Składniki : Składniki na biszkopt 5 dużych jajek w temperaturze pokojowej 110 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru drobnego lub pudru Składniki na
KUCHNIA POLSKASkładniki Składniki na ciasto 280 g mąki krupczatki 80 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g
KUCHNIA POLSKAPo dłużej przerwie, w końcu jakiś czas temu odważyliśmy się odwiedzić moich Rodziców. Nie dość, że czekał na nas pyszny rosół z domowym makaronem, to Mamcia
Kuchnia w czekoladzieprościej, tym lepiej – zawsze. Dlatego dziś w całej tej serii prostych przepisów – pieczona młoda marchewka. Niezwykle smaczna, idealna jako samodzielne danie, jako dodatek w ramach sałatki do obiadu, czy właśnie jako jeden z głównych składników sałatki. Pycha! Spróbujcie również glazurowanych młodych marchewek ! Całość to około 117kcal, B: 3,5g, T: 3,2g, W: 17,9g. Składniki: – pęczek
Be Fit Be StrongPierogi z truskawkami najlepsze pierogi z owocami. Pierogi z truskawkami najlepsze, jakie możesz sobie wyobrazić i przepis na idealne ciasto na pierogi z którego korzystam od
Cztery Fajeryprzepis nie został jeszcze oceniony) Lekka sałatka z kurczakiem jest świetną propozycją na smaczny i niskokaloryczny obiad. Polecam podać ją z jeszcze ciepłą piersią kurczaka, wtedy będzie smakować wybornie. Mięso do sałatki najlepiej jest zgrillować, aby było soczyste i miękkie – polecam zajrzeć do przepisu, w którym zdradzam jak usmażyć idealną pierś: Grillowana pierś kurczaka . Jeżeli nie posiadacie patelni grillowej
Kuchnia Bazyliipogotować chwilę dłużej, niż zrazić się do tego dania niedogotowując mięsa. Zapraszam na przepis. Zobacz też: Cukinie faszerowane mięsem mielonym Schab duszony w sosie własnym Gołąbki bez zawijania Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną Karkówka z pieczarkami Przepis na prosty gulasz wołowy Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 1 kg wołowiny, np. łopatki majeranek
Kuchnia BazyliiSałatka z pieczonym kurczakiem z dodatkiem sałaty, pomidorków, cebuli i oliwek, polana sosem jogurtowo-keczupowym to pyszna przekąska na każdą okazję. Taka sałatka może również stanowić
Smakowite DaniaDieta i ciasto? Czy te dwa słowa przypadkiem się nie wykluczają? Nie, jeśli jesteś na diecie south beach, a ciasto przestrzega wszystkich zasad. Tak oto powstało
Cooking MonsterPyszny, wykwintny majowy obiad dla wielbicieli szparagów i łososia. Prosty do przygotowania i nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Szparagom w kremowym sosie na bazie śmietanki towarzyszy marchewka. Smak sosu podkręciłam dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Koniecznie spróbuj tego połączenia, szparagi z marchewką - to jest pyszne! Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzień dobry :-) Pyszne talarki ziemniaczane możemy potraktować jako przekąskę np. z sosem czosnkowym lub inny, ale jako dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ugotowanych. Takie pieczone z ziołami są naprawdę pyszne, ja dodatkowo pod koniec pieczenia posypałam je startym serem grana padano. Smakowały na pewno bardzo dzieciakom, nam również. Polecam i miłego dnia wszystkim życzę :-) Składniki na 4 porcje: około(...)stopni i pieczemy 35 minut. Co 15 minut możemy ziemniaczki przemieszać. Po tym czasie ziemniaczki posypujemy startym serem i pieczemy 10-15 minut na termoobiegu. Podajemy do obiad lub jako przekąska :-) Smacznego
kruche babeczkiStrogonow drobiowy to pyszna propozycja na obiad dla rodziny. Gulasz jest bardzo delikatny w smaku i myślę, że posmakuje dzieciom, moje przynajmniej wcinały ze smakiem aż mlaskały, co doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Jednak ja gotuję, ponieważ kocham „karmić” swoich bliskich. Często podpytuję na co mają ochotę w danym dniu na obiad, pytam bo stawiają … Czytaj dalej
Pieprzyć z FantazjąCiasto drożdżowe z rabarbarem najlepsze ciasto z owocami. Ciasto drożdżowe z rabarbarem jest proste do zrobienia i jeszcze łatwiejsze do zjedzenia. Jeśli nie masz miksera skorzystaj
Cztery FajeryZupa szczawiowa z ziemniakami – kuchnia podkarpacka Zupa szczawiowa jest prostym daniem, które niegdyś gotowano na tygodniu, kiedy nie było wiele czasu na „szykowanie” obiadu. Jeśli z niedzieli został rosół, szczawiowa gotowana była na jego bazie, dzięki czemu miała bogatszy smak. Gdy rosołu nie było, gotowano ją na wodzie. W odróżnieniu od szczawiowej na przetartym szczawiu, wersja ze szczawiem krojonym jest(...)nieco kwaśniejsza. Młode ziemniaki i gotowane jajko podawane z zupą czyniły z niej kompletne danie, które czasem musiało wystarczyć za cały obiad. Przepis na szczawiową z ziemniakami pochodzi z Cmolasu (powiat kolbuszowski), z terenów dawnej Puszczy Sandomierskiej. Zupa szczawiowa z ziemniakami – kuchnia podkarpacka Składniki na 4 porcje: 1,5 l rosołu lub wody 200 g liści szczawiu* 2 łyżki masła
Trzeci talerz