pewnością niebawem wrócę. Dodatkowy plus za ogromną oryginalność i wcześniej nieznane mi połączenie. Bułgarburger wołowina / rukola / ajvar z marynowaną cebulką perłową / bałkański ser owczy z czubrycą / jabłuszka kaparowe / papryka konserwowa Moja ocena: 4+ Również świetny i bardzo oryginalny burger. Dobry ajvar i znakomity bułgarski ser szopski, który uwielbiam. Składniki fajnie się komponują i można trochę poczuć się jak na Bałkanach
Food SquareReggiano 0,5 kubka śmietany 18% 1 jajko 1 bułka wiejska lub kajzerka mąka 0,5 kg świeżych pomidorów lub 1 puszka pomidorów bez skórki, całych lub w kawałkach papryka ostra min 2 łyżeczki sól pieprz bazylia liofilizowana 2 ząbki czosnku 2 szalotki masło oliwa z oliwek 1 kubek kaszy Bulgur z vermiceli Przygotowanie: mięso przekładamy do miski, wbijamy
Luźna Kuchniapierś z kurczaka 2 szklanki mrożonej w kostce marchewki 1 cebula 6 dużych pieczarek 1 szklanka kaszy gryczanej nie palonej szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie parmezan lub inny twardy ser tarty masło klarowane do smażenia Wykonanie: Pierś umyj, pokrój w kostkę, przesmaż na klarowanym
Zasmakuj Kuchnisuszonymi pomidorami. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram) 150-200 gram szpinaku mały słoiczek suszonych pomidorów Przyprawy do kurczaka: czosnek niedźwiedzi sól, pieprz, słodka papryka Przyprawy do szpinaku: sól pieprz 1 ząbek czosnku Wykonanie: Kurczaka oczyścić, pociąć w mniejsze filety, ewentualnie grubsze kawałki lekko rozbić. Doprawić z obu stron. W międzyczasie przygotować szpinak: podgotować około
Tradycyjna Kuchniafirmy Czerwona Oliwka profesjonalnie doradzał nam jak łączyć wino z poszczególnymi smakami naszych dań. Najsmaczniejsza- - moim zdaniem - sałatka z rostbefem. Grillowane warzywa: cykoria, cukinia , kolorowe papryki, bakłażan, marynowane w salsie cebulowej z sosem sojowym i oliwie. Najprzyjemniejsza część naszych warsztatów degustacja i wspólne biesiadowanie. Serdecznie dziękuję za zaproszenie. Za spotkanie wspaniałych ludzi. Gotowanie
AZgotuj!przygotowaniu i bardzo ciekawe w smaku. Warto spróbować! Zapraszam :) Frytki z pieczonych batatów Składniki: 1 duży batat (słodki ziemniak) sól morska pieprz pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki oregano, słodkiej papryki łyżka oliwy Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w paski. Przyprawiamy, polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Wkładamy do piekarnika 180'C na około 20 minut. Sprawdzamy widelcem
Tagebuch po polskubardzo ważne w tym daniu. 300g kaszy kuskus 500g filetów z kurczaka 600g fasolki szparagowej 3 bardzo duże pomidory malinowe 1 duża cebula 100 ml śmietanki 18% sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany 1. Fasolkę szparagową kroimy na nieduże kawałki i gotujemy do miękkości. 2. Filety i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone
Szefowa kuchnichilii, według uznania dodać odrobinę świeżego pieprzu. Podawać od razu. Smakosze pizzy w wersji bardziej warzywnej mogą wzbogacić ją kolejnymi składnikami i dodać na wierzch pokrojone kawałki cukinii, papryki, różyczki brokułów, pieczarki. Ciekawie smakuje też wersja z wędzonym boczkiem na zimno. Dodaje się go wówczas na gorące ciasto razem z zieleniną. Boczek nie jest wówczas chrupiący, tylko miękki
Moja smaczna kuchniawarzywa na patelnię W sezonie najlepiej używać świeżych warzyw, ale gdy akurat nie macie ich pod ręką, to warto mieć w zamrażalniku kilka opakowań warzywnych mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła, plaster
Cooking Monstersposób stracą wiele ze swojego smaku. SKŁADNIKi na 2 osoby: 1 płat żeberek w całości (ok. 1-1,5 kg) suche przyprawy do natarcia żeberek: 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka czosnku w proszku 1/2 łyżki soli 1/2 łyżki czarnego pieprzu 1 łyżka ciemnego (brązowego) cukru 1/2 łyżeczki pieprzu sól do saku (uważać z solą bo sos dodany
Sztuka gotowania w/g Samiryząbki czosnku marchew pietruszka kawałek korzenia selera 1/2 główki kapusty 150 g ryżu koncentrat pomidorowy liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 1/4 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki odrobina pieprzu i chili sól do smaku 2 łyżki oleju natka pietruszki Oliwę rozgrzać w rondlu o grubym dnie, dodać posiekaną w kosteczkę cebulę i czosnek, zeszklić, dodać mięso, obsmażyć
6nieboPyszne kąski z piersi kurczaka jako dodatek do frytek czy ziemniaczków ;) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka papryka słodka 1/2 łyżeczki szczypta ostrej przyprawa do kurczaka u mnie Prymat sól czosnkowa, pieprz bułka tarta np. domowej roboty <- klik 1. Filet z kurczaka kroje na średniej wielkości kawałki i nacieram przyprawami. Chowam do lodówki na 2-3 godzinki
Gotowanie...to proste !200g kabaczka (waga po obraniu) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej (płaskie) 2 łyżki parmezanu (startego) 1 cebula (mała) 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki posiekanego koperku papryka w proszku sól, pieprz Dodatkowo: 1 łyżka masła olej do smażenia "Ziarna Inków" ugotować (nie rozgotować!) w osolonej wodzie - według przepisu z opakowania. Następnie mieszankę odcedzić
Di gotujekanapki. 1,5 kg karkówki wieprzowej sól (opcjonalnie) Marynata: 3-4 łyżki oleju 2 łyżki musztardy 2 łyżki przyprawy do karkówki z grilla (sól, czosnek, papryka słodka, kolendra, rozmaryn, pieprz czarny, natka pietruszki, liście laurowe - w płatkach i ziarenkach) Karkówkę umyć, osuszyć i opcjonalnie lekko posolić. Składniki na marynatę połączyć. Gotową mieszanką dokładnie natrzeć mięso. Całość
Di gotuje