przejrzeniu kilku przepisów na sałatkę z gotowanych pieczarek, postanowiłam też taką sobie zaserwować. Sałatka wyszła bardzo smaczna, ale delikatna, więc następnym razem, dla zaostrzenia smaku, dodam do niej ogórka konserwowego. Składniki: 60 dag pieczarek kilkucentymetrowy kawałek białej części pora 5 jajek 1/2 puszka groszku konserwowego 2 czubate łyżki majonezu sól pieprz sok z cytryny garść posiekanej natki pietruszki Wykonanie
Kuchenne zapiski Edytyjest to wymagające danie – gulasz robi się łatwo, tyle że musimy na to poświęcić nieco czasu. Świetnie pasuje z kaszą, buraczkami i/lub ogórkiem konserwowym. Polecam. Składniki : łopatka lub szynka (ew. karkówka) – ok. 0,5 kg cebula (2 średnie) czosnek (2-3 ząbki) przyprawy (sól/vegeta, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka – mielona, dużo) marchewka
Ugotuj to sam ...szarlotkę Nutella z jabłkiem Tarte Jajka W marynacie Kalarepa Marynowana Kalafior Z marchewką Kapusta Kapusta czerwona kwaszona z borówkami Koper Z solą Morela Dżem Nasturcje A’la kapary Ogórki Konserwowe – przepis babci Kiszone / kwaszone Mizeria Mizeria z octem na winie Papryka Ketchup paprykowy Kurki z papryką Kwaszona Papryka z grzybami Paprykowa marmolada Puree paprykowe Smażona papryka marynowana W miodzie
Tradycyjna KuchniaSKŁADNIKI: 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę 5 marynowanych papryk 3 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule- posiekać drobno 4 ząbki czosnku- posiekać drobno 4 listki laurowe 1 łyżeczka curry 4 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić
ClauditteMissCookingłyżeczki soli kilka ziaren suszonego jałowca 2 liście laurowe 150ml (pół)wytrawnego czerwonego wina 4 łyżki oleju rzepakowego Do podania ziemniaki gotowane lub pieczone , kopytka kwaszony lub konserwowy ogórek, marynowane patisony sos z duszenia Instrukcje Czosnek obieramy i dokładnie miażdżymy w wyciskarce. Ziarna jałowca drobno rozbijamy w moździerzu. Następnie przygotowujemy marynatę dokładnie mieszając ze sobą musztardę, 2 łyżki oleju, pieprz
Kulinarna Pokusazewnątrz były lekko chrupiące. składniki: kotleciki 500 g mięsa mielonego z łopatki 4 łyżki soczewicy, u mnie z puszki 1 jajko sól,pieprz dodatki kasza jęczmienna z pieczarkami ogórki konserwowe Do mięsa mielonego dodać jajko, osączoną soczewicę z puszki, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać. Z mięsnej masy uformować płaskie kotleciki, mi wyszło 8 szt. Następnie kotleciki ugrillować
Monia miesza i gotujebyć także z kaczki, kury, gęsi czy królika. Można je też przygotowywać z tłustych tryb. Najbardziej lubię rillettes podane na pajdzie świeżo upieczonego chleba, posypane szczypiorkiem i z dodatkiem ogórka konserwowego . Mniam! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzanagromadziło się tego dużo, więc dodałam: sardynki w sosie pomidorowym paski papryki czerwonej po kilka grzybków marynowanych kiełki soczewicy Bardzo fajnie sprawdzają się: krążki lub półksiężyce pora słupki ogórków konserwowych tarta marchew suszone pomidory z zalewy oliwnej kawałki kurczaka fasola guacamole Zaginamy dół placka, chowając część zawartości, a potem zawijamy w rulonik. Et voila ! Nasze zawijane kanapki - burrito gotowe
Weekendy w domu i ogrodzieindyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 5 jajek puszka kukurydzy puszka groszku pęczek szczypiorku 5 ogórków konserwowych 200 g szynki z indyka papryka czerwona 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy. Kukurydzę, groszek i tuńczyka odsączamy. Resztę składników
e-PrzepisyKulinarneszklanek. Dokładnie nie wiem,bo podjadałam. Prosto ze słoiczka. ;) Składniki: 200 ml majonezu 100 ml śmietany lub jogurtu 4 łyżki posiekanych marynowanych grzybków (np. pieczarek) 4 łyżki posiekanych ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanego szczypiorku (może być z cebulką) 3 łyżki posiekanego koperku 2 jaja na twardo (obrane i posiekane ) 2 łyżeczki musztardy stołowej sól i pieprz do smaku Wszystkie
Pełny talerznaszym wielkanocnym stole. Dzisiaj pierwszy z wielkanocnych pomysłów na jajka. Składniki: 5 jajek opakowanie 100 g szynki dojrzewającej 1 łyżka majonezu kilka rzodkiewek sól, pieprz 3 ogórki konserwowe kiełki rzodkiewki Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, opłukać. Na dole również ściąć, aby można je było postawić pionowo. U góry przekroić w poprzek na 2/3 wysokości. Delikatnie
Czerwień i błękitszklanki wody i gotować na małym ogniu (około 30-40 minut, aż woda lekko wyparuje). Pod sam koniec zagęścić* mąką i jeszcze chwilę zagotować. Podawać z kaszą i ogórkiem konserwowym.. * tzn. do szklanki wsypać 2-3 łyżki mąki, wlać 1/4 szklanki wody i całość ze sobą połączyć; następnie przygotowaną masę wlać powoli do gotującego się gulaszu --> dzięki
Ugotowaćzaciągnąć mąką (2 łyżki mąki rozmieszać w 1/3 szklance wody i przygotowaną zawiesinę wlać do gulaszu). Gotować jeszcze chwilę. Gulasz z serc drobiowych najlepiej smakuje podany z kaszą i konserwowym ogórkiem
Ugotowaćcoś innego. Dodatki możecie sobie układać indywidualnie ale z moimi wyszła przesympatyczna :-) Składniki: opakowanie paluszków krabowych 6 ugotowanych ziemniaków 4 ogórki konserwowe pęczek rzodkiewek sól, pieprz 4 jajka ugotowane na twardo mała puszka groszku zielonego ząbek czosnku 2 łyżki majonezu pęczek świeżego kopru Sposób przyrządzenia
pieprzny smaczekłyżeczkę keczupu.... niby nic a zmienia smak. Wyszło naprawdę smacznie...Polecam spróbować :) Składniki - 6 jajek ugotowanych na twardo - puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym - 1 malutki korniszon ( może być ogórek konserwowy ) - 1 łyżka majonezu - 1 łyżeczka keczupu ( pikantny lub łagodny w/g gustu) - sol, pieprz Wykonanie Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek
Kuchnia z widokiem na ogród