Śledzie w sosie samuraja Mam dziś dla was przepis na przepyszne śledzie! Pokazywałam ostatnio jak przygotować sos samuraja . Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do
Dorota SmakujePolędwica z farszem z grzybów leśnych obsypana złocistym panierem z ciecierzycy jest smaczna, miękka i soczysta.
Przepisy KulinarneCzasami mam ochotę na coś bezmięsnego. Tak powstało to danie. Nie wygląda spektakularnie – mam tego świadomość, ale smak nagradza wszystko. Na patelnię dodałam trochę oliwy
MojaQchnia.plPrzygotowałam dla Was przepis, który przyda Wam się na co dzień, jak również na nadchodzące święta Wielkanocne - pyszny, aromatyczny Kurczak po prowansalsku pieczony z kolorowymi
Słodko-Słony Świat IlonyBardzo lubię tarty! Miękkie, bogate nadzienie z chrupiącym ciastem dookoła kojarzy mi się ze śniadaniem w fajnej kawiarni, albo leniwym weekendowym porankiem. Lubię je także dlatego
Kulinarne InspiracjeŻurek to bardzo popularna w Polsce zupa, którą robi się na wywarze z mięsa (żeberka, wędzonka), warzyw i zakwasu chlebowego. Zakwas na żurek należy przygotować na
MeCooksDzisiaj mam dla Was lekki, zdrowy, wegetariański obiadek. Niby takie nic, a jednak duże coś! Mało kalorii w dużej porcji, czyli tak jak być powinno! Steki
Be Fit Be StrongZ cała pewnością nie raz jedliście lasagne. Kupioną gotową, w restauracji a może nawet wykonaną samodzielnie w domu. Przepisów na lasagne jest wiele, dla mnie ten
MojaQchnia.plWłączyłam późnym wieczorem telewizor a w nim szedł program Jamie Olivera. Jednym z przepisów jakim się podzielił prowadzący był ręcznie robiony makaron pici ze szpinakiem. Dla
AZgotuj!Halo, halo! Ziemniakomaniacy! Mam dziś dla Was przepyszny przepis! Może część z Was zrobiła sobie zapasy na długi weekend i zakupiła młode ziemniaki? Jeśli tak, mam
Be Fit Be StrongFioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście to moja propozycja na niebanalne wielkanocne dania. Choć sama zastanawiam się czy one są bardziej fioletowe czy niebieskie — jakie
Dorota SmakujeJestem ciekawa ilu z Was zna prawdziwy smak ziemniaka pieczonego w ognisku? Byłam pewna, że ten smak jest nie do odtworzenia. Jednak po spróbowaniu przepisu, który
Be Fit Be Strong