ogórki w ketchupie - 1499 przepisów (strona:17/100)

Śledzie po cygańsku+ film 951

Śledzie po cygańsku to pyszne danie o wyrazistym, słodko-ostrym smaku na bazie ketchupu i musztardy z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli. Takie śledzie doskonale sprawdzą się podczas świąt Bożego Narodzenia, będą również smaczną przekąską na rodzinnych spotkaniach.     składniki na 3 porcje 500 g filetów śledziowych solonych 4 średnie ogórki konserwowe 1 duża cebula(...)szklanki ketchupu 1 łyżka musztardy 1-2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta ostrej papryki czarny pieprz   przepis W misce łączymy musztardę, cukier, słodką i ostrą paprykę, stopniowo na przemian z olejem dodajemy ketchup i ciągle mieszamy do momentu aż sos będzie jednolity, całość doprawiamy pieprzem. Cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w małą

Smakowite Dania
Zapiekanka gyros 279

zapraszam tutaj . Składniki: 4 woreczki ryżu 3-4 piersi z kurczaka opakowanie przyprawy gyros 1/2 puszki kukurydzy 8-10 ogórków konserwowych 2 duże cebule 20 dag żółtego sera olej do wysmarowania naczynia tłuszcz do smażenia sos: 10 łyżek ketchupu 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka Sposób przygotowania: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy(...)Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę. Dokładnie mieszamy z przyprawą gyros. Dokładamy do cebuli. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być surowe. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, ogórki w plasterki. Ketchup łączymy z majonezem. Dodajemy przeciśnięty przez przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy kolejno warstwami ryż

Pobite gary Barbary
Serowe paluchy z farszem pizza. 186

szklanka letniej wody łyżeczka soli Poostałe składniki: 40 dag sera żółtego oregano, pieprz, sól 5 plastrów salami (dużych) 20 dag pieczarek bardzo dobry jakościowo ketchup do posmarowania ciasta 2 ogórki kiszone Wykonanie: Składniki na ciasto umieścić w dużym naczyniu i zagnieść na gładką masę. Oprószyć delikatnie mąką, nakryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 40 minut w ciepłym miejscu(...)kształtując długi prostokąt, posmarować go cienko ketchupem, na to posypać obficie oregano i oprószyć pieprzem. Prostokąt podzielić na dwie części. Na jedną położyć ser, pieczarki, ogórka i szynkę a drugą częścią (tą bez farszu) ketchupem do wewnątrz nakryć tą pierwszą tak by farsz zamknąć w środku. Placek pizzy podzielić na paski o szerokości około 3-4 cm i każdy kawałek

Poezja Smaków - blog kulinarny
Hamburger z salami 165

pomidor  * ogórek * czerwona cebula  * roszponka * majonez, ketchup Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć burgery. Układać na podgrzanych bułkach, posmarowanych majonezem i ketchupem, sałatę, burgera, pomidora, cebulę, ogórka i przykryć bułką. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Sałatka gyros 165

należy do czasochłonnych. Polecam. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa 1 cebula 1 puszka kukurydzy około 1/2 kapusty pekińskiej ogórki konserwowe około 3/4 słoika ketchup majonez 1 łyżka oleju Mięso oczyścić z błonek, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na kawałki. Przyprawę do gyrosa dodać do mięsa i olej, dobrze wymieszać(...)mięso i usmażyć na rumiano. Cebulę drobno posiekać i wrzucić na dno salaterki, a następnie gorące mięso (cebula wtedy zaparuje i nie będzie twarda). Warstwę mięsa polać ketchupem, a potem warstwa z ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę. Kukurydzę dobrze odsączyć na sitku, dodać na warstwę ogórków i posmarować majonezem. Ostatnia warstwa jest z pokrojonej pekinki do wysokości salaterki

talerz przyjemności
Sałatka Gyros 443

kostkę, kapustę szatkujemy. Odrobinę solimy, możemy też użyć niewielką ilość pieprzu.Usmażonego kurczaka przekładamy na dno dużej szklanej misy. Na mięso wykładamy majonez, posypujemy cebulą, smarujemy ketchupem i kładziemy pomidory. Następnie wykładamy pokrojony ogórek, kukurydzę, a na wierzch poszatkowaną kapustę pekińską.Moje posty

