Sposób przygotowania: Brukiew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy chrzan, jogurt naturalny i majonez. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Posypujemy rodzynkami. Podajemy jako dodatek do obiadu
kulinarne odsłony patiCienkie omlety z farszem z suszonych pomidorów, fety i mieszanki sałat. Świetnie nadają się na śniadanie, ale mogą również stanowić propozycję lekkiego lunchu czy obiadu. Składniki na 4 omlety o średnicy 20 cm: 4 jajka 4 łyżki wody szczypta soli 1/2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 2 łyżeczki drobno startego parmezanu masło do smażenia Farsz: feta (ok. 100 g) kilka suszonych
Bullionaprawdę nie mam pojęcia skąd ta panika) to ona jest wielką fanką , a te zasmakowały jej na tyle, że zostawiła sobie „miejsce” na zjedzenie ich tuż po obiedzie Składniki na około 16 ciasteczek : puszka ciecierzycy, gdzie masa samej ciecierzycy po odlaniu wynosi 250-300 g max 50 g nerkowców 50 g oleju roślinnego * lub 100 g a wtedy
greenscarfmieszając podsuszyć ją, nie wciągnie za dużo masła, gdy zacznie się rumienić dodać masło i cynamon i stopić mieszając kopytka polać tartą bułką - danie smaczne, delikatne i sycące na obiad.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięŚwietnie smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem;) Schab idealny na elegancki obiad. Przygotowuje się go dosyć szybko i dość szybo znika;) Składniki: kotlety schabowe około 1-1,5 cm sól i pieprz do smaku 2 łyżki mąki olej do smażenia sos: 300 ml śmietanki 30 % 2 łyżki musztardy czosnek 1 ząbek 1 łyżeczka natki pietruszki
Życie zaczyna się w kuchniminut co jakiś czas mieszając wsypać przyprawy i wymieszać, wlać rosół i gotować do miękkości fasolki dodać kurę i włoszczyznę, krótko zagotować - smaczne potreawka do ryżu, ziemniaków na obiad............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięacie rzymskiej. Dodajemy pokrojone w polplastry ogórki konserwowe. Na wierzch układamy rzodkiewkę. Dressing: Wszystkie składniki sosu wkładamy do słoiczka i mieszamy. Następnie polewamy surówkę. Podajemy jako dodatek do obiadu
kulinarne odsłony patiSwego czasu nie mogłam jeść papryki, a zwłaszcza surowej, na szczęście mi przeszło i teraz jest zawsze obecna w mojej lodówce, tak samo jak wędzone tofu. Ten obiad powstał spontanicznie, tj. nie miałam pomysłu ani chęci na zakupy, więc wyciągnęłam to co miałam w lodówce i to co należało już zjeść bo by samo wkrótce wyszło z lodówki
greenscarfsosem lub je przekręcać. Jeśli płyn wyparuje należy dolewać po ok pół szklanki wody. Kiedy mięso przestygnie, kroimy w plastry. Idealne na kanapkę. Na ciepło również można podać do obiadu. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.głównie dzięki zawartości mąki gryczanej. Placuszki można jeść również na zimno. Mój mąż stwierdził nawet, że wersja na zimno bardziej mu smakuje (zostało nam kilka sztuk z obiadu). SKŁADNIKI Placuszki: 220 g mąki gryczanej 110 g mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru trzcinowego 2 jajka 340 ml maślanki 50 g masła 3 banany Polewa truskawkowa: 300 g truskawek 50 ml wody
Passions hobbies lifeilość ryżu. Dałam 100 g i jak dla mnie mogłoby go być odrobinkę więcej – wówczas zupa będzie mega gęsta i treściwa, i będzie to świetna propozycja na jednodaniowy/syty obiad. 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula olej do smażenia 1/2 główki włoskiej kapusty 1-2 marchewki 1 nieduża pietruszka 1 ząbek czosnku ok. 3 litry rosołu lub bulionu
Smaki Na Talerzumixem różnych rodzai fasoli, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Ostatni bardzo polubiłam karelosse, wręcz się w nim zakochałam. Taką pyszną i zdrową sałatkę przygotowałam sobie do pracy na obiad, bardzo mi smakowała. Składniki: 100 gram karelosse Pół puszki mixu fasoli z cieciorką Bonduelle 0,5 słoika suszonych pomidorów 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka zielona 3-4 łyżki
Bajeczna KuchniaMałże to nasz ulubiony obiad, nie potrzeba dużo czasu, nie potrzeba dużo składników aby powstało pyszne danie. Ponieważ sezon dyniowy u mnie wciąż trwa i potrwa jeszcze długo bo zapasy dyni mam spore, wykorzystałam ją, zachęcam i Was do zrobienia takiej wersji małży. Użyłam tutaj omułków jadalnych ale tutaj pełna dowolność, użyjcie jakie małże macie czy lubicie. Małże w sosie
Moje Małe CzarowaniePyszny gulasz z indyczych serduszek z dodatkiem pieczarek w połączeniu np. z kaszą pęczak to bardzo pożywne i tanie danie – doskonałe na obiad dla całej rodziny. Zdecydowanie nie jest to potrawa „na już”, ale dużą jej zaletą jest to, że po wrzuceniu wszystkich składników do garnka praktycznie robi się sama :) Zamiast serc indyczych z powodzeniem możecie użyć serduszek kurczaka
MyCookBook.plsmacznych składników. Suszone pomidory, pieczarki i soczyste kawałki kurczaka. A wszystko to połączone ze spaghetti aldente w kremowym sosie. Nie pożałujecie jeśli to danie przygotujecie dla rodziny. Kolacja czy obiad…Wspaniałe danie na każdą porę dnia. U mnie spaghetti Florentine to hit! Spaghetti Florentine Składniki: na 4 porcje 400 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
codojedzenia