papryka - 32566 przepisów (strona:1313/2172)

Restauracja Repubblica Italiana | Warszawa 142

oraz wino, które warto wybrać. Zdecydowaliśmy się na poniższe dania: OCTOPUS ARROSTO NUOVO – 29zł ośmiornica/ spianata/ avocado/ limonka/ mięta ZUPPA DI AGLIO – 21zł czosnek/ pikantne salami/ pieczona papryka/ jajko RAVIOLI RICOTTA E SPINACHI – 36zł domowe pierożki/ ser ricotta/ szpinak/ suszone pomidory/ parmezan/ sos maślany PIZZA PROSCIUTTO – 35zł mozzarella/ sos pomidorowy/ oregano/ szynka parmeńska/ rukola Ośmiornica

Kuchnia Bazylii
Kurczak w ketchupie 231

podwójnych udek  2 cebule  2 ząbki czosnku  10 łyżek ketchupu pikantnego  1 łyżka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka pieprzu czarnego  1 łyżeczka papryki słodkiej  2 łyżki majeranku  1 łyżka bazylii  2 łyżki warzywka  Wykonanie  Udka kroję na dwie części , następnie do dużej miski przekładam mięso  i dodaję wszystkie nasze

Mój Smak
Placki ziemniaczano-brokułowe z sosem 206

Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 brokuł 1 opakowanie serka grillowana papryka i oliwki Apetina ok. 3/4 kg ziemniaków 2 cebule 2 jajka 3-4 łyżki mąki sól, pieprz średnio … Czytaj dalej Placki ziemniaczano-brokułowe z sosem

czarrna od kuchni
Chrupiący chlebek z rozmarynem 88

pisać, jest świetnym dodatkiem do zup (u mnie znajdziecie go, jako dodatek do botwinki po grecku), smakowicie komponuje się z Htipiti-czyli grecką pastą   z pieczonej papryki i sera feta. Przepis na Htipiti, znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/htipiti-czyli-pasta-z-pieczonej-papryki.html . Wracając do chlebka, jest bardzo prosty i szybki . Serdecznie zapraszam. SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli

Kopystką po garach
Makaronowe muszle faszerowane szpinakiem 155

sera mascarpone 1/2 małej cebulki 2-3 ząbki czosnku Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Oliwa Biała Mozzarella  SOS POMIDOROWY :(przepis znajdziecie tutaj: http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/klasyczny-sos-pomidorowy.html  ) można wzbogacić o paprykę ostrą i słodką. PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować al dente. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Na patelni z odrobiną oliwy, przesmażyć cebulę oraz czosnek (drobno posiekane), po chwili dodać rozmrożony szpinak (można

Kopystką po garach
Golonka po bawarsku. 158

Miód (około 2-3 łyżeczki) MARYNATA: 1 piwo Porter 1 piwo jasne ( u mnie Tyskie) 4-5 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki ostrej papryki (opcjonalnie) 1 czubata łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE: Golonki myjemy (jeżeli trzeba -opalamy)wkładamy do garnka. Zalewamy woda. Dodajemy ziele, liście laurowe, pieprz. Przed zagotowaniem zbieramy powstałe  burzowiny. Gotujemy godzinę.Sprawdzamy

Kopystką po garach
Ziemniaki pieczone w ziołach i czosnku 382

obieramy tylko dobrze myjemy, tak można też postępować z innymi ziemniakami do pieczenia, uprzednio dobrze je szorując) 3-4 ząbki czosnku przyprawy suszone: majeranek, koperek, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra, sól 2 łyżki oleju 1 łyżka masła Przygotowanie: ziemniaki większe kroimy na ćwiartki, mniejsze na połówki, układamy w naczyniu żaroodpornym (z pokrywką), mieszamy z olejem, masłem i przyprawami, dokładnie

