obiad - 94612 przepisów (strona:220/6308)

Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 228

Pasztet z ziołami oraz z żurawiną Tradycyjnie w pasztecie powinno znaleźć pięć rodzajów mięsa, jednak według tego przepisu zrobicie pyszny, lekki i pachnący ziołami pasztet z

Korniszonki
Dressingi i sosy do sałatek 158

Sos nadaje sałatce charakteru i decyduje o smaku całości. Dopiero po dodaniu dressingu kilka wrzuconych razem do jednej miski składników staje się sałatką. Przygotowując dressingi i

Obiad gotowy
BAJADERKI 293

Bajaderki to świetny sposób na pozbycie się starych i przesuszonych resztek ciast, które zostają po świętach prawie w każdym domu. Poza tym, bajaderki to również rewelacyjny

Kuchnia MagdaLeny
Forszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach 721

posiekaną zieloną pietruszką z pieczywem lub z pyzami *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Forszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach pochodzi

Blog z Apetytem
Pasztet z ciecierzycy 166

Wielkanoc już puka do naszych drzwi. Za chwilę dom wypełnią zapachy domowych wędlin, chrzanu, aromaty pieczonych bab czy mazurków. Jedną z potraw na wielkanocnym stole jest

Obiad gotowy
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 260

Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego menu. Najczęściej dodajemy ją do żurku wielkanocnego lub podajemy w formie pieczonej z różnymi dodatkami i sosami. Ja natomiast postanowiłam

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA SZPINAKOWA Z SAŁATKĄ CHRZANOWĄ Z JAJKAMI 198

Rolada szpinakowa to bardzo efektowna przystawka na świąteczny stół. Jednak u mnie nie będzie to rolada z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, która jest wszystkim bardzo

Kuchnia MagdaLeny
MAZUREK CZEKOLADOWO-MALINOWY (BEZ PIECZENIA) 193

Mazurek w kształcie pisanki, bez pieczenia to moja kolejna propozycja na świąteczne słodkości. Spód jest daktylowy z dodatkiem mielonej mieszanki płatków owsianych, sezamu i ziaren słonecznika

Kuchnia MagdaLeny
WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 190

Nie ma Wielkanocy bez żurku! To podstawowa potrawa tych świąt. Jednak nie każdy przepada za tradycyjnym żurkiem pełnym kiełbasy i innych wędlin lub po prostu nie

Kuchnia MagdaLeny
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 207

Jajka faszerowane to jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko

Kuchnia MagdaLeny
Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów, z aksamitnym puree ziemniaczanym 190

Prosty i szybki obiad nie musi oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni i zlewu pełnego brudnych naczyń. Przekonuję Was o tym od zawsze. I zgodnie z tą ideą, dzisiaj mam dla Was kolejny przepis, który możecie wykorzystać na niedzielny lub świąteczny obiad. Polędwiczki wieprzowe to mięso idealne na takie sytuacje. Nie wymaga ani długiego przygotowywania, ani długiego gotowania czy duszenia(...)Fantastycznie więc sprawdzi się na świąteczny obiad. Przy przygotowywaniu polędwiczek do jakiegokolwiek dania jest jedna ważna zasada: trzeba dokładnie usunąć wszystkie cienkie błonki, które je otaczają. W przeciwnym razie polędwica nie będzie ani miękka, ani delikatna. Składniki: 1 świeża polędwica wieprzowa drobne kapary w zalewie (po odsączeniu 60 g) sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy 50 g masła

Codzienna kuchnia niecodzienna
KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI 177

Olej z pestek dyni zwany "zielonym złotem" to olej o zielono-brązowej barwie i orzechowym smaku oraz zapachu. Jest to olej bardzo aromatyczny i należy do

Kuchnia MagdaLeny
TWAROGOWA BABKA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 171

Babka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 241

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
Lava cake, czyli czekoladowy fondant 168

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Obiad gotowy