołąbki Drobiowe z Pieczarkami 119

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na pyszne gołąbki z mięsem drobiowym i pieczarkami. Zapraszamy na pyszne gołąbki z mięsem drobiowym, pieczarkami i oczywiście ryżem. Zazwyczaj domowe gołąbki przygotowuje się z mięsem wieprzowym, jednak te również wychodzą przepyszne, sprawdźcie sami! Składniki: główka kapusty, 200 g ryżu, 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego, 30 dag pieczarek, 2 cebule, pieprz, sól, czosnek(...)ostra mielona, masło, 0,5 l bulionu warzywnego. Przygotowanie: Mięso mielone dusimy na patelni. Dokładnie płuczemy ryż pod bieżącą wodą. Gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie odcedzamy. Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie masła. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i  także podsmażamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy, po czym dokładnie mieszamy

Przepiski.pl
Pieczarki portobello faszerowane mięsem mielonym 139

Pomysł na prosty i szybki obiad - pieczarki nadziane farszem pomidorowym z mięsem mielonym. Do tego przepisu polecam wykorzystać pieczarki portobello, które są o wiele większe oraz bardziej mięsiste niż zwykłe pieczarki.  Składniki na 4 porcje: 5-6 bardzo dużych pieczarek  portobello 0,4 kg mięsa mielonego, np. z szynki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 100 g pomidorów(...)bądź płatki drożdżowe nieaktywne Cebulę, czosnek obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek. Przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli dodać czosnek. Chwilę smażyć. Z pieczarek odkroić ogonki. Drobno je pokroić i dodać do cebuli oraz czosnku. Wymieszać i chwilę smażyć. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Gdy mięso zmieni kolor to dodać

Ugotować
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 103

Bitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą ilością pieczarek. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość smakuje znakomicie!  Danie świetnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą(...)oraz makaronem... Składniki: 500 g schabu bez kości 2 cebule ok. 500 g pieczarek 300 ml bulionu  100 ml śmietanki 30% 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki Cebule obieramy i kroimy w piórka

Kuchnia MagdaLeny
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 104

Bitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą ilością pieczarek. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość smakuje znakomicie!  Danie świetnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą(...)oraz makaronem... Składniki: 500 g schabu bez kości 2 cebule ok. 500 g pieczarek 300 ml bulionu  100 ml śmietanki 30% 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki Cebule obieramy i kroimy w piórka

Kuchnia MagdaLeny
Pizza XXL z kabanosami, kukurydzą, papryką i pieczarkami 233

Pizza XXL z kabanosami, kukurydzą, papryką i pieczarkami Pizza, to chyba nasz ulubiony domowy fast-food. Mój mąż ją uwielbia i nie ukrywam, że ja również. W końcu domowa pizza , to zawsze dobry pomysł, prawda? Pizza XXL jest idealna na spotkania z przyjaciółmi, przyjęcia, prosty obiad, a nawet kolację. A co w niej jest najlepszego? To, że możecie ją przygotować(...)bigosu czy jakiegoś leczo (pomysłów szukajcie na moim blogu). A jak smakują na pizzy? Dla nas idealnie! Koniecznie spróbujcie, polecam. Taka pizza XXL z kabanosami , kukurydzą, papryką i pieczarkami jest naprawdę pyszna i prosta w przygotowaniu. Zresztą spójrzcie sami na przepis Składniki: (na 1 dużą pizze – pizza na dużą blachę) 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody

Słodkie okruszki
Jajka faszerowane pieczarkami. 128

Jajka faszerowane pieczarkami, to klasyk pojawiający się u mnie na śniadaniu wielkanocnym.  Bardzo lubię faszerowane jajka, ale robię je tylko na Wielkanoc. Przez resztę roku robię pasty jajeczne. Tajemnicą przepisów na faszerowane jajka jest użycie niewielu składników, ale takich które są wyraziste w smaku. Ot cała sztuka ;) Składniki: 5 jajek eko 0,5 kg pieczarek 1 łyżka masła klarowanego(...)majonezu sól himalajska - do smaku pieprz czarny, mielony - do smaku rzeżucha do przybrania (można zastąpić inną zieleniną) Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, pokroić drobno.  Cebulę pokroić na niewielką kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło klarowane i dodać pokrojone pieczarki i cebulę. Smażyć na średnim ogniu, często mieszając.  Pieczarki puszczą wodę

Codziennik Kuchenny
Zapiekanka bolońska z fasolą i pieczarkami + filmik 1420

Zapraszam dziś na przepis na przepyszną zapiekankę w stylu bolońskim z dodatkiem fasoli i pieczarek , jest sycąca, aromatyczna i bardzo smaczna. Można użyć makaronu bezglutenowego . Serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony został filmik -> na końcu posta. * * * Składniki (proporcje dla 4-5 osób): 500 g mielonego mięsa 250 g makaronu typu świderki 1 cebula 300 g pieczarek 1 puszka fasoli(...)garść świeżych liści bazylii do dekoracji oliwa sól, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, pół łyżeczki cukru Wykonanie: 1. Cebulę kroimy w kosteczkę. 2. Obrane i umyte pieczarki kroimy w plasterki. 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pieczarki, solimy, pieprzymy, sypiemy bardzo dużo oregano i smażymy pieczarki kilka minut, muszą puścić wodę i ładnie się przysmażyć, następnie odstawiamy

Kawa z mlekiem
Domowe pierogi z kurkami 173

Domowe pierogi z kurkami to bardzo proste danie o wyjątkowym smaku. Obecnie zapomniane i w wielu restauracjach należy do jednych z bardziej wykwintnych dań. Ciasto na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!