obiad - 94612 przepisów (strona:2000/6308)

Zielone kotlety ze szpinakiem i kaszą jaglaną (bezglutenowe) 304

gotujemy z sodą oczyszczoną, dzięki czemu szybciej będzie miękka. Jeżeli nie mieliśmy czasu na namoczenie, możemy użyć gotowej ciecierzycy z puszki. Ziemniaki gotujemy lub jeśli mamy pozostałość z wczorajszego obiadu, to używam tych "starszych". Ziemniaki ugniatamy. Szpinak świeży siekamy na drobniejsze kawałki, mrożony powinien być już rozdrobniony. Na niewielkiej ilości oleju podduszamy szpinak, żeby odparowała z niego woda. Cebulę siekamy

Bananowe Pole
Penne z suszonymi pomidorkami i salami 151

dużo pisać.... Pyszny i szybki obiad dla zabieganych. Polecam :) 2 szkl makaronu penne 1 słoiczek pomidorów suszonych 7 plasterków salami 2 ząbki czosnku łyżeczka przyprawy do spaghetti szczypta suszonego oregano i bazylii sól, pieprz Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju z pomidorków. Przesmażyć pokrojone w kostkę salami, dodać posiekany czosnek i pokrojone

Smakołyki Asi
Karkówka w coli i ketchupie 258

smakuje rewelacyjnie. Właśnie tym przepisem wygrałam pewien konkurs, gdzie zadaniem było zastosowanie ketchupu w potrawie świątecznej. Taką karkówkę robię co jakiś czas, gdy nie mam czasu na wymyślny obiad. Mięso jest miękkie, soczyste i rewelacyjnie łączy się z lekko słodkawym sosem. Lubicie takie smaki? Polecam! 800g karkówki (max 1,5 kg) 3 cebule przyprawy (wg uznania, u mnie sól, pieprz

Di gotuje
Pierś z kurczaka marynowana i pieczona w musztardzie francuskiej 202

Ostatnio na naszym stole pojawiają się lekkie i proste obiady. A co w tym najfajniejszego? Nie dość, że ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu i wymaga małych nakładów pracy, to okazuje się, że proste rzeczy mogą być naprawdę smaczne :) SKŁADNIKI: Dla dwóch osób. 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek

W kuchni Katie
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 171

zaliczeń jest niesamowicie przyjemne i kojące.  Ostatnio bardzo polubiłam gotowanie na parze. Kiedyś robiłam to jedynie od czasu do czasu, jednak teraz, jest ono głównym sposobem na przygotowanie obiadu. Pomijając wszystkie korzyści zdrowotne płynące z gotowania na parze, podoba mi się to, że nie muszę co chwilę sprawdzać, czy mięso się przypala, czy będzie ono przesuszone, nie muszę mieszać

Be Fit Be Strong
Surówka z marchewką, brzoskwinią i rodzynkami 160

Prosty, szybki i słodki dodatek do obiadu - surówka z marchewką, brzoskwinią i rodzynkami. Najlepiej przygotować ją kilka godzin przed jedzeniem, ponieważ smaki świetnie się ze sobą połączą, a rodzynki lekko namiękną.  Składniki na 2 porcje: 2-3 średniej wielkości marchewki 4 połówki brzoskwiń 1/4 szklanki soku z brzoskwiń sól do smaku Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce

Ugotować
Penne z awokado 137

Czas na szybki obiad. Szybki nie znaczy niezdrowy. Wręcz przeciwnie. Dzisiejsza propozycja to samo zdrowie . A dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi  awokado ! Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 2 porcje Produkty 200g makaronu penne, 1 x awokado, 1 x pierś z indyka, 2 x ząbki czosnku, 4 x małe łyżeczki koncentratu pomidorowego, 8 x pomidory koktajlowe

Fit&Fast Kitchen
Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem 184

Dzisiejszym pomysłem na fit obiad jest roladka z piersi kurczaka. Wypełnimy ją jakże zdrowym i pysznym szpinakiem. Zainteresowani? Jeśli tak to zapraszam do przeczytania przepisu. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 20 minut pieczenia, 4 porcje. Produkty 1 x pierś z kurczaka, 350 dag mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 200 dag sera kolumb dojrzewający, 2 x łyżeczki masła, sól, pieprz

Fit&Fast Kitchen
Schab pod pieczarkową pierzynką 153

Pyszne danie, które z powodzeniem można zaserwować nawet podczas uroczystego obiadu. Dodatkowym atutem jest to, że można je szybko przygotować nie tracąc czasu na stanie przy kuchence. 4 plastry schabu bez kości 5-6 pieczarek ząbek czosnku 15 dag żółtego sera 2 czubate łyżki majonezu sól himalajska pieprz świeżo zmielony 2 łyżki oleju łyżka siekanej natki pietruszki Mięso umyć

Smakołyki Asi
Surówka z młodej kapusty i pomidora 140

Pyszna surówka do obiadu Składniki - 1/2 główki młodej kapusty - 1 -2 pomidory - 1 marchew - 1 łyżka posiekanego kopru - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka ziół dalmatyńskich - przyprawa koperkowo ziołowa Sposób przygotowania 1. Kapustę pokroić drobno,dodać startą marchewkę  pomidor pokroić na małe kawałki 2. Jogurt wymieszać z majonezem dodać przyprawę i zioła  wymieszać dodać

W królestwie smaków Beaty
Surówka z liści młodej kalarepki 107

Wspaniały smak młodych listków kalarepki mój przysmak do obiadu Składniki - młode liście z 3 kalarepek - 1 łyżka masła - 1 łyżka mąki troszkę czubatą - sól lub 1/4 kostki rosołowej - pieprz Sposób przygotowania 1. - Z liści kalarepki usunąć grubsze łodygi,pokroić na paski włożyć do garnka  zalać wodą i zagotować aby się liście sparzyły. Odlać wodę i zalać nową dodać troszkę

W królestwie smaków Beaty
Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkami 161

Dania z ryżem to szybki i prosty pomysł na obiad. Dzisiaj jedna z takich propozycji. Do jego przygotowania wykorzystałam mięso z kurczaka, na którym wcześniej ugotowałam bulion. Danie przygotowuje się błyskawicznie. Dodatek fasolki szparagowej i małych marcheweczek świetnie skomponował się w całości.  Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkam i SKŁADNIKI :   2 ugotowane udka z kurczaka 100 g ryżu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zawijańce 152

Kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego, do przygotowania szybkich przekąsek lub obiadu. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 10 plasterków sera żółtego - 10 plasterków salami - 1 cebula - 250 g pieczarek - 10 suszonych pomidorów - 2 łyżeczki oregano Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy doprawiając pod koniec solą i oregano. Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy na nim plasterki sera

Zainspirowana w kuchni
Pieczarki faszerowane po bolońsku 353

dzisiejszy obiad proponuję pyszne faszerowane pieczarki.  Są szybkie i łatwe do przygotowania. Koniecznie musicie je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 8 dużych pieczarek, 400g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 50g masła, 2 plasterki sera żółtego, olej, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z pieczarek odkrawam trzonki. Trzonki oczyszczam i kroję w małą kostkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Grillowane szparagi 186

kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają smak. Na lunch lub przystawkę, jako dodatek do ryby czy delikatnego białego mięsa. Tak podane grillowane szparagi dla mnie samej są pełnowartościowym obiadem. Szparagi myjemy, odcinamy im zdrewniałe końce. Skrapiamy szparagi oliwą z oliwek lub olejem ryżowym, który świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Posypujemy solą, pieprzem, ścieramy na nie łyżeczkę skórki

Karo in the Kitchen

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję