Przepis na choinki bezowe, dla wszystkich małych i dużych wielbicieli bez. :) To także kolejny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają podczas robienia świątecznych (i nie tylko
To co lubię - gotuję i polecamSernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg
To co lubię - gotuję i polecamDelikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą
To co lubię - gotuję i polecamMiękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają
To co lubię - gotuję i polecamDelikatny, aksamitny krem jajeczny z chrupiącą warstwą ze skarmelizowanego cukru. Deser, który od jakiegoś czasu jest moim ulubionym deserem. Ja dodałam do niego lekko kwaśne owoce
To co lubię - gotuję i polecamDelikatny, kremowy, puszysty sernik bez pieczenia. Bez dodatku cukru. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, a liczą kalorie ;). Jest bardzo łatwy do zrobienia
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży
To co lubię - gotuję i polecamProziaki to wg Wikipedii : ” mączne placki z dodatkiem „prozy” czyli sody oczyszczonej, pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Składają się
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam
To co lubię - gotuję i polecamObwarzanki to drożdżowy wypiek, którego nazwa wzięła się ze sposobu przygotowania, czyli obwarzania. Ciasto przygotowujemy tradycyjnie jak wiele ciast drożdżowych z mąki, wody, drożdży i soli
To co lubię - gotuję i polecamKiedyś przekładane wafle były bardzo popularne. Ja nawet pamiętam je ze swojego dzieciństwa. Krem do takich wafli robiło się najczęściej z mleka w proszku . Ja ostatnio
To co lubię - gotuję i polecamŚwięta będą w tym roku inne, jednak żeby zachować odrobinę normalności w tych trudnych dla nas wszystkich czasach, podsyłam Wam przepis na pysznego mazurka. Mazurek na
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na smaczne i szybkie śniadanie. Zapiekane jajka w cieście francuskim to propozycja na odświętne śniadanie, którym zaskoczycie swoich bliskich. Przygotowanie zapiekanych jajek nie zajmuje dużo
To co lubię - gotuję i polecamKolejny przepis w którym możecie wykorzystać zapas mrożonych owoców. Tym razem wiśnie, sernik ten możecie zrobić z wiśniami mrożonymi, a w sezonie z wiśniami świeżymi. Jest
To co lubię - gotuję i polecamSzybki i smaczny deser z jagodami i chia. To doskonały sposób na wykorzystanie mrożonych jagód. Ten deser możecie również przygotować z dowolnymi owocami. Pasują do niego
To co lubię - gotuję i polecam