oczkach. Szarlotka ma w sobie dość sporo cynamonu i obowiązkowo grubą warstwą szarlotki na górze. Jest dość słodka i treściwa. Zazwyczaj dostaje jej się olbrzymi kawałek, który może zastąpić obiad! Tak! Zdecydowanie uwielbiam to ciasto! Szarlotka to pyszne ciasto na weekend, które zrobicie maxymalnie w 20 minut. Smakuje bardzo dzieciom. Chrześnica mojego męża stwierdziła wczoraj "jeszcze nigdy w życiu
SMYKWKUCHNIzawsze jest to idealna okazja do tego żeby zrobić coś nowego, tym bardziej, że 25 października jest obchodzony #ŚwiatowyDzieńMakaronu . Zapiekanka makaronowa którą zrobiłam jest tak samo dobra na śniadanie, obiad czy deser. Smaki niesamowicie ze sobą współgrają a orzechy w miodzie dopełniają całość. Polecam tą zapiekankę również zamiast ciasta, na poczęstunek dla gości. Na pewno się nie zawiedziecie
Mój pomysł naopieńki. Gąski zielonki albo siwe, oba gatunki są przepyszne. Dziś proponuję sałatkę na którą pomysł dostałam na grupie Grzybiarze na FB. Sałatka jest przepyszna i znika szybko. Polecam na obiad z pajdą chleba z dyni. Sałatka z gąsek zielonek, cebulki i śmietany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierydzów i zbierać ich nie mogę, natomiast na straganach jest ich pełno więc zakupiłam i zrobiłam tartę. Pyszne kruche ciasto i całe kapelusze rydzów, do tego sery i obiad na stole ale po kolei. Tarta z rydzami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszybką sałatkę , niż ten. U nas sprawdza się przede wszystkim jako witaminowy dodatek do śniadań - grzanek czy kanapek ale zdarza mi się przygotować sałatkę z pomidorów także do obiadu, jako awaryjną surówkę. Znakomicie smakuje też jako dodatek do dań z grilla. składniki: 1/2 kg pomidorów pęczek pietruszki 2 - 3 łyżki oleju (lub oliwy - jeśli lubicie) 1 łyżka soku z cytryny
babka w formieDziś naszło mnie na dyniowe szaleństwo. Na obiad ugotowałam zupę kalafiorowo - dyniową a na deser był tort dyniowo - śmietanowy ale o nim w osobnym poście. Zupa jest smaczna i w sumie dzięki dyni jesienna. Choć przyznam, że dziś pogoda nie jest jesienna a raczej letnia. Mam nadzieję, że taka super aura potrwa jeszcze długo. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDzisiaj mamy dla Was propozycję na pyszny, smaczny i sycący obiad. Proponujemy Wam gulasz z indyka z warzywami :) Składniki na gulasz z indyka: – 400 g fileta z indyka – 200 g brunatnych pieczarek – 100 g zielonego groszku – 1 średnia marchewka – 1 cebula – 1 łyżka masła – 1 łyżka mąki
Kuchenne Wariacjemakaronem orecchiette czyli małymi muszelkami aby w ich zagłębieniu zbierał się sos, jest pyszny taki włoski makaron. Do tego papryka i kurak i danie gotowe, polecam na jesienne obiady. Orecchiette z sosem piwnym, fasolą i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzepis. A dokładniej na pyszną sałatkę z roladkami z cukinii, kukurydzą i pestkami granatu, które fantastycznie współgrają z całością przełamują smak. Taka sałatka jest świetnym pomysłem na lekki obiad albo pyszną kolację. Smakuje rewelacyjnie! SKŁADNIKI: * cukinia – 1 szt * granat – 1 szt * ser Feta ( ja użyłam Greksyr marki Serenada ) – 100 g * serek śmietankowy – 50 g * kukurydza
Ostra na SłodkoAromatyczny, zdrowy, zielony ryż podany z jajkiem w koszulce i sosem musztardowo-cytrynowym. Szybki i pyszny obiad :) 3 porcje: 150 g ryżu długoziarnistego lub basmati 150 g mrożonego szpinaku ząbek czosnku pęczek szczypiorku łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanej mięty spora szczypta soli i grubo mielonego pieprzu 3 jajka szczypta soli poł łyżeczki octu jabłkowego szczypiorek sól i pieprz
Mienta blogspodziewajcie się raczej szybkich przepisów, jak ten serek właśnie. Tak po prawdzie, to gdyby nie moi rodzice, którzy wpadają do nas co dzień lub co drugi z wałówką obiadową, obiadu pewnie bym nie jadła. Co tam, przyszło mi się przyzwyczaić do śniadań o 11, prysznica o 13 i chodzenia po domu w koszuli nocnej Dzisiaj za to, kolki Zosię opuściły
Mieszam w Garnkusobą magiczny weekend. Trwał zdecydowanie zbyt krótko ale cóż zrobić. W sobotę odwiedziliśmy Ewkę z Domu Mokoszy , rozmowom nie było końca, powstał obiad na 4 ręce, chlebek i ciasteczka, a Małżon wybrał się na grzyby i wrócił z nie lada łupami. Dzieci dokazywały, grały, przebierały się i odgrywały scenki. Wróciliśmy przed północą a wczoraj od rana piekłam, piekłam i jeszcze
Dzieje kuchennej Wiewiórynaleśniki bezglutenowe. Tym razem zainspirowały mnie moje dzieci. One również mają swoje ulubione dania, a jednym z nich są właśnie naleśniki. Uwielbiają je, mogą je wcinać na śniadanie, obiad i kolację. Wystarczy im coś fajnego do nich dodać, czy to np. zdrową wersję nutelli z awokado, albo dżem z porzeczki i Chia. Chciałem im udowodnić, że zdrowe mogą być równie
PaleoLifeProste i smaczne danie na obiad lub na kolację. Pół kg mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło. Potem wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę w misce i chowamy na 1 h do lodówki. Do nadziewania szykujemy ser żółty, pieczarki, coś zielonego. Polepione kotlety rozpłaszczamy
chleba naszegoObiad w orientalnym stylu z dodatkiem japońskiej sałatki. Ilość porcji
AniaGotuje.pl