pasztet z watrobek - 500 przepisów (strona:32/34)

Fasolka po bretońsku 182

Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gotuję, nie marnuję – recenzja 187

wiemy, ile resztek nam zostanie. Jest za to dużo inspiracji i pomysłów. Dobrze wygląda nalewka z pestek pigwy, napar z łupin cebuli, ciasto z serwatki, tort naleśnikowy z wątróbką i ser gliwony. Na pewno zacznę robić fetę w zalewie z oliwy i ziół, bo często zostaje mi pół opakowania tego sera. Ponieważ każda rzecz, którą drobno się pokroi, staje się(...)odkłada trochę z nich i mrozi. Po pewnym czasie ze szklanki mrożonej fasoli i kilku innych warzyw można zrobić pyszną zupę w 15 minut. Podobnym przepisem z książki jest pasztet Heleny z zamrożonych kawałków mięsa, które zbieraliśmy przez pewien czas. Podobnie możemy zbierać też inspiracje zero waste. A nuż coś z tego będzie. Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste

Ugotowane pozamiatane
Polska tradycja kulinarna z kaczką w roli głównej 199

Coraz częściej i chętniej poszerzamy kulinarne horyzonty, bo dostęp do wszelkiego rodzaju egzotycznych produktów jest obecnie bardzo łatwy. Ciekawe składniki możemy kupić w przystępnych cenach, co

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z gęsi z żurawiną 133

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

królestwo garów
Indyk z warzywami i ryżem 208

Indyk z warzywami i ryżem to jednogarnkowe bardzo syte i zdrowe danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a z całą pewnością stworzycie niepowtarzalną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 część II 184

przygodzie z Layali. Jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Danie było bardzo intensywne w smaku i bardzo egzotyczne. Najlepszy był bakłażan, ale reszta też niczego sobie: ryż smacznie doprawiony, ciekawy pasztet, mięso zawijane w liść też pycha! Może tylko nie wyglądało pięknie na talerzu. Dodatkowy plus za fantastyczną obsługę i degustację win dla czekających w kolejce. Tak miło nie było(...)opisanym każdym elementem. Miły kelner zebrał zamówienia i chociaż potem nieco się pogubił, to psioczyć nie będę, właśnie dlatego, że był miły.  Bardzo smakowało mi pate z króliczych wątróbek z sosem porzeczkowym. Sam królik też był zresztą niezły, może jedynie odrobinkę przesuszony. Zgodnie z opisem miał w sobie ten aromat wędzonki. Niezwykle subtelny i przyjemny, a nie narzucający się

Życie zamknięte w smaku
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 196

warzyw               autorka: Patrycja (mikimama)  z bloga Czerwień i błękit Sałatka z brukselką i smażoną wątróbką/Brussels sprouts and fried liver salad autorka: Pommes à la cannelle z bloga Pommes à la cannelle Sałatka jarzynowa tradycyjna autorka: jazzowesmaki z bloga Jazzowe Smaki SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ KUKURYDZĄ(...)Ciasteczkowych Papierach Grzybki marynowane (2 sposoby)              autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Na kanapki: Pasztet Gosi czyli przepych i niezapomniany smak mięs z borowikami autorka: feri z bloga taste life photograph - smak życie fotografia   Bieszczadzki smalczyk z rydzami autorka: iwa643 z bloga MojaKuchniaMalutka Wegetariańska

Weekendy w domu i ogrodzie
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 266

nadają się co najwyżej do ugotowania kapuśniaku. Dobrego rosołu się  na nich nie ugotuje, a rzadko który kucharz, będzie gotował rosół jak kiedyś - wołowina, kura, cielęcina, odrobina wątróbki itd Bardzo często zdarza się, że wesele zaczyna się np: o godzinie 17:00, a goście zasiadają do stołu o 17:40. Ktoś zapyta, no i co z tego? , przecież zapłaciliśmy(...)daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki ,  marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na  stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i  oczywiście domowy smalec, ogórki kiszone, chrzan, musztarda i pieczywo wiejskie. Godzina 23:00 - czas na gorące danie. Tutaj możemy na bogato,  podać

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania