obiad - 94612 przepisów (strona:1999/6308)

Polędwiczki w musztrodowo- maślankowej marynacie z mizerią 209

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 4 łyżki ostrej musztardy np Sarepskiej 1 kubek maślanki tymianek oliwa z oliwek sól  pieprz 400 g ziemniaków 2 ogórki koperek

Luźna Kuchnia
Torcik chłodnikowy 233

plasterki jajek i posypać świeżym szczypiorkiem. Torcik im dłużej będzie stał, tym białko jajek będzie nabierało różowego koloru. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie , Obiad , Przystawki Tagged: botwinka , jajka , krakersy , ogórki , śmietana , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ziołowy kuskus 220

Aromatyczny dodatek do obiadu Składniki kuskus 1 szkl bazylia świeża 2 gałązki estragon 2 gałązki oregano świeże 3-4 gałązki czosnek 2 ząbki sól 1/2 łyżeczki Sposób przygotowania Zioła porwać i … Czytaj dalej Ziołowy kuskus

czarrna od kuchni
Sałatka z melonem, szynką parmeńską i słonecznikiem 327

Nadeszły cieplejsze dni, a wraz z nimi czas na lżejsze obiady i kolacje. Dziś proponujemy Wam prostą, w miarę szybką, a przede wszystkim bardzo smaczną i orzeźwiającą sałatkę z melonem i szynką parmeńską. Melon nadaje jej odrobinę słodyczy, a sos na bazie octu balsamicznego przełamuje tę słodycz odrobiną cierpkości. Szynka parmeńska to składnik dla koneserów wykwintnej kuchni - poza tym świetnie

W kuchni Katie
Pomysły na obiad dla niespodziewanych gości 246

oraz przyprawy i całość odrobinę podduszamy. Na koniec dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Po chwili będzie już gotowe i można podawać z dekoracją z posiekanego kopoerku. Post Pomysły na obiad dla niespodziewanych gości pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Placki ryżowe (bez glutenu) i "Chodźmy razem" 167

Zostaje Wam czasem ryż z obiadu? Jeśli tak i nie macie pomysłu na jego wykorzystanie, proponuję placki na słodko. Mogą być daniem obiadowym lub słodką przekąską bez glutenu. Jeśli natomiast będziecie gotować ryż specjalnie na te placki, proponuję ugotować go w mleku. Składniki (na ok. 10 placków): ok. 300 g ugotowanego ryżu mały dojrzały banan 2 jajka 2 łyżeczki cukru

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z kaszy gryczanej z cieciorką i ogórkiem konserwowym 162

smaku sałatką, a dodatek natki z pietruszki, posiekanej, sprawił, że zyskała piękny kolor. Z przyjemnością polecam jako propozycję obiadową, bo jest bardzo syta i zdrowa. Zamiast tradycyjnego i ciężkiego obiadu, warto skusić się na ten przepis! Z powodzeniem zastąpi także nudne śniadanie, a na imprezach grillowych będzie zdecydowaną królową, a znajomi będą prosić o przepis.  Można oczywiście

Moja smaczna kuchnia
Pieczony Camembert na Sałatce ze Szpinaku 191

będzie inspiracją, możesz dorzucić do niej to co lubisz i to co masz w lodówce i tak będzie pyszna i na tyle syta, że stanie się albo Twoim lekkim obiadem albo kolacją. Składniki: 1 ser camembert kawałek zielonego ogórka kilka pomidorków koktajlowych albo śliwkowych, albo takich jakie masz w domu kawałek sera feta ze 2 garści świeżego szpinaku sól, pieprz

Blondynka Gotuje
Makaron z karkówką, szparagami i grzybami / Pork sparagus and mushroom pasta 152

ulubiony) z pieczoną karkówką, szparagami, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi, w delikatnym sosie z mascarpone i parmezanu. Zamiast pieczonej karkówki (miałam akurat pod ręką) można użyć innych mięsnych resztek z obiadu, lub zwyczajnie podsmażyć pierś z kurczaka. Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z karkówką, szparagami i grzybami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju rzepakowego 400 g pieczonej karkówki

karmelowy
Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem 283

środowe przedpołudnie prezentuję przepis na pyszne bitki z karkówki. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: 600g karkówki wieprzowej bez kości 300g pieczarek, 1 cebula, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki rozmarynu, 1/2 pęczka koperku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżka śmietany

Tradycyjna kuchnia Kasi
Spaghetti po bolońsku 165

Kochamy makarony. Są proste w przygotowaniu, uniwersalne, dają ogromne pole do popisu i co najważniejsze - są ekspresowe. Kiedy nie mam czasu na wymyślny obiad robię właśnie makaron. Moim ulubionym rodzajem jest właśnie spaghetti, mąż najbardziej lubi drobne kluseczki takie jak małe muszelki czy kokardki. Sos boloński najchętniej przygotowuję nie ma wołowinie, a na indyku. Jest lżejszy i bardzo smaczny

Cakes By Kejt
Zupa meksykańska 224

zepsuła i podobno przez najbliższe dni taka będzie L . I stąd moja propozycja na zupę meksykańską. Zupa jest bardzo pożywna, sycąca a przy tym rozgrzewająca. Idealnie nadaje się na obiad jak również na spotkanie z przyjaciółmi. Najlepiej smakuje po kilku godzinach. Nabiera wtedy wyraźniejszego smaku.   A jeżeli lubicie ostrzejsze potrawy można do niej dodać papryczkę jalapeno lub pieprz cayenne

Passion of Cooking
Wegańskie kotlety jajeczne z kaszy jaglanej 171

Zaciekawiona co tak pachnie, poszłam do kuchni i zobaczyłam moją mamę robiącą masę na kotlety jajeczne. Później zaczęłam przygotowywać składniki na nuggetsy z kaszy jaglanej, które chciałam zrobić na obiad. Jednak zachęcona zapachami z dzieciństwa stwierdziłam, że spróbuje zrobić wegańską wersję kotletów jajecznych.  Wszystkim w domu kotlety bardzo zasmakowały, a moja 5-letnia siostra powiedziała nawet

wegujemy
Coleslaw z młodej kapusty 202

zrobiłam pyszną surówkę, którą na pewno znacie i często robicie, coleslaw. Uwielbiam surówki z kapusty, a do tego coleslaw wykorzystałam dwa jej rodzaje, czerwoną i młodą kapustę. Surówka do obiadu. Pasuje do mięsa i do ryby. Kolrowa i smaczna! Coleslaw Składniki: 4 porcje 200 g czerwonej kapusty 200 g młodej kapusty lub białej 2 marchewki 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

codojedzenia
Udka z kurczaka zawinięte w boczek 187

dzisiejszy obiad polecam pyszne pieczone udka zawinięte w plastry boczku. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Udka możemy podać z frytkami i surówką.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 9 plastrów boczku, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, 5 łyżek oleju, 3 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania