obiad - 94612 przepisów (strona:1363/6308)

Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 293

Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki

PysiaGotuje.pl
Domowe lody czekoladowe 137

Jeśli macie ochotę na intensywnie czekoladowe lody, możecie samodzielnie przygotować je w domu. To naprawdę proste! Co potrzebujemy? 0,5l dobrze schłodzonej śmietanki 30 lub 36

PysiaGotuje.pl
Marynaty do mięs – co do czego? 157

Mięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie

PysiaGotuje.pl
Ryż z jabłkami 227

3-4 40 min Łatwe Tanie Przepis na zapiekany ryż z jabłkami. Składniki 6 średnich jabłek 3 torebki ryżu odrobina cynamonu cukier troszkę masła Sposób przyrządzenia

PysiaGotuje.pl
Sałatka z pomidorów z cebulką 170

Już niejednokrotnie zdarzyło mi się, że nie miałem pomysły na sałatkę do obiadu. A chyba najprostsze potrawy są najsmaczniejsze :) Tym razem propozycja na pyszną surówkę, która praktycznie będzie pasowała do każdego obiadu. Najsmaczniejsza jest w lecie, kiedy możemy dostać świeże pomidory , a jeszcze lepiej, jeśli będą pochodziły z naszego własnego ogrodu. Do przygotowania tej sałatki potrzebujemy- pomidory, cebulę, sól, pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zioła – suszenie i przechowywanie 151

Świeże zioła kupimy prawie w każdym warzywniaku czy supermarkecie. Coraz więcej przepisów wskazuje na zastosowanie ziół, gdyż są one nie tylko bardzo aromatyczne, ale także wspomagają

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 150

Większość z nas w celu zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, kupuje produkty na zapas. Jednak niektóre produkty szybko się psują… co zrobić by

PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 173

Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony

PysiaGotuje.pl
Ryż na sypko – jak go ugotować? 347

Chcesz przygotować idealny ryż? Pierwszym krokiem, jaki powinniśmy wykonać w tym kierunku jest jego dokładne przepłukanie przed ugotowaniem. Takie działanie pozwoli na wypłukanie z ryżu skrobi

PysiaGotuje.pl
Jak ugotować idealny makaron 131

Makaron jest jednym z podstawowych składników kuchni włoskiej. Ze względu na rosnące zainteresowanie tą właśnie kuchnią, mam dla Was kilka cennych porad na temat gotowania idealnego

PysiaGotuje.pl
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 157

Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się

PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo topić czekoladę? 155

Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić karmel? 138

Karmel jest to najzwyczajniejszy w świecie cukier, który poddawany jest działaniu wysokiej temperatury. Jest idealnym dodatkiem do ciast i deserów, a także do kawy. Warto więc

PysiaGotuje.pl
Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną 140

6 15-20 min Łatwe Tanie Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty składników nadaje

PysiaGotuje.pl
Śledzie z pieczarkami + film 149

Śledzie z pieczarkami i cebulą to świetna przystawka na co dzień i od święta. Są bardzo prostą i szybką w przygotowaniu przekąską o rewelacyjnym smaku, w

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania