pasta z mango - 199 przepisów (strona:6/14)

kokosowy pudding z tapioki 138

wierzch puddingu możecie położyć owoce sezonowe lub musy owocowe.... ten przepis jest z sosem z mango. Pudding 2 puszki mleka kokosowego. 1/3 szklanki tapioki (używam drobniejszych kuleczek) 1/4 szklanki cukru trzcinowego (lub białego, lub syropu z agawy) 1 łyżeczka pasty waniliowej  ( dodałam laskę wanilii - nasionka wyskrobałam, ale też włożyłam resztę dla aromatu- później usunęłam) szczypta soli i odrobinka(...)przypalać. Gotowałam w slow  cooker  (wolnowarze około 1 godzinę i 30 minut na programie hight) Przelać do szklanek lub słoiczków i pozostawić do ostygnięcia  Polewa z mango. 300g puree z mango  (świeże mango- obrać i zmiksować- lub można tez kupić juz gotową pulpę z mango) 1 łyżka soku z cytryny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 148

blog: Czerwień i błękit Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem ; blog: Di gotuje Verriny z pastą groszkowo-serową z awokado i kukurydzą ; blog: teczasmakow FASOLA Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Surówka z mango i fasoli mung ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Ryż z czarną fasolą ; blog: Weekendy w domu(...)boczku ; blog: Czerwień i błękit Sałatka z fasoli ; blog: Garnkofilia Potrawka z fasoli i chorizo ; blog: Codzienne gotowanie Sałatka z fasolą, brokułami i chorizo ; blog: Szóste niebo Żółta pasta z białej fasoli cannellini ; blog: Smakołyki Angeli Wegański "smalec" z fasoli ; blog: Domowe gotowanie Krem z fasoli ; blog: Co w kredensie piszczy FasoLove muffiny (bezglutenowe) ; blog: Qchcik gotuje Zupa fasolowa ; blog

Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 276

winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy(...)ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski

Kulinarne przygody Gatity
Zielony napój energetyczny 127

napój jest wyjątkowo smaczny.      Składniki: 2 dojrzałe banany 1 szklanka kawałków świeżego lub mrożonego mango lub ananasa 3-4 szklanki wody  (można zastąpić 1 szklankę sokiem jabłkowym) 2 łyżeczki proszku ze spiruliny 1 łyżeczka pasty miso   Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować.  Wpić od 2 do 4 szklanek napoju

Sto kolorów kuchni
Mule z mango w mleku kokosowym 212

kawałki 1 chili drobno posiekane 1/2 pęczka pietruszki - posiekane listki 1 łyżka żółtej pasty curry  1 łyżka sosu rybnego pieprz i sok z limonki do smaku oliwa Przygotowanie: Małże odsącz na sitku. N a oliwie podsmaż przez 5 minut cebulę, czosnek, pastę curry i trawę cytrynową.  Dodaj wino, małże i sos rybny, gotuj 5 minut pod przykryciem(...)muszle się otworzą. W trakcie gotowania potrząśnij kilka razy rondlem lub przemieszaj łyżką. Przełóż muszle do miski przy pomocy łyżki cedzakowej, do sosu dodaj mango, chili i mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia, gotuj 3 minuty, dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.  Wyrzuć nieotwarte muszle z pozostałych wyjmij mięso i dodaj d o gorącego sosu, posyp natkę

SzczyptaSmaQ
Pikantny sos z mango 121

Dzisiaj mam dla Was przepis na kolejny smaczny sos, który podaję do pieczeni, do zimnego mięsa i wędlin.       Składniki: 1-2 owoce mango 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy chili 1 łyżeczka imbiru ½   łyżeczki kolendry ½ łyżeczki kurkumy 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szklanki octu winnego ½ otartej skórki z cytryny 2 łyżeczki cukru(...)kurkumę. Wszystko dokładnie wymieszałam. W rondelku rozgrzałam oliwę i dodałam wymieszana pastę. Chwilę smażyłam na małym gazie. Wsypałam cukier, wlałam ocet i dodałam skórkę z cytryny. Wymieszałam i zostawiłam do gotowania na małym gazie. Kiedy cukier już się rozpuścił gotowałam jeszcze około 2 minuty, żeby płyn się zredukował. Mango odkroiłam od pestki i obrałam ze skórki. Pokroiłam w kostkę