Zasmakuj Kuchni
Prosta zapiekanka ziemniaczana 306

zapiekankę ziemniaczaną, która nie wymaga wielu składników.   Składniki: 7-8 średnich ziemniaków duży por cebula 3 jajka ok 180 ml śmietany 18% 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra szczypiorek   Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach, aż będą miękkie, ale nierozpadające się. Studzimy i obieramy ze skórki. Por i cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Ziemniaki

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki ze szczypiorkiem 141

szklanka sera ricotta mała garść natki pietruszki 3 szczypiorki 2/3 szklanki mleka 2 - 3 łyżki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mąkę przesiewamy do miski, doprawiamy łyżeczką ostrej i słodkiej papryki, pieprzem i solą, dodajemy pokrojone drobno masło. Szczypiorek i pietruszkę drobno siekamy, dodajemy do mąki, mieszamy całość łyżką. Dodajemy ser ricotta i mleko, wyrabiamy ciasto ręką, ciasto będzie klejące, ale powinno

Delusional Trine
DORSZ CURRY Z SOSEM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 157

łyżeczki curry, 2 łyżki masła, sól; sos: 4 pomidory, 1/2 większej cebuli, łyżka masła, zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól, cukier; warzywa pieczone: 6 większych ziemniaków, 20 dag pieczarek, papryka słodka, sól, pieprz, 6 łyżeczek oleju z czosnkiem i bazylią. Dodatkowo: świeże oregano. Przygotowanie: Sos: Cebulę siekam, podsmażam na maśle. Pomidory obieram ze skórki, kroję w drobną kosteczkę, dodaję do cebuli

JejKuchnia
Sznycle z mięsa wołowego i żółtkiem 148

będą twarde, ale nie. Ku mojemu zaskoczeniu wyszły delikatne i pyszne. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką i ostrą paprykę w proszku, śmietanę,białka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na 15 minut. Uformować cztery duże sznycle. W środku za pomocą małego kieliszka zrobić dołek. Rozgrzać olej pa patelni

Kuchnia Pokoleń
Perliczka w pomarańczach 110

perliczka ok 1 kg - 1/4 pomarańczy - 1/2 szklanki soku pomarańczowego  - 2 łyżki masła  - 1 łyżka miodu - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka oliwy z oliwek - sól - pieprz - papryka Przygotowanie: Perliczkę myjemy pod bierzącą wodą, uważając na skórę aby jej nie uszkodzić. Solimy i pieprzymy a do środka wsadzamy cząstki pomarańczy. Na dno brytfanny wlewamy sok pomarańczowy i wkładamy

Kulinarne życie
Delikatne drobiowe pulpeciki z pieczarkami i kaszą jaglaną w sosie jarzynowym 168

zawsze się tak da. Co do przypraw zarówno do sosu jak i mięsa, dodaj swoje ulubione. Ja w kuchni w zasadzie nie używam soli, dodałam za to kurkumę, paprykę, czosnek granulowany, majeranek czy zestaw przypraw do drobiu. Ty najlepiej wiesz, jakie Wy lubicie przyprawy, więc takie właśnie dodaj do mięska. Drukuj Delikatne drobiowe pulpeciki z pieczarkami i kaszą jaglaną

Mieszam w Garnku
Boczek z rękawa (pieczony) 137

Możecie je doprawić na własny smak. Polecam! 1 kg boczku wieprzowego 2-3 ząbki czosnku Przyprawy: (mogą być wg gustu) 2 liście laurowe   1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej (płaska) 1/3 łyżeczki kolendry 1/3 łyżeczki tymianku 1/3 łyżeczki kurkumy sól , pieprz Dodatkowo: rękaw do pieczenia   Umyty i osuszony boczek natrzeć przyprawami i naszpikować czosnkiem (w mięsie zrobić

Di gotuje
Frytki belgijskie 271

Składniki: 1 kg ziemniaków 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli olej do smażenia do smaku: sól, słodka papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w grube słupki. Zagotować w … Czytaj dalej Frytki belgijskie

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania