Smoothie jeżynowe z granolą. Po ostatnim wpisie na temat granoli dostałem parę wiadomości z prośbą o inspiracje z jej wykorzystaniem w śniadaniowej odsłonie. Krótko mówiąc (a
PaleoLifeGranola paleo Przyznam się, zrobiłem ją pierwszy raz jakiś czas temu i byłem zachwycony, jak szybko i prosto można przygotować coś tak dobrego. Aż wstyd, że
PaleoLifeWrapy z indykiem – czy jest polski odpowiednik słowa wrapy? czy już się tak przyjęło jak guglować, flesz, jogging i parę innych? Ale z braku lepszego
PaleoLifeSmoothie z nasion chia i sokiem z młodych buraków Ostatnie smoothie bardzo się Wam spodobało i prosiliście o więcej – so here we go. Kolejne smoothie
PaleoLifeJednym z moich założeń przy dodawaniu przepisów było używanie jak najczęściej i jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Właśnie zaczęły się pojawiać pierwsze szparagi (uwielbiam je
PaleoLifeZielony koktajl to doskonała alternatywa dla drugiego śniadania czy podwieczorku. Sprzymierzeniec tych, którzy dbają o prawidłową wagę, lub walczą ze zbędnymi kilogramami. W dodatku porządna porcja
Moje Kuchenne RewelacjeRozkręcam się ze słodyczami Ostatnio była lawa , jedne z najlepszych paleo słodkości jakie zrobiłem i jadłem do tej pory. Teraz przygotowałem szybkie ciasto bez glutenu z
PaleoLifePoniedziałek – wszyscy go uwielbiamy, więc nie ma to jak dobrze zacząć nowy tydzień i na poprawę humoru zaserwować sobie pyszną słodkość: czekoladowa lawa paleo. Jak
PaleoLifeUwielbiam kefir solo, ale najczęściej przygotowuję na jego bazie koktajle owocowe i warzywne. Bardzo często dodaję do warzywnych koktajli siekaną natkę pietruszki lub koperek, oraz tartą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na indyjski chlebek naan, który z miejsca stał się jednym z najbardziej popularnych wpisów. Jeśli jeszcze go nie
PaleoLifeBogaty w witaminy A,C,E, K oraz z grupy B koktajl, który pomaga oczyścić organizm z toksyn i przyspieszyć metabolizm. Mnóstwo antyoksydantów, mało kalorii - dużo
Moje Kuchenne RewelacjePaleo bułka! Czy lubicie pieczywo? Myśleliście, że jedząc paleo będziecie musieli się pożegnać z kanapkami do pracy? I tutaj Was zaskoczę. Miesiące przygotowań i eksperymentów kulinarnych
PaleoLifeMoi drodzy Jaskiniowcy, czas na kolejne podejście do solidnej porcji mięsa. Tym razem proponuję: indyk w marynacie z kolendry i czosnku. Mięso tego ptaka jest mało
PaleoLifeCzas spróbować paleo słodycze! Tym razem orzechowe kulki jak Ferreo Rocher. Czekolada i orzechy – połączenie kapitalne, to prawie jak Tristian i Izolda, Romeo i Julia
PaleoLifeKolejna propozycja: jajko zapiekane w awokado z boczkiem. Długo toczyliśmy spór, która wersja lepsza, z łososiem czy boczkiem. Debaty w telewizji to pestka przy tym co
PaleoLife