obiad - 94112 przepisów (strona:1065/6275)

Choinki bezowe. 64

Przepis na choinki bezowe, dla wszystkich małych i dużych wielbicieli bez. :) To także kolejny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają podczas robienia świątecznych (i nie tylko

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik wiedeński. 70

Sernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg

To co lubię - gotuję i polecam
Pralinki kokosowe. 73

Delikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą

To co lubię - gotuję i polecam
Rogaliki drożdżowe – śniadaniowe. 75

Miękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają

To co lubię - gotuję i polecam
Crème brulee. 86

Delikatny, aksamitny krem jajeczny z chrupiącą warstwą ze skarmelizowanego cukru. Deser, który od jakiegoś czasu jest moim ulubionym deserem. Ja dodałam do niego lekko kwaśne owoce

To co lubię - gotuję i polecam
Kolorowy sernik bez pieczenia. 80

Delikatny, kremowy, puszysty sernik bez pieczenia. Bez dodatku cukru. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, a liczą kalorie ;). Jest bardzo łatwy do zrobienia

To co lubię - gotuję i polecam
Bułki pszenne drożdżowe 70

Przepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży

To co lubię - gotuję i polecam
Proziaki 75

Proziaki to wg Wikipedii : ” mączne placki z dodatkiem „prozy” czyli sody oczyszczonej, pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Składają się

To co lubię - gotuję i polecam
Chleb z ziarnami – drożdżowy 78

Dzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam

To co lubię - gotuję i polecam
Obwarzanki 80

Obwarzanki to drożdżowy wypiek, którego nazwa wzięła się ze sposobu przygotowania, czyli obwarzania. Ciasto przygotowujemy tradycyjnie jak wiele ciast drożdżowych z mąki, wody, drożdży i soli

To co lubię - gotuję i polecam
Jak zrobić krem kajmakowy do tortu lub wafli. 77

Kiedyś przekładane wafle były bardzo popularne. Ja nawet pamiętam je ze swojego dzieciństwa. Krem do takich wafli robiło się najczęściej z mleka w proszku . Ja ostatnio

To co lubię - gotuję i polecam
Mazurek pomarańczowy na kruchym spodzie. 88

Święta będą w tym roku inne, jednak żeby zachować odrobinę normalności w tych trudnych dla nas wszystkich czasach, podsyłam Wam przepis na pysznego mazurka. Mazurek na

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekane jajka w cieście francuskim. 82

Przepis na smaczne i szybkie śniadanie. Zapiekane jajka w cieście francuskim to propozycja na odświętne śniadanie, którym zaskoczycie swoich bliskich. Przygotowanie zapiekanych jajek nie zajmuje dużo

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . 82

Kolejny przepis w którym możecie wykorzystać zapas mrożonych owoców. Tym razem wiśnie, sernik ten możecie zrobić z wiśniami mrożonymi, a w sezonie z wiśniami świeżymi. Jest

To co lubię - gotuję i polecam
Deser jagodowy z chia. 80

Szybki i smaczny deser z jagodami i chia. To doskonały sposób na wykorzystanie mrożonych jagód. Ten deser możecie również przygotować z dowolnymi owocami. Pasują do niego

To co lubię - gotuję i polecam