obiad - 94112 przepisów (strona:1064/6275)

Dyniowe ciasteczka z cynamonem. 92

Ciasteczka dyniowe z cynamonem. Puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne ciasteczka. Pachnące cynamonem, które długo zachowują świeżość. Idealny dodatek do drugiego śniadania lub po prostu do kawy

To co lubię - gotuję i polecam
Pączki dyniowe. 98

Przepis na pyszne pączki dyniowe. Niezwykle proste i wyjątkowo smaczne. Dzięki dodatkowi dyni są delikatne w smaku i mają piękny kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pączki

To co lubię - gotuję i polecam
Makowiec japoński – makowiec z jabłkami. 101

Makowiec japoński od lat gości na wielu świątecznych stołach. Jest bardzo smaczny, a dodatek jabłek powoduje, że jest wilgotny. Dodając do niego dowolne składniki (np. orzechy

To co lubię - gotuję i polecam
Cantuccini (biscotti)- włoskie ciasteczka z migdałami. 87

Przepis na Cantuccini pyszne włoskie ciasteczka z dużą ilością migdałów. Ponieważ uwielbiam wszelkie ciasteczka to jednak te są moje ulubione. :) Maczane w porannej, gorącej kawie są

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z makiem i brzoskwiniami. 137

Sernik na kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem maku i brzoskwiń. Delikatny, kremowy sernik idealny na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z makiem

To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie w sosie tatarskim. 80

Przepis na śledzie solone w sosie tatarskim. Z dodatkiem marynowanych grzybków i ogórków konserwowych. Do przepisu możecie użyć marynowane grzyby, które w tym roku część z

To co lubię - gotuję i polecam
Choinki bezowe. 71

Przepis na choinki bezowe, dla wszystkich małych i dużych wielbicieli bez. :) To także kolejny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają podczas robienia świątecznych (i nie tylko

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik wiedeński. 79

Sernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg

To co lubię - gotuję i polecam
Pralinki kokosowe. 81

Delikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą

To co lubię - gotuję i polecam
Rogaliki drożdżowe – śniadaniowe. 83

Miękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają

To co lubię - gotuję i polecam
Crème brulee. 95

Delikatny, aksamitny krem jajeczny z chrupiącą warstwą ze skarmelizowanego cukru. Deser, który od jakiegoś czasu jest moim ulubionym deserem. Ja dodałam do niego lekko kwaśne owoce

To co lubię - gotuję i polecam
Kolorowy sernik bez pieczenia. 89

Delikatny, kremowy, puszysty sernik bez pieczenia. Bez dodatku cukru. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, a liczą kalorie ;). Jest bardzo łatwy do zrobienia

To co lubię - gotuję i polecam
Bułki pszenne drożdżowe 74

Przepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży

To co lubię - gotuję i polecam
Proziaki 83

Proziaki to wg Wikipedii : ” mączne placki z dodatkiem „prozy” czyli sody oczyszczonej, pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Składają się

To co lubię - gotuję i polecam
Chleb z ziarnami – drożdżowy 84

Dzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam

To co lubię - gotuję i polecam