sosu lub też wykorzystać do przygotowania kanapek. Wystarczy zdjąć keftę z wykałaczki i umieścić w podgrzanej picie w towarzystwie różnych warzyw. U mnie, oprócz typowej sałatki z pomidorów i ogórków, zobaczycie również pokrojone w plasterki buraczki, które zostały mi z pęczka botwinki. Uważam, że buraki genialnie komponują się z mięsem wołowym. Buraczki po prostu ugotowałam (można je też upiec
Chilli Czosnek i Oliwapatelni grillowej bez tłuszczu), potem układamy plastry schabu i grillujemy dalej, aż oba gatunki mięsa będą miękkie i soczyste. Do tak przygotowanego mięsa podałam sałatę lodową, plasterki pomidorów i ogórka, oraz grillowy rarytas z czosnkiem. Smacznego. The post Wieprzowina z grilla (Schab i żeberka) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut, aż paski od grilla odbiją się na mięsie. Schab równomiernie się grilluje z obu stron. Wystarczy schab grillowany z rozmarynem przełożyć na talerz z liśćmi sałaty, ćwiartkami pomidora, plasterkami ogórka i zjeść ze smakiem. Schab grillowany z rozmarynem jest soczysty i smaczny. Smacznego! The post Schab grillowany z rozmarynem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstopni piekarnika i wyszło takie coś! Pyszny, soczysty i aromatyczny Kurczak pieczony z rozmarynem. Wystarczyło tylko po upieczeniu rozciąć woreczek i wyłożyć na talerz z mieszanką sałaty, paskami ogórka i pomidora, oraz prażonym na suchej patelni słonecznikiem. Pieczony kurczak to niektórych trywialne, proste i mało atrakcyjne danie, ale jest chude, a dla tych co liczą kalorie to bardzo ważny atut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTandoori Curry Paste, 2 łyżek oliwy, 1 łyżki tymianku suszonego, odrobiny soli i 1 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę, no i do tego sałata z rukolą, pomidory i ogórki. Pasta niestety mi się kończy muszę zajrzeć do Kuchni Świata jak będę w Złotych Tarasach w warszawie. Kurczaka nacieramy marynatą i zostawiamy w lodówce. Skrapiamy kurczaka delikatnie wodą i wstawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięchleb nabiera wyrazistego smaku, niczym ten z grilla. Na wierzch kładę plasterek polędwicy z kurczaka. Dzisiaj jednak zabrakło w mojej kuchni dodatku warzyw, a zazwyczaj są to pomidory i ogórki kiszone. Także polecam ten dodatek. Takie dwie grzanki mają ok. 145 kcal. (polędwica = 2x 20kcal, chleb = 2x 60 kcal + dodatki)Drugą propozycją są TOSTY (SANDWICH) Z PIECZARKAMI, POLĘDWICĄ
All My Fit Lifewyczerpania składników ( ostatnia warstwa to makaron ). Wierzch posypać startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180oC. Udekorować ketchupem. Uwaga – sprawdzona rada 1) do dekoracji można użyć również świeżego ogórka i pomidora pokrojonego w plastry Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo
Świat Smakuzmniejszamy gaz i gotujemy około 20 min. Jeżeli jest potrzeba , możemy jeszcze sos doprawić przyprawami- solą i pieprzem. Sos gotowy. :) Sos podałam z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i ogórka konserwowego.Smacznego
Smaki Edytydodatki:1 jajko1 pomidor1/3 średniego ogórka1 łyżeczka oleju ryżowego1 plaster szynki drobiowejSól, pieprzRozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego na patelni, wrzucamy jajko i smażymy według upodobań (doprawiamy solą i pieprzem). Pomidora i ogórka kroimy w plastry i również doprawiamy.O! Bułka już gotowa! :) Chwilę odczekujemy aż ostygnie (czas ten przeznaczyłam na zaparzenie kawki), a następnie kroimy na pół naszą bułkę i wsadzamy
Emcia Pichcisolą i pieprzem i mieszamy cały czas widelcem aż się zetną. W miseczce łączymy majonez z ketchupem i nakładamy na placek tortilli. Następnie nakładamy na niego liście sałaty, pomidora i ogórka. Plasterek szynki kroimy w cienkie paseczki i również nakładamy na placek. Następnie nakładamy jajka i całość zawijamy w rulon
Emcia Pichcismaków, bardzo orzeźwiający smak, ponadto dzięki dodaniu orzechów brazylijskich bogate źródło witaminy E, B1, B6 czy kwasu foliowego. Szczerze polecam! Składniki: - dojrzałe mango - 10 orzechów brazylijskim - posiekane - ogórek zielony - pomidor malinowy - awokado dojrzałe - sok z 1/2 pomarańczy - do smaku szczypta soli Smacznego! Akcja kulinarna
SMYKWKUCHNISezon grillowy trwa, a że na grillu oprócz wszechobecnego mięsa najzdrowsze są jednak ryby, dlatego polecam lekkiego, pysznego pstrąga z grilla, z kolorowym sosem z pomidorów i ogórków. Szybko, zdrowo i smacznie. Polecam. Przepis idealny w diecie antycholesterolowej w ramach projektu "Dieta dla serca". Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrowniez na talerzu. Na takie chwile czekalam dosc dlugo. A wczoraj przechodzac przez podliski targ cieszylam sie jak dziecko. Juz kilka dni temu wypatrzylam na straganie polskie ogorki i pomidory. Nie szkodzi, ze ze szklarni, liczy sie fakt, ze rodzimej produkcji. A wczoraj wlasnie to szacowne grono polskich warzyw powiekszylo sie o cudne rzodkiewki.Nie moglam sie im oprzec i kupilam
Przysmaki Karolkiolej delikatnie przewrócić rybę na drugą stronę - dołożyć masło smażyć jeszcze 2 minuty. Skropić sokiem z cytryny - lekko posolić i posypać pieprzem. Podałam z sałatą z prostym dresingiem , pomidorami , ( plastrami ogórka , rzodkiewki) i ziemniakami z wody ( młode , małe ). * Mała uwaga - halibut musi być ,,gruby" bo inaczej nacinania nie wytrzyma i rozpadnie sie na kawałki
Buniabaje w kuchniczosnku, jajko oraz orzechy i bułkę tartą. Przyprawić i dobrze wymieszać. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Dodatkowo :* bułka - u mnie grahamka* plasterki ogórka* plasterki pomidora* plasterki awokado* ulubiony sos bądź dressing* liście sałaty
Magiczne Życie Marty