ciepło jak i na zimno. W czasach PRL-u było to jedno z flagowych dań tak zwanej garmażerki. Z reguły zalewane były galaretką i podawane na zimno z konserwowym ogórkiem. Natomiast jeśli na ciepło, to u nas koniecznie z mocnym sosem chrzanowym. Ozorki w sosie chrzanowym Składniki: 1 kg ozorków wieprzowych 1 pęczek włoszczyzny, ew. 1 łyżka domowej
Kulinarne przygody Gatityłopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 jajko 1 bułka kajzerka 1 łyżka smalcu mleko kucharek, sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Do Nadziewania: np. żółty ser, kiełbasa, ogórek konserwowy Kajzerkę namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie odcisnąć. Cebulę pokroić, zeszklić na smalcu. Mięso zmielić razem z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić. Masę dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej
Praktyczna plznajdziecie tych rzeczy... Składniki: 1/2 szklanki groszku, kukurydzy i fasoli czerwonej biała część łodygi pora 5 jajek 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz można dodac 2 ogórki konserwowe 7 pomarańczy Wykonanie: Groszek, kukurydzę oraz fasolę wsypujemy do miseczki. Pora kroimy w plasterki Jajka i marchewkę gotujemy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do warzyw Dodajemy majonez, sól
NaKońcuJęzykagrupie Zdrowo Podjeść. Papryka marynowana z rozmarynem jest lekko pikantna za sprawą papryczki chilli, ale też idealnie słodko-kwaśna. Marynata ma trochę inne proporcje niż w marynacie do Ogórków konserwowych na zimę Składniki na 6 słoików o poj. 500 ml : - 6 sztuk papryki kolorowej: czerwonej, żółtej i pomarańczowej - 6 liści laurowych, - 12 ziaren ziela angielskiego, - 3 łyżeczki ziaren kolorowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjajka, dodajemy łyżkę musztardy oraz szczyptę soli i pieprzu. Ewentualnie dodajemy jeszcze majonez. Jest to wersja podstawowa pasty, którą możemy wzbogacić o szczypiorek, cebulkę, czosnek, żółty ser lub ogórki konserwowe. Jak zwykle ogranicza nas tylko wyobraźnia
prawdziwe jedzeniedecyzją czy wybrać tę, czy inną sałatkę. Jako drugą zrobię SAŁATKĘ ZAPAŁECZKĘ jak ktoś chciałby przepis, to również wstawię na bloga :) SAŁATKA ASI Składniki: kurczak kapusta pekińska ogórki konserwowe kukurydza papryka majonez Kurczaka kroimy w małe kawałki i podsmażamy w przyprawach, później mieszamy z pokrojonymi pozostałymi składnikami i majonezem. Jeżeli chodzi o ilości poszczególnych składników, to ja kupuję pierś
Co w głowie piszczyMaca: - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli - 1 łyżeczka musztardy (np: Sarepska) - szczypta czosnku granulowanego - pół małej łyżeczki octu winnego - pół łyżeczki cukru - 1 drobno posiekany ogórek konserwowy Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i gotowe :) SOS do Wieś Maca: - 1 łyżka chrzanu - 1 łyżka musztardy (można ale nie trzeba dodać 1 łyżkę majonezu) Wszystkie składniki mieszamy w miseczce
Zainspiruj się kuchniągotujemy około 20 min. Jeżeli jest potrzeba , możemy jeszcze sos doprawić przyprawami- solą i pieprzem. Sos gotowy. :) Sos podałam z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i ogórka konserwowego. Smacznego
Smaki Edytybułki hamburgerowe XXL · mała cebula pokrojona w pióra · około 3 ogórki konserwowe pokrojone w plastry · sałata lodowa · 1 pomidor, pokrojony w plasterki
Mania Gotowaniażółtego · pomidor · sałata lodowa · rukola · ogórek konserwowy · czerwona cebula Sos jogurtowy z chili: · 3/4 szklanki jogurtu greckiego
Mania Gotowaniapracy czy na uczelnie, czy też przygotować na imprezę. składniki: - gotowana pierś z kurczaka - makaron kokardki - 1/2 opakowania sera feta - 1/2 słoika marynowanej czerwonej papryki - 8 średnich ogórków konserwowych - majonez - zielone oliwki Smacznego! ZAPRASZAM BARDZO SERDECZNIE NA FB SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNIwykonaniu, bardzo smaczna, rewelacyjna na różnego rodzaju imprezy. Polecam! Składniki: - opakowanie paluszków o smaku krabowym - 4 jaja ugotowane na twardo - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 3 łyżki kaparów - 3 łyżki oliwek zielonych - 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz Wszystkie składniki kroimy w kostkę, mieszamy. Wstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki
SMYKWKUCHNICYKL DIETA NISKOKALORYCZNA FIT NA WIOSNĘ! SAŁATKA Z WINOGRONEM I RUKOLĄ! SKŁADNIKI: -sałata lodowa - 1 szt - sałata rukola - opakowanie - czerwona papryka - 1szt - czerwone winogrono - kiść - ogórek konserwowy - 6 szt - czerwona cebula 1/2 szt - pomidory - 2 szt na dressing do sałatki: oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz cytrynowy, łyżeczka miodu Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, zalewamy dressingiem, podajemy
SMYKWKUCHNIPrzetwory domowe. Pretwory na zimę. Zapasy na zimę. Ogórki kiszone. Ogórki konserwowe. Fasolka szparagowa konserwowa. Surówka z białej kapusty na zimę. Dżemy. Soki. Dżem wiśniowy. Dżem jagodowy. Sok z aronii (aroniowy). Nalewka z aronii. Składniki Kliknij w obrazek, by przejść do przepisu: Syrop z kwiatów lipy Surówka z białej kapusty na zimę The post Przetwory domowe, zapasy
Kulinarne Przeboje