pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:213/302)

naleśniki - przepis podstawowy 193

czasem po prostu pieczarkami, parówką i serem). Taka porcja wystarcza na jeden solidny posiłek dla trzech osób, a resztę odgrzewamy następnego dnia na śniadanie i zjadamy z dżemem albo słodkim twarożkiem. składniki: 3 szklanki mąki pszennej  szczypta soli 4 jajka  2 szklanki mleka 2 szklanki wody  wykonanie: Wszystkie składniki mieszam mikserem na gładkie ciasto, odstawiam

babka w formie
Cukinia nadziewana kaszą gryczaną 174

odpuszczą, bo chciałam spróbować ciasta z cukinią. Jestem strasznie ciekawa smaku. Ktoś robił? Jak tak to czekam na opinie! :) Tymczasem, żółta panienka w towarzystwie pani gryczanki wprasza się na talerze! Gdy zobaczyłam przepis na szczypta-wege.pl wiedziałam, że to coś dla mnie. Zachęcam, bo smakuje obłędnie! ;) Składniki: 2 średniej wielkości cukinie 100g kaszy gryczanej 100g pieczarek 2 nieduże czerwone buraki pół

Czerwona Porzeczka
Sos pieczarkowy 143

Danie podane z poprawnie dobranym sosem smakuje o dużo lepiej. Dziś przedstawiam Wam przepis na sos pieczarkowy . Jest gęsty, kremowy, jasny i bardzo smaczny! Taki sos

Kuchnia Łukasza
placuszki z kiszonej kapusty z boczkiem i pieczarkami 169

posiekaną cebulę i zrumienić. Pieczarki pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię. Doprawić wszystko czosnkiem, solą i pieprzem. Na końcu dodać kapustę. Smażyć kilka minut a następnie wystudzić. Mąkę, mleko i jajka wymieszać rózgą na gładką masę. Jeśli będzie zbyt geste dolać mleka. Dodać farsz kapuściany i wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po łyżce ciasta i smażyć z obu stron

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa pieczarkowa 141

Zupa pieczarkowa , to jedna z moich ulubionych zup. Robię ją dość rzadko, a z resztą zupy wcale robię rzadko, ponieważ u nas w domu mama jest

Kuchnia Łukasza
MENU NA PRZYJĘCIE 191

mizeria   pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe  podawane na zimno z  sos tysiąca wysp humus  z tortillą i suszonymi pomidorami  naleśniki z gorgonzolą Oprócz w/w potraw będą oczywiście jeszcze ciasta, tort i napoje

pieprzny smaczek
W krainie naleśników - miły wieczór w restauracji "Mały Książę" 136

tego Gosia dodała jeszcze pieczarki i wybrała sos czosnkowy, choć wolała by sos pomidorowy lub ketchup. Jeden, sporawych rozmiarów naleśnik z wybranym nadzieniem spokojnie starczyłby na dwie osoby. Gosia ze smaku swojego naleśnika nie była do końca zadowolona, ale zjadła całego. Mi mój naleśnik smakował, wszystko ze sobą współgrało. Były to moje smaki, a ciasto było delikatne i smaczne

Projekty ze smakiem
Pyszna wiejska pizza 110

Ciasto : 600 g mąki pszennej typ 500 1 szk mleka 3/4 szk wody 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 6 łyżek oleju Sos : 2 łyżki koncentratu pomidorowego z ziołami 4 łyżki wody 2 szczypty soli Farsz : 4 cienkie wiejskie kiełbasy 150 g wędzonego boczku 200 g pieczarek 2 cebule 200 g żółtego sera 1 łyżka czosnku

Ewa w kuchni
Breakfast with you #4 Breakfast in bed...? 177

środku którego położyłam śliwkę. Ciasto zakleiłam, uformowałam kulkę. Wszystko pozostawiłam na 30- 40 min. do wyrośnięcia. Przed pieczeniem każdą bułkę posmarowałam roztopionym masłem i posypałam cukrem. Bułki wstawiłam na 30 min. do rozgrzanego na 150st. piekarnika. Po upieczeniu wystudziłam.  Według mnie na drugi dzień są lepsze... ale to kwestia gustu ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Drożdżówki z pieczarkami Norweskie bułki szkolne

bastalena
Grillowane szaszłyki z pieczarkami 152

talarki. Duże pieczarki na pół lub na ćwiartki. 3. Teraz nabijamy na patyki - najlepiej ciasno :) Na zmianę mięso, warzywo itd, tak żeby w każdym szaszłyku znalazły się wszystkie składniki. 4. Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony przyprawą ziołową do grilla lub ziołami, układamy w dużym naczyniu (idealnie nada się np. blacha do ciasta) i polewamy olejem. 5. Przykryj pokrywką

Kraina Tysiąca Smaków
PIZZERINKI Z PATELNI. 155

cebulę z porem, dodaję pieczarki i smażę, aż zmniejszą swoją objętość o połowę. Paprykę pozbawiam gniazd nasiennych, kroję w kostkę, jak i wędlinę. Ser ścieram na tarce. Oliwki kroję w plasterki. Mąkę mieszam z warzywami, wędliną, serem. Wsypuję przyprawę Kamis Jajka roztrzepuję, wlewam do pozostałych składników. Na końcu dodaję letnie mleko / wodę i wyrabiam ciasto nieco gęstsze niż naleśnikowe. Jeśli

W kuchni Karmel-itki
Naleśniki zapiekane w sosie serowym 275

warstwę ciasta na patelnię - do odmierzenia idealnej porcji ciasta przyda się niewielka chochelka. Ciasto rozprowadzamy delikatnie po patelni obracając ją w dłoni. Smażcie do czasu, gdy nie będzie już ciasta. Naleśniki układajcie na talerzu jeden na drugim. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 naleśników.     Sos serowy: 650 ml aromatyzowanego mleka (przepis TUTAJ ) 4 łyżki masła 3 łyżki mąki(...)dodatkowo posypujemy mozzarellą.     Naleśniki zapiekam w dwóch foremkach LYCKAD z Ikei o wymiarach 31x21x6 cm i 23x15x5 cm. Z podanych składników wychodzi ok. 10 naleśników - 7 z pieczarkami i 3 z ananasem, ale oczywiście poszalejcie z własnymi kompozycjami. Ja użyłam składników, które aktualnie były w lodówce, ale te naleśniki śmiało można zrobić z jakimś farszem warzywnym, mięsem mielonym

Cooking Monster
Sałatka codzienna 53

Prosta, smaczna i pożywna. Taka jest właśnie sałatka codzienna , która doskonale sprawdzi się na śniadanie, lekki obiad, kolację lub do pracy. W skład sałatki codziennej wchodzą

Alle Dobre!
Pierogi z botwiną i fetą 99

kapustą i pieczarkami Pierogi z gęsiną i śliwkami Pierogi z mięsem Pierogi z czerwoną soczewicą Pełnoziarniste pierogi z truskawkami Pierogi ze szpinakiem  Pierogi z botwiną i fetą Składniki: 2 pęczki botwiny (najlepiej jeśli buraki będą bardzo małe) 100g sera feta 1 ząbek czosnku 1 szalotka (lub nieduża cebula) sól pieprz olej do smażenia ciasto: 2 szklanki mąki + do podsypywania

Obiad gotowy
Śledzie w sosie tatarskim 147

Śledzie w sosie tatarskim na pewno będą urozmaiceniem świątecznego stołu. Pasują nie tylko na Wigilię, ale również na inne uroczystości. Wyjątkowo proste do przygotowania i bardzo

Oryginalny smak