Słodka Strona
Domowe hot dogi – przepis 96

towarzystwo namówić na bardzo cieniutko posiekaną młodą kapustę i plastry zielonego ogórka. Na ich życzenie było też masło bo podobno w takiej wersji jeszcze lepsze. Sztos! Polecam! PRZEPIS DOMOWE HOT DOGI Składniki: 8 małych, podłużnych bułek 4 parówki masło ogórek zielony młoda kapusta cebulka prażona – użyłam takiej ketchup Jak zrobić domowe hot-dogi: Zaczynamy od bułek. Ja swoje ułożyłam(...)Można też podgrzać je gotując we wrzątku. Następnie kapustę młodą poszatkowałam bardzo drobniutko a ogórka pokroiłam w półplasterki. Podgrzane bułki kroimy na pół (nie do końca) nożem z piłą i smarujemy masłem. Potem wkładamy w bułkę trochę kapusty i plastry ogórka. Następnie kładziemy parówkę, polewamy ketchupem i posypujemy cebulką prażoną. Podajemy natychmiast! Artykuł Domowe hot dogi – przepis pochodzi

Dorota Smakuje
sałatka gyros – warstwowa 1904

składniki: 1 kapusta pekińska 1 pierś z kurczaka| 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150 g sera żółtego ketchup majonez 1 przyprawa do gyrosa olej wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem 3/4 przyprawy do gyrosa. Po usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Ogórki(...)ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę kroimy w paski. Kukurydzę odcedzamy. Majonez mieszamy z pozostałą częścią przyprawy. W szklanej salaterce układamy warstwowo: kawałki kurczaka, białą cebulę, ketchup, kapustę (grubą warstwę), ogórki, warstwę majonezu, cebulę czerwoną, kukurydzę, paprykę, warstwę majonezu, ser żółty. Przed podaniem schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
DOMOWE HOT DOGI 212

ochotę na dobrej jakości fast fooda, wtedy warto zrobić go w domu.   Składniki: ( 2 porcje ) 2 bułki podłużne 1/2 pomidora 2 listki sałaty 2 parówki 2 ogórki konserwowe prażona cebula ketchup  musztarda meksykańska Dagoma Wykonanie : Bułki kroimy wzdłuż, ale nie przekrawamy do końca. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 3-5 min. Parówki gotujemy(...)sałatę myjemy, osuszamy. Pomidora kroimy w półplasterki, a ogórka konserwowego w plasterki.  Bułkę wyciągamy z piekarnika i wkładamy do niej sałatę, parówkę, pomidora i ogórka. Posypujemy prażoną cebulką i na końcu dodajemy ketchup i/lub musztardę.  Polecam musztardę meksykańską Dagomy - to jak połączenie musztardy z ostrym sosem paprykowym i na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym ostre smaki

Kuchnia MagdaLeny
Śledzie po kaszubsku 707

śledziowych (500 g) • 3 łyżki octu 10% • 2 cebule • 8 łyżek oleju roślinnego • 5 suszonych śliwek • 2 średnie kiszone ogórki • przyprawy: zmielony pieprz, 1 łyżka majeranku, 1 listek laurowy, 2 ziela angielskie • 200 g koncentratu pomidorowego • 3 łyżki pikantnego ketchupu Przygotowanie : Śledzie włożyć do miski i wypłukać z soli w zimnej wodzie. Odlać słoną wodę i wlać świeżą. Odstawić(...)angielskie. Smażyć jeszcze przez ok. 1 - 2 minuty. Dodać posiekane suszone śliwki i smażyć na średnim ogniu przez ok. 2 minuty. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ogórki, koncentrat oraz ketchup i jeszcze chwilę podsmażyć. Wystudzić i układać warstwami w słoiku lub szklanym naczyniu na przemian ze śledziami wyjętymi z octu. Wstawić do lodówki

KUCHNIA POLSKA
Kotleciki zapiekane w kruchym cieście 177

pieprz do smaku mąka pszenna to panierowania olej rzepakowy do smażenia pozostałe składniki 300 g - 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego 10 dag sera żółtego tartego 1 ogórek kiszony lub konserwowy 6 łyżeczek ketchupu mleko do posmarowania ciasta ulubiony sos jako dodatek PRZYGOTOWANIE: Składniki kotlecików łączymy ze sobą. Forujemy kotleciki, obtaczamy w mące. Na rozgrzanej patelni smażymy kotleciki ze wszystkich(...)pozamykały pory).   Gotowe ciasto kroję na równe kwadraty ok 12 sztuk. Na 6 kawałków kładę po kotleciku. Następnie posypuję serem żółtym tartym, daje plaster ogórka kiszonego oraz polewam 1 łyżeczką ketchupu. Przykrywam pustym kawałkiem ciasta. Zaklejam końce. Każdy kwadracik smaruję mlekiem a następnie posypuję tartym serem. Przekładam na papier do pieczenia wyłożony na blachę.  Piekę

Gotowanie Patki
Busz Polędwiczka 146

pieczarek ·        2 papryki czerwone ·        5 ogórków kiszonych ·        200 ml koncentratu pomidorowego ·        3 łyżki ketchup pikantnego ·        3 łyżeczki musztardy sarepskiej ·        Szczypta chili Sposób przygotowania(...)oleju. 5.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.    Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz ogórki. 8.    Wlewamy przecier, ketchup oraz musztardę. 9.    Wsypujemy chili, mieszamy i chwilę gotujemy

Kulinarna Chwila
ogórki kanapkowe w ketchupie 155

Ogórki w musztardzie bardzo nam smakują dlaczego więc nie spróbować zrobić ich w ketchupie. Te od razu pokrojone są w plasterki dlatego są świetne do kanapek. Zalewa nadaje im słodko-kwaśny smak, delikatnie pikantny. To jedne z naszych ulubionych ogórków zaraz po piklach (przepis-klik) Składniki na 7 słoiczków: 2 kg ogórków główka czosnku kwiaty kopru łyżka(...)soli Ogórki wymyć i pokroić wzdłuż w plasterki. Na dnie wyparzonych słoików ułożyć koper, plasterki papryczki chilli i czosnek. Wodę zagotować z solą, ketchupem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i czosnkiem. Gorącą zalewą zalać ogórki i od razu zakręcać. Pasteryzować około 15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sałatka z ogórków na zimę 230

kubki cukru 1 kubek octu 1/2 kubka oleju 3 łyżki soli 2 łyżeczki chili 400 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego ketchupu 4 ząbki zmiażdżonego czosnku 5 liści laurowych 8 kulek ziela angielskiego Do zalewy wrzucić ogórki pokrojone w grubą mizerię i cebulę, pokrojoną w plasterki. Gotować 10 – 15 minut. Nałożyc do słoików gorącą sałatkę, zakręcić i ustawić

stajnia gołębie od kuchni
Śledzik po kaszubsku 214

większy kiszony ogórek, 3 łyżki octu 10%, świeżo mielony pieprz,  1 łyżka majeranku,  2 listek laurowy,  4 ziela angielskie, 200 g koncentratu pomidorowego, 4 łyżki pikantnego ketchupu. Delikatny śledzik w sosie pomidorowym z dodatkiem suszonych śliwek i moreli na pewno trafi w gust nie jednego smakosza :) Śledzie pokroić na około 4-5 cm kawałki, przełożyć do miski(...)minuty. Śliwki i morele pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do cebuli i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Ogórka również pokroić w kosteczkę. Na patelnię dodać ogórki, koncentrat oraz ketchup i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać około 10 łyżek oleju. Wymieszać. Zdjąć z ognia i wystudzić. Przygotować średniej wielkości słoiczki i układać w nich warstwami (na przemian) śledzie

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania