obiad - 94612 przepisów (strona:1476/6308)

Sałatka jarzynowa z kaszą gryczaną 213

Niby sałatka jakich wiele, a jednak coś innego. Kolorowa i bogata w witaminy, do tego te przenikające się smaki. Polecamy kolejny z pomysłów Mamy Stasi. 1

Ania i Marcin gotują
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 216

Rybka to zawsze dobry pomysł na obiad, trzeba tylko trochę po improwizować, żeby wzbogacić smak i uzyskać inny efekt. Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. każdy plasterek obsypać solą i położyć na papierowym kuchennym ręczniku. Zostawić na 30 minut, po 15 minutach zmienić na czysty ręczniczek i odwrócić plasterki bakłażana na drugą stronę. Pomidorki umyć i przekroić na pół

Kuchnia Pokoleń
Wegański zestaw: FRYTKI, KOTLET I SURÓWKA ;) 130

Bywają czasem dni, kiedy planuje się obiad od rana, z pieczeniem ciasta i kręceniem kremów czekoladowych, a tu nagle słońce wychodzi tak, że po prostu szkoda siedzieć w domu i lepiej wyjść na spacer z dziećmi, bo jutro może już nie być tak pięknie... Po powrocie z 2-godzinnego spaceru obiad powinien być już-teraz-natychmiast, więc nie ma czasu

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Pulpety z indyka na pieczonych warzywach 152

takie jakie posiadacie w chwili obecnej w domu czy też w zależności od sezonu. Pulpetów wychodzi dużo więcej z podanej porcji mięsa więc połowę przeznaczyłam na drugi dzień do obiadu, które można podać z ziemniakami, surówką i sosem serowym. Z podanej porcji wychodzi dwa obiady dla 4 osób. Składniki Pulpety 700 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 kajzerka

O kuchni z uczuciem
Bananowiec 930

Zawsze uwielbiałam to ciasto, ale sama nigdy nie robiłam. Podpytałam więc Mamę o przepis i zrobiłam swoją wersję, bez surowych żółtek w masie. Jej zresztą obawiałam

Kuchnia w czekoladzie
Pancakes gruszkowe z czekoladą i sosem cytrynowym 149

Dzisiaj fajny deser typowo jesienny. Trochę orzeźwiający, nie za słodki i z czekoladą, a placuszki są na bazie gruszki. Mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu

Niezły Młynek
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 193

Jesteśmy zakochani w tym daniu:) Oboje uwielbiamy żółty ser, który z dobrze doprawionymi pieczarkami prezentuje się bardzo fajnie. Takie krokiety nadają się również do świątecznego barszczu

Ania i Marcin gotują
Ciastko czekoladowe z konfiturą z czarnej porzeczki i cytryną 167

Bywa i tak, że czasami po obiedzie najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Jakże często słyszy się - mamy coś słodkiego, zostało coś słodkiego, yyyy, jakieś słodycze w domu? No i dlaczego bywa tak, że właśnie wtedy gdy mam ochotę na nie (te słodycze...) to ich nie ma (tych słodyczy). I zazwyczaj jest to po obiedzie, i zazwyczaj usypiam bez słodyczy

Right Behind The Kitchen
Roztrzepaniec z powidłami śliwkowymi 254

Wypieki Babci Eli nie wymagają rekomendacji. Polecamy przepis i zapraszamy na bloga! 40 min 10 Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1

Ania i Marcin gotują
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i cukinią 379

Jeżeli lubicie zapiekane warzywa, to ta propozycja jest właśnie dla Was. Przygotowanie tej potrawy jest dość czasochłonne, jednak gwarantuję zadowolenie po jej przygotowaniu i spałaszowaniu:) Brokuł

Ania i Marcin gotują
Murzynek z gruszkami 181

To ulubione ciasto każdego dziecka. Czekoladowy smakołyk z dodatkiem zdrowych i słodkich owoców. Klasyczny murzynek, jest prosty do przygotowania, sprawdźcie sami. 1h 10min 10 Składniki: 5

Ania i Marcin gotują
Placki z dynią i cukinią 140

Jesień to czas, w którym nasz naszych stołach króluje dynia. Można ją przyrządzić na słodko i w sposób wytrawny. Dzisiaj propozycja na na szybkie śniadanie. Placuszki

Ania i Marcin gotują
Muffinki dyniowe 131

Sezon na dynie trwa w najlepsze. Szukacie zastosowania dla swojego pomarańczowego przyjaciela, oto nasza propozycja 30 min 17 szt. Składniki: 2 jajka 1,5 szklanki puree

Ania i Marcin gotują
Puree z dyni 214

To podstawa jesiennych wypieków i potraw. W tym roku króluje na naszym stole. Gotowe pure możecie przechowywać około 4 dni w lodówce, bądź zamrozić. 70 min

Ania i Marcin gotują
Sernik dyniowy 181

Sezon na dynię trwa w najlepsze! Jest ona dostępna po prostu wszędzie. Pierwszy raz użyłam jej robiąc sernik. Z pewnością nie będzie to ostatnie podejście do

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania