pieczarki - 22920 przepisów (strona:1046/1528)

Łazanki z kapustą i mięsem 98

jakieś 2-3 porcje. Tak, mi, nie nam. Tej potrawy za bardzo nie trzeba przedstawiać. Można ją robić z różnymi dobrociami: z grzybami, ze słodką kapustą, kiszoną, kiełbasą, pieczarkami, z marchewką, z mięsem i bez. Tym razem postawiłam na opcję z kiszoną kapustą i łopatką wieprzową. Do tego duuuużo świeżo mielonego pieprzu. Już się cieszę na kolejne otwieranie słoika. Póki

Kardamonovy
Sos z orzechów ziemnych 82

czasu do czasu korzystamy w domu z grilla elektrycznego. Grillujemy na nim cukinię, cebulę, kapustę pekińską, czasami pieczarki lub paprykę. Bywa też mięso, a jakże, najczęściej piersi z kurczaka lub indyka. Zawsze wydawało mi się, że do tego typu mięsa będzie pasował sos orzechowy. Zrobiłam go więc, zjedliśmy do dna. Genialny. I jedna uwaga: masło orzechowe, które do niego zrobiłam

Kardamonovy
Sałatka ziemniaczana z ziołami i sosem tatarskim 104

nią wezmę się za jakiś czas. Ps. Zuzik, dzięki za pomoc. Składniki: 10 średnich młodych ziemniaków mały pęczek koperku mały pęczek natki pietruszki 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) sól pieprz

Kardamonovy
Udka kurczaka pieczone na kapuście z grzybami 116

minut. Po tym czasie naczynie odkrywamy i dopiekamy w 180 – 190 stopniach, aż udka się ładnie zrumienią. Przepis jest uniwersalny, więc zamiast grzybów suszonych, można do kapusty użyć pieczarek lub grzybów leśnych. Te drugie sprawdzą się zarówno mrożone jak i świeże, jeśli oczywiście sezon na to pozwala. Wystarczy ich ok 300 g. Najlepiej grzyby podsmażyć wtedy również na maśle

Kuchnia Na Wypasie
Sosy na zimno do wędlin i pieczonych mięs 88

smażymy, aż do redukcji płynów. Studzimy i blendujemy. Możecie zmiksować to na gładką pastę, ja zrobiłam to po łebkach. 3. Sos tatarsk i Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Ogórki

Kardamonovy
Krem porowo-ziemniaczany z groszkiem 110

natki pietruszki. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI ZUPY: 252kcal Białko: 9,8g Węglowodany: 31,3g Tłuszcz: 11,3g Błonnik pokarmowy: 6,3g Spróbuj także: zupa z soczewicy i pieczarek , zupka pomidorowa. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Krem porowo-ziemniaczany z groszkiem

Natka Pietruszki
Polędwica z grzybami i kabanosem 128

Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym. Polędwicę faszeruję kapustą, grzybami i kabanosem. Możecie zamienić grzyby suszone na pieczarki. Polecam na świąteczny stół :-)           1 polędwica wieprzowa 50 g kabanosów 1 garść suszonych podgrzybków 1 cebula duża 300 g kapusty kiszonej masło klarowane 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz  250 ml mleka

wesoła kuchnia
Dorsz Curry w żółtym Kroeung 119

minut 🇰🇭 – Kambodża Co potrzebujesz by zrobić Dorsza Żółta pasta ziołowa Kroeung 400 g dorsza bez skóry i kości lub ości 200 g egzotycznych grzybów lub pieczarek pokrojonych w talarki 2-3 łyżki oleju roślinnego Puszka mleka kokosowego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka cukru 2 liście amok – ngor – jest on ciężko dostępny jako alternatywy użyj szpinaku

RafalCook
6 przepisów na dobre śledzie, które sprawdzą się podczas świąt Bożego Narodzenia i Sylwestra 226

Wybraliśmy dla was 6 sprawdzonych przepisów, które idealnie sprawdzą się na świątecznym stole:   Śledzie po grecku. Rewelacyjna sałatka z sosem, który tak bardzo lubimy. PRZEPIS Sałatka śledziowa z pieczarkami. Przepis, który przyda się podczas świąt Sałatka śledziowa z buraczkami. Zawsze robimy na święta. PRZEPIS Śledzie w sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Zaskocz gości na święta! PRZEPIS Śledzie w śmietanie

Kulinarna Polska
Bigos 91

smażę pokrojoną w kostkę karkówkę (około 1,5 kg) do miękkości dodaję do kapusty wraz z pokrojoną kiełbasą, suszonymi grzybami ( wcześniej podgotowane około pół godziny) oraz ja również smażę pieczarki i również wrzucam wszystko razem. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy usmażony na smalcu i tak jeszcze smażę w garnku. Najlepiej na drugi dzień jeszcze raz odpalić i przesmażyć wtedy jest

Wasze Przepisy
Zupa gulaszowa 205

Składniki: 1 kg schabu 2 cebule 60 dkg ziemniaków 50 dkg pieczarek 2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów 1 słoiczek koncentratu 200 g musu z pieczonej dyni … Czytaj dalej Zupa gulaszowa

czarrna od kuchni
Świąteczne Sałatki w 10 Wariantach – Najlepsze Przepisy na Boże Narodzenie i Szczepana 122

Sałatka “co się nawinie” Przepis na: kruchebabeczki 3. Sałatka śledziowa Przepis na: mojkulinarnypamietnik 4. Szybka sałatka z porem i ogórkiem kiszonym Przepis na: zrobtosmacznie.pl 5. Sałatka z pieczarkami Przepis na: kulinarneprzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Świąteczne Sałatki w 10 Wariantach – Najlepsze Przepisy na Boże Narodzenie i Szczepana pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Polędwiczki wieprzowe w sosie paprykowym / Pork Tenderloin in Red Bell Pepper Sauce 229

suszonych ziół i paprykę w proszku - jeśli lubicie ostre dania, dodajcie więcej papryczki chili, sprawdzi się też aromatyczna papryka wędzona. Jeśli macie ochotę, do sosu możecie dorzucić plasterki podsmażonych pieczarek albo inne warzywa, na przykład pokrojoną w kostkę cukinię albo garść świeżego szpinaku. Polędwiczki w sosie śmietanowo - paprykowym są mięciutkie, delikatne i soczyste. Pamiętajcie, że wystarczy im krótka obróbka termiczna

Lekcje w kuchni
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami 78

jako dodatek do barszczu czerwonego. Składniki oraz sposób przygotowania: Farsz mięsny: mięso z rosołu, kurczak, wołowina + warzywa przemielone i doprawione. Farsz kapusta z grzybami: dałam częściowo grzyby suszone, pieczarki, cebulka podsmażona + kapusta kiszona trochę podgotowana i też podsmażona + przyprawić do smaku. Ciasto na naleśniki: jajka, mleko, mąka, odrobina oleju, nie podam proporcji bo robię na oko. Nasmażyć naleśników, nałożyć farsz

Wasze Przepisy