Kuchnia u Krysi
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

winogronami Przekąski Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa(...)pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami

Kulinarne przygody Gatity
Tacos 216

dojrzałe awokado 1/2 pomidora 1/3 cebuli 1/2 papryczki chili 2 łyżki soku z limonki skórka z ½ limonki garść listków kolendry (opcjonalnie) sól, pieprz Salsa z mango: 1 mango dojrzale 1/3 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli sok wyciśnięty z ½   limonki sól, pieprz * możecie również użyć gotowej mieszanki do kuchni meksykańskiej   Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy na drobną(...)pestkę. Miąższ kroimy w grubą kostkę i przekładamy do miski. Widelcem rozgniatamy go na pastę. Cebulę, pomidora i chili kroimy w drobną kosteczkę, kolendrę dokładnie siekamy. Awokado mieszamy z dodatkami, przyprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem.   Dokładnie mieszamy**. Cebulę, papryczkę drobno siekamy. Mango obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy z dodatkami. P rzyprawiamy sokiem

Mania Gotowania
Sandwicze z cheddarem, szparagami, guacamole i ostrym sosem mango 138

pietruszki spora szczypta soli sos: mango kawałek papryczki habanero 3 łyżki pistacji Umyte szparagi nacieramy oliwą, posypujemy solą i pieprzem i na patelni grillowej smażymy do miękkości (około 8 minut). Awocado obieramy, rozgniatamy widelcem i zalewamy sokiem z limonki i tabasco. Pomidora i czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do pasty z awocado. Doprawiamy do smaku sporą szczyptą

Mienta blog
Sałatka z kwiatami cukinii w tempurze, jajkiem w koszulce i bobem 123

Przepyszna sałatka z jajkiem w koszulce, chrupiącymi kwiatami cukinii w tempurze i bobem oraz pomidorkami i ogórkiem. Całość uwieńczona najlepszym dressingiem na bazie masła orzechowego i

Mango Papaja
Burgery rybne 164

kotlety rybne smakują inaczej. Tym razem zostały odświeżone limonką i zaromatyzowane kremowym serkiem z pesto i rukolą. Do tego dochodzi świeża rukola, słodko-kwaśna i jednocześnie pikantna salsa oraz pasta z awokado. Tak właśnie powstają moje ulubione burgery rybne. A jaki jest Wasz sposób? Składniki na 6 dużych burgerów: 600g mielonego mięsa z białej ryby (u mnie dorsz) 1 opakowanie(...)oliwy szczypta soli 2 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, kolendra, mięta (w dowolnych proporcjach) Mango obrać, oddzielić od pestki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Chili oczyścić, posiekać. Jeżeli salsa ma być ostrzejsza, można dodać część pestek. Wszystkie składniki wymieszać, odstawić do „przegryzienia”. Pasta z awokado: 2 miękkie awokado 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki soku z limonki

Pełny talerz
Warsztaty z Lidl Polska i Darią Ładochą 163

wskazywała, jakie elementy warto zmienić w swojej diecie, a co z niej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów. A wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem

Kuchnia Bon Appetit
Curry z kurczakiem, dynią i batatem 190

  Składniki (na 4 duże porcje): 500 gram piersi kurczaka 1 duży batat 500 gram dyni, po obraniu 1 puszka pomidorów 1/2 puszki mleka kokosowego 2

Mango Papaja
Tuńczyk tataki na ogórku i mango 160

czarnuszki ćwierć mango 1 duży ogórek gruntowy listki kolendry SOS   (marynata do tuńczyka) 250 ml wody 150 ml sosu sojowego 150 ml brandy 2 gwiazdki anyżu 25 g imbiru 1 g trawy cytrynowej 1 ząbek czosnku 150 ml soku z pomarańczy   skórka z ćwiartki pomarańczy SOS WASABI 1 łyżka majonezu 1 łyżka pasty wasabi Filet(...)naczynia z lodem, następnie na ok 15 min. do marynaty. Sos ( marynata) Imbir, trawę cytrynową i czosnek drobno pokroić i zagotować z pozostałymi składnikami. Przecedzić i schłodzić. Mango i ogórka pokroić w cienkie wstążki, słupki lub plastry. Ułożyć na talerzu. Skropić odroiną marynaty. Tuńczyka pokroić w równe kawałki i ułożyć na mango i ogórku. Sezam uprażyć

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania