Pogoda nas w tym roku rozpieszcza - upał nie odpuszcza - w taką pogodę zawsze lubię zjeść lekką sałatkę niż ciężki obiad. Taką sałatkę możecie zjeść na śniadanie, lunch, lekki obiad czy kolację :) SKŁADNIKI (1 porcja - 348 kcal) 1 burak upieczony (lub ugotowany w wodzie) - 120 g - można kupić już gotowe gotowane :) 2 garście rukoli 50 g sera feta kawałek
Moje Kuchenne RewelacjeRewelacyjnie smaczne a do tego bardzo proste w przygotowaniu ciasto truskawkowe z kokosem, bez pieczenia, to świetny deser dla wszystkich wielbicieli truskawek i kokosu. Wszystkie składniki
Smakowite DaniaPieczone zielone szparagi, to bardzo szybki pomysł na obiad, można go zrobić niemalże w całości w jednym naczyniu. Wystarczą dwa steki z tuńczyka, gałązki pomidorków cherry i szalotka lub czosnek. Cała sztuka to dobrze umieć przygotować i upiec szparagi. Jest to bardzo proste ale trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach. Jakich wszystko zajdziesz w poście. Proste danie jednogarnkowe PIECZONE ZIELONE
SMYKWKUCHNIDZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Chłodnik z ogórków i rzodkiewki pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemKoktajle oczyszczające na bazie kapusty, dzięki dużej zawartości chlorofilu, doskonale usuwają z organizmu wszelkiego rodzaju toksyny. • Czas przygotowania: 4 minuty • Smak: łagodny • Kiedy pić: o każdej
KUCHNIA POLSKASkładniki : • 1 garść szpinaku • 60 g truskawek • 50 g fety • 20 g orzechów nerkowca • 3-4 cienkie zielone szparagi • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 łyżeczka
KUCHNIA POLSKADomowa lemoniada to trochę taki skoncentrowany kompot na zimno. Jest kwaśna, orzeźwiająca i bardzo zdrowa, o ile nie dodacie do niej kilogramów cukru. Ja swoją przyrządzam
Cooking MonsterKasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem to zdrowy i bezglutenowy dodatek do obiadu, np. do dań z rybą. Ugotowaną na sypko kaszę jaglaną mieszamy z uduszonymi na patelni świeżymi pomidorami, cukinią, czosnkiem i tymiankiem. Aromatu do warzyw nadaje dodatek białego wina. Wszystko przyprawiamy odrobiną płatków chilli i natką pietruszki. The post Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem appeared
Moja DelicjaPanierowana kalarepka to prosty, smaczny dodatek do obiadu. Ugotowaną kalarepkę, pokrojoną w plastry panierujemy i smażymy w głębokim tłuszczu. Podajemy z młodymi ziemniaczkami, z masłem i koperkiem oraz mizerią ze świeżych ogórków lub z jajkiem sadzonym i kefirem. Ja swoją podałam z kaszą jaglaną, z cukinią, pomidorami i tymiankiem . The post Panierowana kalarepka appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaCześć! Nie o przetworach a o sezonowym cieście popiszę. Czekam na końcówkę truskawek na ogrodzie i wtedy będę robić dżemy. Pod koniec sezonu truskawki są słodziutkie
Pieprzyć z FantazjąSłuchajcie uważnie, bo mam dla Was pewną nowinę :P Pusto tutaj ostatnio i myślę, że powinnam się jakoś usprawiedliwić. Ostatnimi czasy praktycznie nie biorę aparatu w
Kuchnia w czekoladziewarzywa będą miękkie dodaj ugotowana kaszę i soczewicę. Wymieszaj. Podduś. Przełóż do foremki. Piecz 180 stopniach ok. 30 minut. Pasztet ten idealnie nadaje się do kanapek, ale też do obiadu – pokrojony w grubsze plastry i polany sosem pieczarkowym z curry to doskonały pomysł na bezmięsny, bezglutenowy obiad. Można go także pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Smacznego Kaszę jaglaną
Strefa Zdrowego ŻywieniaKLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kostka Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSkładniki : • 2-3 jajka • 5 szt. zielonych szparagów • garść pomidorków koktajlowych • sól • pieprz • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich • 1 łyżeczka masła Przygotowanie : Odrywamy zdrewniałe części szparagów, obieramy
KUCHNIA POLSKASkładniki : • 2 pęczki białych szparagów • 2 szklanki bulionu warzywnego • 2 szklanki śmietanki 30% • 2 łyżki masła • 4 żółtka • 2 małe cebule • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
KUCHNIA POLSKA