obiad - 94612 przepisów (strona:2524/6308)

Ryż Z Warzywami Z Patelni A'la Gulasz Bez Sosu 170

Taki ryz przygotujemy szybko na obiad czy kolacje. Smak gulaszu nadaje mu przyprawa, jeśli nie chcecie gulaszowego smaku to omińcie tą przyprawę, ale dodajcie na pewno koncentrat pomidorowy, bez niego danie może być mdłe. Składniki dla 2 - 3 osób : 1 torebka ryżu 150 g 1/2 cukinii 1 papryka 1/2 główki cebuli 1 mała pierś z kurczaka 4 łyżki groszku konserwowego

Gotowanie...to proste !
Kurczak w sosie pomidorowo-koperkowym 105

Takie obiadki to jest coś, co tygryski lubią najbardziej. Jest szybko i mega smacznie! Kurczaka w sosie pomidorowo-koperkowym podałam w towarzystwie makaronu z sałatą i

Smaki Na Talerzu
KARKÓWKA DUSZONA W KAPUŚCIE KISZONEJ Z WOLNOWARU 108

czas to testuję przeróżne przepisy z wykorzystaniem tego właśnie sprzętu. Tym razem postawiłam na karkówkę duszoną w kapuście kiszonej.  Połączenie kapusty i karkówki to doskonały pomysł na smaczny obiad. Mięsko jest kruche, aromatyczne, bardzo ładnie przejdzie kwaśnym posmakiem kapusty kiszonej. Do tego wystarczą ziemniaczki z wody albo tłuczone z masłem i pyszny obiadek gotowy :) Składniki: * 6 plastrów karkówki (grubość

Zrób to smacznie
Jak zrobić bardzo chrupiące gofry? EXTRA przepis na gofry! 118

kwadrans, wymieszaj i smaż na nagrzanej gofrownicy. Po smażeniu jemy od razu! Są przepyszne i nie potrzebują żadnych dodatków! Polecam każdemu! A jeśli nie masz pomysłu na obiad to wypróbuj inne moje dania: 1. Jajka po turecku 2. Pasta jajeczna z łososiem na kanapki 3. Sałatka z awokado i jajkami 4. Jabłka w cieście 5. Pasta rybna z tuńczykiem

SMYKWKUCHNI
Jak zrobić prawdziwy domowy budyń i 5 prostych trików na bycie bardziej eko w kuchni! 162

mamy go pod ręką zaraz na blacie. O pojemnikach szklanych już Wam wspominałam, ale chciałbym Was zachęcić również do nie wyrzucania żywności. Czasami przygotowując posiłek, czy sałatkę do obiadu, zostaje nam jej niewiele, naprawdę warto każdą ilość jedzenia przechować na później. Taka "resztka" sałatki sprawdzi się idealnie na szybki podwieczorek czy jako kolacja. Ugotowałaś za dużo jaglanki czy kaszki, wystarczy

SMYKWKUCHNI
Przepis dnia: Zdrowe kopytka z batatów 92

ciasto tak, żeby tylko nie kleiło się do rąk. Gotuj kopytka z batatów krótko i wyciągaj zaraz jak tylko wypłyną na powierzchnię. Przepis pochodzi z menu na tydzień 5 obiadów z 4 składników i mniej Składniki: 2 średniej wielkości bataty ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki mąki ziemniaczanej Kilka łyżek mąki uniwersalnej Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 220 stopni. Umyj bataty

Niedzielny kucharz
Przepis dnia: Kurczak adobo 83

Polsce jest mniej znany, a szkoda, bo kurczaka adobo jest danie przepysznym i bardzo łatwym do zrobienia. To jedna z tych potraw, które można przygotować albo na szybki obiad, obfitszą kolację, albo spakować na lancz do pracy. Standardowo składa się z 2 składników: kurczaka i ryżu. Można też do niego zrobić prostą surówkę z czerwonej kapusty, coleslaw, albo po prostu

Niedzielny kucharz
Omlet z pieczarkami i mozzarellą 130

mozzarellą to danie szybkie i łatwe. Oprócz tytułowych składników jest tu także czerwona cebula i papryka oraz przyprawy, które doskonale podkreślają smak potrawy. Pieczony omlet z sprawdzi się na obiad lub kolację. Oto przepis na pyszny omlet z pieczarkami i mozzarellą. 300 g pieczarek 3 jajka 1/2 szklanki jogurtu greckiego 10 kulek mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1 mała

My Chcemy Jeść
Ziemniaki podsmażone z pieczarkami, papryką i fasolą 107

ulubiony zimowy składnik. Dania z nimi rozgrzewają i sycą. Dawno jednak nie jadłam podsmażanych ziemniaków i postanowiłam to zmienić. Z pieczarkami, papryką, czerwoną fasolą i całą masą aromatycznych przypraw obiad smakował wyśmienicie :) 5-6 średnich ziemniaków 200 g pieczarek żółta papryka 100 g czerwonej fasoli z puszki łyżka masła klarowanego łyżka oliwy z pieprzem łyżeczka czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki suszonej

Mienta blog
Zupa a’la Mexico 107

Zupa a’la Mexico Gęsta, sycąca i rozgrzewająca zupa z mięsem mielonym, ryżem i warzywami. Przepyszny pomysł na szybki i treściwy obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 ziemniaki 50 g ryżu 1 litr bulionu lub rosołu

Blog z Apetytem
Lekkostrawne przepisy – co jeść przy problemach żołądkowych 116

dodać też marchewkę i cukinię, ale najlepiej zacząć od najprostszej wersji, żeby zobaczyć, czy nasz organizm ją toleruje. Gotujemy sobie porcję na cały dzień i jemy je na śniadanie, obiad i kolację. Przepis mam oczywiście od Natalii. Składniki: łyżka masła klarowanego pół szklanki fasoli mung dahl – czyli w połówkach (namoczonego na noc) pół szklanki ryżu basmati (namoczonego

Ugotowane pozamiatane
Kartoflanka - pyszna zupa ziemniaczana 138

podam...😀   Kminkowa, aromatyczna, lekko pikantna. Bardzo ją lubiłam, więc także ją gotuję. Domownicy chwalą, jedna porcja to za mało...  Polecam, warto ją podać, na zimowe obiady lub kolacje !  Kartoffelgulasch Ziemniaki 50-60 dag 2-3 marchewki ( 30 dag) Ćwiartka selera ( 5 dag) Średnia pietruszka (5 dag) 4 ząbki czosnku 2 cebule ( 25 dag) 15 dag boczku

Takie tam pichcenie
BIGOS Z CUKINII, PAPRYK I KIEŁBASY 86

Bigos z warzyw i kiełbasy to szybka i smaczna propozycja na jednogarnkowy obiad. Danie przygotujecie z pysznych i zdrowych warzyw, proporcje i składniki możecie modyfikować. Jeśli jesteście na diecie wege zrezygnujcie z dodatku kiełbasy, bigos nie straci na smaku. Jeżeli jadacie mięso – zamiast kiełbasy możecie dodać drobne kawałki piersi z kurczaka, filetu z indyka, nawet posiekane parówki. To bardzo

Zasmakuj Kuchni
Fasolka po bretońsku z pieczarkami 122

Jest proste i tanie do zrobienia, a smaczne i sycące. Nadaje się do zawekowania w słoiki, więc można ją wziąć ze sobą w podróż lub po prostu mieć na obiad w innym terminie. Ja dziś zrobiłam fasolkę szparagową z dodatkiem pieczarek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g fasoli typu Jaś ok. 500g cienkiej kiełbasy ok. 300g pieczarek 2 cebule

Waniliowe Improwizacje
Obiad na niedzielę: Glazurowana, pieczona kaczka z pomarańczami 107

glazurą, przykryj i odstaw na pół godziny. Po tym czasie możesz pokroić kaczkę. Jeśli zostało ci trochę glazury, rozrzedź ją wodą i podawaj jako sos do kaczki. Smacznego! Artykuł Obiad na niedzielę: Glazurowana, pieczona kaczka z pomarańczami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania