Ryba w cieście piwnym – to pyszny pomysł, nie tylko na piątkowy obiad! Soczysta i delikatna rybka (w naszym przypadku był to morszczuk) ukryty w cudownej, chrupiącej panierce wykonanej z ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego dania najlepiej sprawdzą się białe, niezbyt tłuste ryby takie jak właśnie wyżej wymieniony morszczuk, a także dorsz. Równie dobrze będzie smakował pstrąg
Kulinarne Przebojewigilijny stół. Jemy je bardzo często, bo nam zwyczajnie bardzo smakuje. A co więcej, wspaniale się wekuje/mrozi, a tym samym rozwiązuje dla mnie problem pod tytułem “Co dziś na obiad?”. Jest to szczególnie przydatne w okresach, gdy moja nieuleczalnie chora Córcia źle się czuje i wymaga mojej niepodzielnej uwagi. Jestem pewna, że to proste i smaczne danie na pewno świetnie
Lamarida.plPrzedstawiam Wam moje propozycje na szybkie i proste obiady na 7 dni . Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Quesadillas z serem, rukolą i czarnymi oliwkami Makaron
Moja smaczna kuchniakawałku. Oczywiście nie ma w tym nic złego, ale raz na jakiś czas fajnie jest spróbować czegoś nowego. Chrust z łososia, z lekką nutką orientu, sprawdzi się na zdrowy obiad i na pewno zaskoczy twoich domowników i gości. Składniki: 250 gramów fileta z łososia, mąka pszenna, jajko, pieprz, sól, szczypta proszku curry, olej do smażenia. Zrób tak: z łososia zetnij
Kulinarna PolskaSmaczny dodatek do obiadu w połączeniu z rzodkiewką i aromatycznym koperkiem. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 6 rzodkiewek 3 szalotki 1/2 pęczku natki pietruszki 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Sałatę szatkujemy. Rzodkiewki ścieramy na tarce do jarzyn. Szalotki kroimy w talarki. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy posiekany koperek. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą
R'n'G KitchenKapusta czerwona z jabłkiem to moja dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek do obiadu. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam:) Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 kwaśne jabłko cebula olej ocet cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Zalać szklanką wody, dusić do miękkości ok 20 minut od czasy do czasu przemieszać
magiczna kuchnia KasiDziś na obiad miał być indyk, ale ktoś zapomniał go wyjąć z zamrażalnika. Dwa dni temu ten ktoś wyczarował rosół drobiowy, z którego zostały nam 3 ugotowane udka z kurczaka. I tak to postanowiłam usmażyć je z warzywami, w tym z brukselką, na którą obecnie jest sezon. Lubicie? Składniki: 3 ugotowane podudzia z kurczaka 500 g brukselki 1 papryka
Kardamonovyskusi się na pyszną wytrawną tartę ze szpinakiem i łososiem? Pyszna, kremowa tarta nadaje się na śniadanie w kawiarni jak i na obiad, czy przekąskę w ciągu dnia. Można ją jeść na zimno lub na ciepło. Tarta jest z dodatkiem sera pleśniowego, suszonych pomidorów, świeżego pomidora i dużo kremowego sosu na bazie beszamelu. Jest wilgotna i prosta w wykonaniu
Ana Mari's worldproszku pochłania nadmiar wilgoci a reszta składników sprawia, że kluski można zrobić szybko i smacznie. Z tego przepisu wyjdą 2 duże porcje, więc jeśli jest więcej osób na obiedzie należy odpowiednio powiększyć ilość składników. SKŁADNIKI na 2 osoby 350g ugotowanej dyni 50g puree ziemniaczanego w proszku 1 jajko mąka ziemniaczana kawałki boczku lub kiełbaski 4 łyżki oleju z oliwek sól
zielonacukinkaskusi się na pyszną wytrawną tartę ze szpinakiem i łososiem? Pyszna, kremowa tarta nadaje się na śniadanie w kawiarni jak i na obiad, czy przekąskę w ciągu dnia. Można ją jeść na zimno lub na ciepło. Tarta jest z dodatkiem sera pleśniowego, suszonych pomidorów, świeżego pomidora i dużo kremowego sosu na bazie beszamelu. Jest wilgotna i prosta w wykonaniu
Ana Mari's worldSurówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka to klasyk kuchni polskiej. W moim domu rodzinnym była obowiązkowym dodatkiem do ryby, serwowanej w piątek na obiad. Lubię do niej dodawać kminek, który wspomaga nasze trawienie, ale jeśli nie przepadacie zanim, możecie go pominąć. Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka to bomba witaminowa, pełna witaminy C. Zadba o naszą odporność, szczególnie
Moja Delicjapopularniejszych potraw kuchni polskiej. To źródło węglowodanów, które są siłą napędową dla organizmu. Podajemy je na słodko z ulubioną konfiturą, owocami, jogurtem lub tylko oprószone cukrem pudrem. Na obiad lub deser, na ciepło i na zimno – gorąco polecam i życzę smacznego. Inne przepisy na racuchy (nie tylko drożdżowe) znajdujące się na blogu: Racuchy drożdżowe z morelami Puszyste racuchy drożdżowe Racuchy
mojewypiekiinietylkoKlasyczna lazania z mięsem mielonym i sosem beszamelowym to fajny pomysł na obiad. Jedno z ulubionych dań mojego syna, ja też bardzo lubię. Mąż z kolei nie przepada, ale jemu ogólnie ciężko dogodzić z jedzeniem :) Ze składników które podam spokojnie najedzą się cztery osoby. Lazanie można odgrzać i będzie smakowała równie dobrze. Tak więc jeśli Wam zostanie to nic straconego
Agusiowe smakołykiaromatycznych pomidorach pachnących czosnkiem, cebulką w połączeniu z czarnym ryżem i zawierającą największą ilość błonnika pośród wszystkich kasz - kaszą bulgur to świetny pomysł na smaczny, sycący i pełnowartościowy obiad. Składniki: 800g fileta z miruny 1 szklanka czarnego ryżu 1 szklanka kaszy bulgur 2 puszki pomidorów w kawałkach 2 cebule 4 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu drobiowego sok z cytryny
Szalona Kuchnia Eweliny