porcja francuskiego ciasta…Tak niewiele potrzeba do jej przyrządzenia. Przekąska, która smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Szybka przekąska Składniki: 12 przekąsek 1 arkusz francuskiego ciasta mała paczka daktyli 300 g pleśniowego sera 12 połówek włoskich orzechów, grubo pokrojonych roztrzepane jajko do posmarowania Ciasto lekko rozwałkuj i potnij na małe kwadraty. Umieść ciasto w muffinkowej formie. Wciśnij
codojedzeniamajonezem. Powiem Wam, że koniecznie musicie zrobić, bo jest wyśmienita. Składniki: 300 g makaronu kolanka 2 duże marchewki 1 czerwona papryka 1 długi ogórek 2 gałązki selera naciowego pączek szczypiorku 1 średnia cebula Sos 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru sól pieprz papryka słodka papryka ostra Makaron ugotować odcedzić i wystudzić. Marchewki
O kuchni z uczuciemDzień dobry! Jakiś czas temu dostałam paczkę czekolad deserowych do testowania. Jak sobie możecie wyobrazić był to najsłodszy i najpyszniejszy test jaki miałam okazję przeprowadzać ;) Zbliżają się święta, może zamiast innych słodyczy sięgniecie po te nieco zdrowsze? I dlaczego warto? :) W otchłaniach internetu można znaleźć całe mnóstwo zalet czekolady. Warto jednak pamiętać, że chodzi o czekoladę z wysoką zawartością
Czerwona Porzeczkagram serka homogenizowanego waniliowego - 3/4 szklanki cukru pudru ( dałam trochę mniej ) - 3 łyżki żelatyny - duża puszka brzoskwiń - 1 banan ( opcjonalnie ) - dwie galaretki ( u mnie 1 brzoskwiniowa i 1 truskawkowa ) - paczka okrągłych biszkoptów - 0.5 szklanki mleka Wykonanie Serki waniliowe i jogurt połączyć przy pomocy miksera z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić i wlać do masy, wymieszać
Kuchnia z widokiem na ogródniedawno zachwalałam Wam wspaniałe CHRUPAKI z Piekarni Galicyjskiej. Dziś mogę tylko dodać, że... nadal jestem zakochana w ich smaku i chrupkości. Dlatego dźwięk dzwonka do drzwi i niesamowicie duża paczka tych pysznych wypieków wywołała na mojej twarzy (i twarzach domowników) wielki uśmiech. To niezwykle smaczne pieczywo powstające z naturalnego zakwasu jest doskonałym źródłem błonnika, białka, węglowodanów złożonych, NNKT, soli mineralnych
Słodkie okruszkiDziś ponoć święto chruścika...no i są chruściki drożdżowe..jakiś czas temu były pączki z dodatkiem cynamonu i przyprawy piernikowej , były smaczne ..więc tym razem też do ciasta drożdżowego dodałam tych przypraw. 50 dkg mąki 3/4 szkl.letniego mleka 2-3 łyżki cukru 50 g drożdży 50 g stopionego, wystudzonego masła 1-2 jajka 0,5 łyżeczki
Moje domowe kucharzeniezdrowe, wartościowe strączkowe ziarno. Proponujemy przekąskę do chrupania, zamiast, paluszków, ciasteczek, bardzo zdrowe, chrupkie ziarenka cieciorki. Spróbujcie, bo wyśmienicie smakuje i stanowi doskonałą alternatywę dla tuczących, słonych chipsów! Składniki: paczka ciecierzycy 2 łyżki oliwy pieprz cayenne, mielona kolendra, papryka słodka mielona Wykonanie: Ziarno namoczyć na noc, następnego dnia gotować do miękkości, ja dodałam szczyptę sody oczyszczonej, wówczas skraca się
kgwjanczewoFirma TEEKANNE sprawiła nam ostatnio bardzo fajną paczkę z najnowszymi smakami herbat. Moją uwagę od razu zwróciła herbata dla dzieci o wdzięcznej nazwie „Cherry Berry”. Moje maluchy od razu pokochały jej smak. Zresztą nie tylko napary zawróciły im w głowie. Uwielbiają również galaretkę na bazie tej herbaty :) Polecam! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 5 minut + czas na chłodzenie Składniki
Kolizje SmakówRobiłam pączki i zostały białka....no i co z nich zrobić ? ano , można np.piernik..pomysł na taki piernik podpatrzyłam tutaj ..świetny pomysł na wykorzystanie białek,polecam. 7 -8 białek 50 g płatków migdałów wcześniej podprażonych na suchej patelni 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki przyprawy
Moje domowe kucharzenieMalinowy deser z mascarpone 6 porcji Składniki 250 g malin 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 g sera mascarpone Duża śmietanka 30% 2 łyżki cukru pudru Paczka okrągłych biszkoptów Mocny napar kawy Przyygotowanie 2 łyżki cukru roztapiamy w rondlu, dodajemy połowę malin, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy przez kilka minut rozgniatając maliny. Pod koniec należy dodać
Kuchnia w szuwarachdługa. Ale cóż - wracamy ;). Też tak czasem macie, że jak coś jest tańsze, to kupujecie to, nie wiedząc co z tym zrobić? Tak u mnie znalazła się 400 g paczka daktyli, których nawet za bardzo nie lubię. Coś trzeba było zrobić, okazja też się znalazła, więc do dzieła! Daktella idealnie nadaje się do wszelkich naleśników, gofrów czy kanapek. Albo
Kuchnia w szuwarachGwarantuję Ci, że wszyscy sałatką się zainteresują:) Polecam:) Przepis z bardzo ciekawego bloga "Lubię gotować" . Składniki: pół melona o pomarańczowym miąższu; pół melona o zielonym miąższu; rukola (około pół paczki); pół sera feta; 1 awokado; 1 czerwona cebula; garść liści mięty; Na płaski duży talerz wyłożyć rukolę. Z melonów wykroić kuleczki i ułożyć na sałacie. Awokado pokroić na niewielkie kawałki
In my kitchenjajka 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 szklanka miodu ciemnego, gryczanego lub spadziowego 3\4 margaryny 1,5 łyżeczki sody 3 szklanki mąk przyprawa do pierników paczka goździków zmielonych bakalie Zaczynamy od zrobienia karmelu. Cukier wrzucić na patelnię i stopić, ostrożnie dodać wodę i dalej podgrzewać do rozpuszczenia. Karmel połączyć z miodem, margaryną, przyprawą i goździkami, wszystko zagotować
Anioły w kuchniKażda pozycja jest osobiście przeze mnie sprawdzona i dlatego je polecam, bo funkcjonalność idzie w parze z jakością. ETERNO . Do dziś pamiętam jakie wrażenie na mnie wywarła pierwsza paczka z tymi przetworami. Możecie się śmiać, ale się wzruszyłam. Każdy produkt zapakowany i ozdobiony z niezwykła starannością, czułam się jakbym dostała własnoręcznie przygotowane przetwory od babci, takie od serca. Dodatkowym
Blondynka Gotujejestem tradycjonalistką, ale jestem sentymentalna. 6 grudnia to dla mnie nie jest święto prezentów, ale czekoladek i mandarynek owszem! Czy Wy też dostawaliście paczki pełne wspomnianych wcześniej mandarynek w szkole podstawowej? U nas dostawały je tylko osoby, które w szkole jadały obiady. Pamiętam, że zawsze namawiałam mame by wykupiła mi obiady, czego ona nigdy nie rozumiała – mieszkaliśmy wtedy z babcią
Fill The Bowl