papryka - 32566 przepisów (strona:1320/2172)

A’la frittata z polędwiczką wieprzową 201

Składniki: 1 opakowanie warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex 1 nieduża polędwiczka wieprzowa, ok 30 dkg 1 jogurt naturalny (200 ml) 4 jajka 5 dkg sera żółtego sól, … Czytaj dalej A’la frittata z polędwiczką wieprzową

czarrna od kuchni
Polędwiczki w sosie z suszonych grzybów 205

dzisiejsze polędwiczki. Najlepiej smakują z gniecionymi ziemniakami. 300g polędwiczek wieprzowych  1 cebula  150 ml białego, wytrawnego wina 20g suszonych grzybów  100 ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany natka pietruszki olej 1. Grzyby zalewamy wrzątkiem, zostawiamy je na 2-3h, najlepiej na całą noc (nie wylewamy wody - użyjemy jej do sosu). 2. Cebulę

Szefowa kuchni
MAKARON Z WOŁOWINĄ I MARCHEWKĄ 158

SKŁADNIKI: 200 g makaronu rurki 500 g mięsa mielonego wołowego 3 marchewki 500 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka przyprawy gyros 1 łyżeczka bazyli Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Makaron gotuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam

Gotowanie Patki
PENNE ALLA BOLOGNESE 140

sera żółtego w plastrach 500 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE:  Makaron gpyuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Patelnię rozgrzewam

Gotowanie Patki
Zapiekanka z bakłażana i cukini 340

odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie należy bakłażana opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie w małym rondelku podgrzewamy passate, doprawiamy czosnkiem, bazylia, oregano ostra i słodką papryką do smaku. Cukinię, cebulę i ziemniaki kroimy w plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy nie ugotowany ryż, na to połowę sosu pomidorowego i układamy naprzemiennie warzywa. Na wierzch wykładamy resztę sosu

Delusional Trine
Klopsiki w sosie Teriyaki 172

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułkę namoczyć w wodzie. W garnku wymieszać wszystkie składniki sosu, zostawić na małym ogniu na kuchence. Do mięsa mielonego dodać jajko, doprawić majerankiem, ostrą i słodką papryką, pieprzem, imbirem i czosnkiem. Dodać odciśniętą z nadmiaru wody bułkę, całość dokładnie wymieszać. Formować małe klopsiki i podsmażyć na patelni. Następnie dodać do sosu, całość gotować na małym ogniu

Delusional Trine
Błyskawiczny piątek - Sałatka z selerem naciowym i mozzarellą 171

Idealna na śniadanie bądź kolację. Świetnie sprawdzi się jako przekąska w pracy. Polecam! Składniki : * 3-4 łodygi selera naciowego * pół puszki kukurydzy  * 100g startej mozzarelli  * pół czerwonej papryki  * pół zielonego ogórka  * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz  Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić. Dodać kukurydzę i majonez. Sałatkę przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać z pieczywem

Magiczne Życie Marty
Cottage pie - zapiekanka z mięsa mielonego i purre ziemniaczanego 166

porcje potrzebujemy: 250 g mięsa mielonego wołowego 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 duża marchewka starta na dużych oczkach 2 łodygi selera naciowego pokrojone na nieduże kawałki ½ słodkiej czerwonej papryki pokrojona w kostkę 1 średnia cebula poszatkowana 150 ml passaty pomidorowej 200 ml wywaru warzywnego (może być z kostki) 900 g ziemniaków 1 serek topiony 150 ml mleka 1 łyżka

Jadło i czytadło
Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami - prosty, zdrowy obiad. 718

wody z dodatkiem soli, pieprzu) tłuszcz do posmarowania formy, np masło pałki z kurczaka - 6 szt marynata do kurczaka: łyżka oleju, po łyżeczce soli, kurkumy, pieprzu i czerwonej słodkiej papryki. zioła prowansalskie do posypania warzyw. Wykonanie: Kurczaka nacieramy marynatą i pozostawiamy na godzinę, by przeszedł przyprawami. Brytfankę nacieramy tłuszczem. Na spód wsypujemy ryż (suchy, niegotowany), zalewamy go dwiema szklankami bulionu

Poezja Smaków - blog kulinarny
Udka kurczaka z duszoną marchewką 200

połączenie. Wy również spróbujcie może i Wam posmakują. Zapraszam :-)  Składniki: Udka kurczaka 2 szt, marchew 2 szt, cebula pół szt, liść laurowy 2 szt, papryka słodka 1 łyżeczka, sos sojowy 3 łyżki, kostka warzywna pół szt, czosnek 1 ząbek, koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki, majeranek 1/4 łyżeczki, s ó l i pieprz do smaku, świeża kolendra

kulinarne odsłony pati
Pieczone kotlety z zielonej soczewicy - wegańskie :) 159

zielonej soczewicy  1 cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżka oleju palmowego ekologicznego (Look-Food) 2 czubate łyżki błonnika owsianego (Look-Food) przyprawy: sól himalajska, curry, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy i czarny  Przygotowanie: Soczewicę opłucz i zalej 0,5 l wody. Gotuj ok. 30 minut, aż nasiona wchłoną całą wodę. Jeżeli pozostanie trochę wody, a soczewica

Zdrowie na języku :P
Błyskawiczna zapiekanka makaronowa z szynką i brokułem 236

minut. W połowie pieczenia odkryć naczynie, a pod koniec zapiekania wierzch zapiekanki posypać resztą parmezanu. Ci, którzy lubią pikantne smaki po upieczeniu mogą posypać drobno posiekaną świeżą ostrą papryką. Zapewne zdziwiliście się, że do przygotowania tej zapiekanki wykorzystałam gotowy sos Naturalnie Smaczne! Knorra. Zazwyczaj wystrzegam się torebkowych dań, ale to jest inne. W składzie nie znajdziecie nic poza suszonymi warzywami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kapusta z octem ryżowym (jak u chińczyka) 166

kapusta, poszatkowana (po poszatkowaniu około 500 g) 125 ml octu ryżowego 1,5 - 2 łyżki  ksylitolu lub cukru (do smaku) 50 ml oleju 1 łyżeczka chili ( dałam ostrą paprykę w płatkach) 10 g  soli 2 - 3 ząbki czosnku posiekane albo zmiażdżone zielony szczypior przygotowanie: Kapustę przekroić na cztery części, zdjąć wierzchnie liście, wyciąć głąb. Poszatkować  - użyłam robota

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania