pasta - 17303 przepisów (strona:868/1154)

wiosenny twarożek 185

Mogę stwierdzić, że ja już zimę z kuchni zaczynam wyganiać na całego Ostatnio wpadła mi w ręce rzodkiewka, dlatego bez wahania zmajstrowałam tę pastę. Koniecznie zróbcie, poczujecie wiosenne klimaty SKŁADNIKI 250 g twarogu półtłustego (można zastąpić chudym lub tłustym) 1/2 ogórka szklarniowego lub 2 gruntowe 5-6 dużych rzodkiewek 10 dag szynki pęczek szczypiorku lub zielonej cebuli 3 łyżki śmietany

zabawa smakiem
Astma -domowe lekarstwo Casalinga curare l'asma 209

rendimento. Bagni caldi e hot dog (inalazione), in particolare con il sale, sono molto utili per gli attacchi di asma. Succo di mezzo limone mescolato con acqua, bevuto fuori pasto, dà buoni risultati nel trattamento dell'asma. Un cucchiaino di zenzero mescolato con un cucchiaino di fieno greco, versare una tazza di acqua bollente, lasciare riposare per 15 minuti

w mojej kuchni
Chleb pełnoziarnisty z serem feta 230

jeszcze do nich zajrzę po kolejne inspiracje :) Chleb wyszedł niesamowicie aromatyczny. Feta wcale nie zdominowała smaku, pomidory suszone, zioła i czosnek nadały mu przepysznego charakteru. Doskonały np. do domowej pasty rybnej na treściwe śniadanie. Do ciasta chlebowego dodałam oleju z pestek dyni BIOLEVITA z saszetki i tymże olejem posmarowałam chleb przed pieczeniem - co dało w efekcie błyszczącą i chrupiącą skórkę

Grunt to przepis!
Kurczaczki - jajka faszerowane z curry 714

studzimy. Odcinamy wierzch i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Do żółtek dodajemy serek śmietankowy i dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz curry. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu i dzióbek z marchewki

Pyry na Gaz
BIBLIOTECZKA KULINARNA: MARZEC - Klapsa czy konferencja ? czyli o tym jak jeść i nie zostać zjedzonym. 122

bidi-theme-font:minor-bidi;} Dowiemy się m.in. jak przygotować:   placki ziemniaczane, naleśniki , aromatyczne pieczone ziemniaki, a także coś bardziej oryginalnego jak: zupa tajska, smażone bakłażany z pastą miso, sushi czy sałatka z wodorostów. Jednym słowem bardzo duża różnorodność.   W książce nie została pominięta także tradycyjna kuchnia polska.    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

noteskulinarnyfiga
Pyszne vegeburgery z ciecierzycy 186

zgadzam , uważam że vegaburgey nigdy się nie znudzą , można je jeść na milion sposobów , zrobić z nich danie główne i podawać z warzywami, a z pozostałej masy zrobić pyszną pastę na kanapki. Dzisiaj proponuje moją ulubioną wersje z ciecierzycą i suszonymi pomidorami , dwa składniki kilka przypraw i obiad gotowy...   Składniki: - paczka ciecierzycy - 4/5 suszonych pomidorów (wedle uznania) - kilka kropel

zdrowa vege kuchnia
pasta z awokado i papryki 212

szybkie, zdrowe i pożywne śniadanie lub kolacje ta pasta sprawdzi się idealnie! Delikatna, wypełniona ziołami i chrupiącą papryką. Świetna również dla tych, którzy nie przebadają za awokado albo myślą, że nie przepadają. SKŁADNIKI 1/2 szt. awokado 1/2 szt. czerwonej papryki 100 g serka typu Twój Smak, Mój Ulubiony itp. bazylia sok z cytryny – do skropienia sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Awokado

zabawa smakiem
Zupa krem z ziemniaków 195

zupę preferujecie.  Zupa krem z  ziemniaków Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 800 g ziemniaków 1 duża cebula ok. 1 litra bulionu (u mnie na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej) 5-6 łyżek startego żółtego sera 4 plastry boczku sól morska pieprz Wykonanie: Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w słupki i przesmażamy na suchej

Kulinarne przygody Gatity
Pesto – tajny składnik do grillowanych warzyw 159

umieścić na rozgrzanym do średniej temperatury ruszcie i grillować około 7 minut. Przesunąć o około ¼ obrotu koła i grillować następnie przez 10 minut. Grillowane warzywa dla Tapenade Tapenade to pasta której głównymi składnikami w wersji tradycyjnej są oliwki, oliwa i kapary. Obok nich w zależności od wersji mogą znaleźć się różne warzywa. Tapenade w naszej wersji jest idealne do Crostini

naRuszcie
Grillowana ryba w liściach – starożytny sekret na idealną rybę 142

czerwonej papryczki chili 2-3 łyżki soku z limonki Przygotowanie: Ryby opłukać i wysuszyć na ręczniku papierowym. Zmieszać imbir, kolendrę, chili, kurkumę i sól z dwoma łyżkami wody. Przygotowaną pastą natrzeć ryby i skropić olejem słonecznikowym. Każdą z ryb dokładnie zawinąć liśćmi bananowca i zabezpieczyć wykałaczką przed rozpadaniem. Grillować na średnio rozgrzanym grillu przez około 15-20 minut. W trakcie

naRuszcie
Naleśniki z farszem fasolowo-ciecierzycowo-pomidorowym 190

Zamiast tradycyjnych krokietów z mięsem czy z kapustą przygotowałam bardzo pożywne krokiety z pastą z białej fasoli, ciecierzycy i suszonych pomidorów. To kolejna propozycja do kulinarnej akcji Małgosi - Przepis miesiąca - dania z roślin strączkowych. Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 duże jajka sól, szczypta cukru pudru

Czerwień i błękit
WEGAŃSKI KEBAB 129

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Cieciorkę odcedzić z zalewy, zmiksować blenderem dodając ząbek czosnku. Doprawić pieprzem kajeńskim i solą.  Każdy placek tortilli podgrzać na suchej patelni i posmarować pastą.    następnie rozłożyć warzywa .. i złożyć zawijając w folie aluminiową... zapakować w torebkę i pójść do parku na niedzielny spacer jeść

pieprzny smaczek
Pasta twarogowo-jajeczna z miętą, otwarcie okrągłej kładki 138

Tutaj przeczytałam o dobroczynnym wpływie mięty na zdrowie oraz, że może ona być dodawana do twarogu. Często robię pastę twarogowo-jajeczną. Dodałam więc do niej na próbę liście tego zioła. Efekt? Rewelacja! Dość mocno wyczuwalny odświeżający smak, bardzo dobrze komponujący się z nabiałem – ale na pewno nie dla kulinarnych tradycjonalistów. Składniki: 1 kostka chudego twarogu (200-250 g) 2 ugotowane

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasta słonecznikowo-oliwkowa do chleba, Sztuka zrywania 116

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pasta wygląda niezbyt apetycznie, ale gwarantuję, że smakuje bardzo dobrze:). Zdjęcie autorstwa mojej siostry, Katarzyny. Dzięki:). Składniki: ½ szklanki ziaren słonecznika 1 słoik oliwek (ok. 130g) 5 łyżeczek przecieru pomidorowego Wykonanie: Zalej słonecznika

Qlinarnie i Qlinarnie