obiad - 94612 przepisów (strona:1788/6308)

Sałata masłowa z rzodkiewką, ogórkiem i koperkiem w sosie jogurtowym 149

Sałatka idealna jako dodatek do obiadu - sałata masłowa z dodatkiem rzodkiewki, czerwonej cebuli, świeżego ogórka oraz koperku. Całość otulona słodko-kwaśnym sosem jogurtowym. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Najlepiej smakuje podana lekko schłodzona.  Składniki na porcję dla 2 osób: 1/2 główki sałaty masłowej 6 małych rzodkiewek 2 małe ogórki gruntowe 1 mała czerwona cebula sól, pieprz sos jogurtowy

Ugotować
Naleśniki na maślance – prosty przepis 144

Naleśniki na maślance – prosty przepis. Dziś przepis na pyszne naleśniki na maślance. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Przepis jest prosty i szybki. Wystarczy tylko zmieszać

Słodkie okruszki
Jarmarczna zapiekanka 118

potrzeby można osłonić wierzch folią aluminiową , gdyby zbytnio się przypiekał . Jarmarczna zapiekanka musi być serwowana , na gorąco , udekorowana smażonymi pieczarkami . Doskonała również po odgrzaniu nawet na drugi dzień . Pyszny obiad lub kolacja Smacznego ! Artykuł Jarmarczna zapiekanka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Tarta z marchewką i cukinią 205

wytrawnych wypieków świetnie pasuje. Ciasto jest może troszkę bardziej tłuste, ale ma też inny posmak, jest bardziej kruche. Naprawdę świetne. Spróbujcie chociaż raz takiej zamiany. Tartę możecie podać na obiad lub kolację, ale jestem pewna, że sprawdzi się również na wielkanocnym świątecznym stole. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 1-1,15 godzina Składniki: Ciasto: mąka – 250g smalec

wiecejwarzyw.pl
Spaghetti z klopsikami , dzieci to kochają ;) 146

danie swoją degustacją , stwierdził że może takie jeść codziennie Muszę Was uświadomić ,że z ust rozkapryszonego trzynastolatka , jest to taki komplement j, jak otrzymanie Oskara W skrócie , pyszny , prosty obiad , który na pewno nie zawiedzie składniki : 0,5 kg mięsa mielonego , najlepiej mieszane wołowo -wieprzowe 1 jajko 1 łyżka kaszy manny 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 marchew

Ogrodnik w podróży
Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej z lubczykiem podana z puree z groszkiem i mlekiem kokosowym oraz sos śmietanowy z groszkiem 107

Pierwsze promienie wiosennego słońca zawsze kierują moje pomysły kulinarne w stronę lekkich i kolorowych dań. Świeże zioła, rzodkiewka i lekkie, aromatyczne sosy to taka idealna recepta na pierwszy wiosenny obiad. Wiosna kojarzy mi się z czosnkiem niedźwiedzim, i nie wiem dlaczego, ale lubczykiem. Jego intensywny zapach i smak może zabić potrawę lub podkręcić jej smak, zatem warto pamiętać, chociaż

Mango Papaja
Zupa krem porowo – ziemniaczana 165

Zupa krem z porów i ziemniaków to dobry pomysł na szybki i pyszny obiad. Taka zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, albo z grzankami czosnkowymi, chipsami z boczku i parmezanem, tak jak ja to zrobiłam. Zupa jest wyśmienita, a przyrządzenie jej nie zajmie Wam zbyt dużo czasu, ponieważ, przepis jest dziecinnie prosty. Spróbujcie Składniki: – 3 duże pory – 400g

Smaki Armine
Gulasz wołowy z zieloną soczewicą 117

Chociaż przyszła do nas piękna, słoneczna wiosna to jednak nadal zdarzają się chłodniejsze dni, gdy dmucha zimny wiatr a niebo zasnuwają ciężkie chmury. Wtedy warto zjeść na obiad coś konkretnego, sycącego i rozgrzewającego. Takim daniem jest na pewno gulasz wołowy z zieloną soczewicą. Można go podać z dodatkiem kaszy gryczanej czy razowego makaronu, które dopełnią smak posiłku :) Składniki

Simply Food
Sałatka ryżowa z kurczakiem i prażonym słonecznikiem 149

ostatnich tygodni! Zrobiłam ją w sumie z tego, co kupiłam przed urodzinami dziecka i zostało w lodówce. Plus ryż, który został z obiadu. Kilka prostych składników i genialne, kolorowe danie gotowe. Jako… Artykuł Sałatka ryżowa z kurczakiem i prażonym słonecznikiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Pierogi z surowymi ziemniakami i boczkiem 99

Pierogi z surowymi ziemniakami to miła odmiana jeśli chodzi o propozycje pierogowe. Nie smakują jak ruskie, ani jak z kapustą, w smaku są zupełnie inne niż

NiePieprz.pl
Pasta degli avanzi 136

badania zrobionego na potrzeby Federacji Polskich Banków Żywności. Polacy rocznie marnują 235 kg żywności na osobę, w przeliczeniu na statystycznego mieszkańca, znajdujemy się na piątym miejscu w UE . Mój obiad powstał z tego ,co pozostało w lodówce. Z zupy, której nie podzieliłabym już między nikogo, z jednej kiełbasy białej pieczonej na grillu oraz... Zobaczcie sami! Składniki gęsta zupa

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z bazyliowym pesto 125

wersji nieco zmodyfikowanej, bo zamiast orzeszków piniowych wykorzystałam orzechy włoskie.  Taki makaron to jedna z najszybszych opcji obiadowych. Kilka minut, parę świeżych składników i aromatyczny, pyszny, zdrowy obiad gotowy! Zielono i wiosennie! :) Jeśli macie ochotę na inne wiosenne makarony to tu znajdziecie więcej inspiracji: Wiosenne spaghetti z cukinią Makaron z pesto z awokado i bazylii Makaron ze szpinakiem ciecierzycą

HealthyCreations
Delikatne pulpeciki z indyka z komosą ryżową i pestkami dyni 121

się, aby nie były one monotonne, a urozmaicone i pełne wartościowych składników.  Tym razem dodałam do nich komosę ryżową i odrobinę pestek dyni, co stworzyło pyszny i zdrowy obiad, który nawet posmakował mojemu mężowi - miłośnikowi bardziej treściwej oraz tradycyjnej kuchni. Pulpeciki możecie podać z sosem, choć ja osobiście wolę bez. Dodam jeszcze, że komosa ryżowa, czyli inaczej quinoa odznacza

Di gotuje
Zapiekanka makaronowa 171

Dzień dobry w sobotę! Dziś na obiad poleca się zapiekanka z mięsem mielonym, boczkiem i oliwkami,  czyli prosto i pysznie ;-) Składniki na 2 porcje: ok. 180 g makaronu 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) 120 g boczku wędzonego 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku kilka oliwek z papryką łyżeczka kaparów ser Grana Padano świeżo mielony pieprz przyprawa do mięsa

Alutka-Gotuje
Sałatka ze słoika – z bobem i fasolką 154

Kiedy człowiek się spieszy, powstają czasami bardzo dobre rzeczy! Tą sałatkę zrobiłam z myślą że ma zastąpić mi obiad i lunch – cały dzień spędziłam na działce sadząc i dzieląc byliny, siejąc kwiaty i sprzątając rabaty. Sałatka jest przepyszna, szybka, lekka ale sycąca i jednocześnie bardzo odświeżająca . Bazuje na roślinach strączkowych z puszki i aromatycznych ziołach połączonych pikantnym dressingiem – „górę” sałatki

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania