Obiad w zaskakującej odsłonie i smaku, mianowicie plastry schabu zapiekane z gęstym sosem jabłkowo-cebulowym. Niecodzienna alternatywa dla schabowego na niedzielny, świąteczny czy imprezowy obiad. Duszone jabłka z cebulą i majerankiem stanowią ciekawy dodatek do mięsa, szczególnie dla osób lubiących takie połączenia. Konserwatyści pewnie nie będą zachwyceni. My lubimy takie smaki! Składniki
To co kochamWiecie... mam plan ;) Postanowiłam sobie ostatnio, że zacznę zdrowiej jeść, troszkę więcej się ruszać (niekoniecznie przy dzieciach!) i ograniczyć słodkie, choć z tym to dopiero będzie
Kuchnia w czekoladziewpływu. Ale ostatnio staram się by w mojej kuchni i na talerzach królowały wiosenne kolory, zdrowie i smak. Dziś zapraszam Was na kaszę jaglaną z bukietem warzyw. Obiad pełen zdrowia do przygotowania którego będzie potrzebować jednej patelni. Takie danie wspaniale syci, cieszy kolorami i… zdrowiem. Spróbujcie, polecam. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej około 1 szklanki wody 1/2 opakowania
Słodkie okruszkioliwy z oliwek i czosnku . Zielone pesto może służyć jako dodatek do pieczywa, ale równie dobrze smakuje z makaronem . Tak naprawdę wystarczy nam pesto, makaron spaghetti i mamy gotowy obiad. Przepis na makaron z pesto znajdziecie w dziale makarony . Zielone pesto – składniki 1 doniczka świeżej bazylii garść orzeszków piniowych 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki oliwy 50g parmezanu sól pieprz(...)pesto. W przeciwnym wypadku część wystająca ponad poziom oliwy nam spleśnieje. Ja uwielbiam takie pesto zarówno jako dodatek do pieczywa , ale też szybko i prosto przygotować z niego smaczny obiad . Sprawdźcie sami. Smacznego! Post Zielone pesto pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron z pesto bazyliowym to chyba jedna z najprostszych, ale zarazem bardzo smaczna propozycja przygotowania włoskiego spaghetti. Świeży zapach bazylii oraz czosnku rozniesie po naszym domy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli czasem myślicie o leniwym poranku, to na pewno macie też na uwadze zjeść coś fajnego:) Dziś właśnie mam dla Was coś nietypowego, co możecie przygotować
Kuchnia w czekoladziepost tak jak poprzedni będzie bardziej opisem niż z przepisem. Obiad który dziś podałam to typowy ślaski obiad niedzielny. Jedynym pomysłem było uformowanie klusek ślaskich w serduszka i wycięcie z papryki czerwonej małych serduszek. Było zabawnie i smacznie! Zamiast okrągłych kluseczek z dziurką ze spłaszczonej kluseczek zrobiłam serduszka. Ugotowałam je w osolonej solą morską wodzie. Po wyłożeniu
Gotuj Sam!ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE Z RYŻEM JAŚMINOWYM Smaczny obiad dla całej rodziny. Mięciutkie mięso wieprzowe, w aromatycznym ciemnym sosie. Jeśli jem mięso, to musi ono być bardzo dobrze doprawione i aromatyczne, przede wszystkim mięciutkie, rozpływające się w ustach. Dużym ułatwieniem przy obróbce mięsa okazał się dla mnie wok żeliwny. Już kiedyś wspominałam Wam o kaczce z gęsiarki żeliwnej, która była
SMYKWKUCHNIChoi’a – właściciela food trucka Kogi, z koreańskim jedzeniem fusion i tacos w Los Angeles. To mięsko to podstawa do kanapek Cubanos, ale samo, jako pieczeń na obiad, sprawdza się równie dobrze. Nie ma tu żadnych wyszukanych składników, a prostota wykonania powala. Wszystko, co musicie zrobić to znaleźć ładny kawałek mięsa i zamarynować go przez noc, żeby wszystkie smaki zainfuzowały(...)termometrem w najgrubszym miejscu powinno mieć w środku 70-75⁰C. Pieczeń wyjmujemy, dajemy jej 10-20 minut na rozejście się soków po mięsie. Jeśli jecie ją na obiad – kroimy ją i podajemy na ciepło. Do kanapek Cubanos należy ją wystudzić i schłodzić – wtedy da się kroić na cienkie plastry. SOS MOJO Marynatę pozostałą z mięsa, sok z limonki
Karo in the KitchenNie ma nic piękniejszego niż powitać dzień takim fajnym śniadaniem! Pyszne naleśniki, lekko chrupiące, do tego serek granulowany, który ja uwielbiam, dżem 100% z czarnego bzu
Kuchnia w czekoladzierazem obiad z ostatniego weekendu, zrobiony na szybko w sobotę rano, opatulony po wyjęciu z piekarnika żeby nie ostygł do obiadu, a zrobione tyle (piekłam od razu 2 sztuki) żeby do niedzieli starczyło i można było na szybko odgrzać, bo w piękną pogodę nie ma co marnować czasu na gotowanie weekendowe, tym bardziej że rózne atrakcje sie na mieście działy
Państwo Wojtczuk gotująJeśli nie macie pomysłu na szybki obiad, to właśnie mam dla Was taki przepis. Bardzo szybko i smacznie przygotowane piersi z kurczaka pod pomidorową pierzynką, a całość polana kremem balsamicznym. Mięso można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do obiadu podałam surówkę z marchewki i rzodkwi Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. Polecam! Składniki
O kuchni z uczuciemzjeść smacznie i się przy tym zbytnio nie narobić :) Czasem zwyczajnie nie mam natchnienia na stanie przy garach i niewolniczą harówę przy obiedzie . Ale że zjeść coś sycącego w porze obiadowej nadal by wypadało, głowię się i dumam co by tu jak najmniejszym nakładem energii na stół zapodać. Nachodzi mnie wtedy ochota na coś prostego, szybkiego w przygotowaniu i niezbyt(...)słodkimi dodatkami, jak choćby Gofry drożdżowe z jogurtem i frużelina truskawkową . Ale czemóż by nie wypróbować ich bardziej wytrawnej wersji ? W ten sposób narodziła się poniższa propozycja podania na obiad moich ulubionych gofrów drożdżowych . Efekt? Pychota! :) Gofry wytrawne dodaję do cotygodniowej akcji Błyskawiczny Piątek . Jej podsumowanie można znaleźć na blogu - link wkrótce . Składniki na 10 pokaźnych sztuk gofrów: CIASTO
Grunt to przepis!Dzisiaj propozycja babeczek, które powstały na bazie przepisu brownie z solonym karmelem . Przygotowałam kruche ciasto i masę identyczną jak w brownie. Wyszło bardzo słodko ale naprawdę
Ania i Marcin gotująprościuteńka, aby ją ugotować, wystarczy zaledwie kilka produktów i kilkanaście minut. Po tym czasie w garnku apetycznie bulgocze gęsta, lekko pikantna, pożywna zupa, która może z powodzeniem zastąpić cały obiad. Dzięki dodatkowi chili cudownie rozgrzewa i syci. Znakomicie sprawdzi się na szybki obiad w mroźne, lutowe dni. Zapraszam. Składniki: • ½ kg mielonego mięsa wołowego • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka czerwonej fasolki
W mojej kuchni