Fetuccine z pesto, wędzonym łososiem i pieczarkami. Makaron z pesto to moje ulubione danie z makaronem. Właściwie już sam makaron z domowym pesto w pełni mnie
codojedzeniaPrzedstawiam Wam przepis na nietypowe sajgonki. Inne, bo z użyciem cienkiego makaronu Lubella . W oryginalnym przepisie używa się makaron ryżowy, ale ja lubię eksperymentować w kuchni
Słodki ZakątekMakarony to jedne z najszybszych dań jakie możemy przygotować w naszych domach. Bardzo prosty sos, delikatny i kremowy, który łączy zimę z latem. Takie jest moje
MamaOskarkaHej! Tym razem przepis na bardzo szybkie danie. Wychodzi naprawdę wyjątkowo smaczne danie jednogarnkowe. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieTajska klasyka czyli smażony makaron – koncertowe połączenie słoności, słodyczy i pikanterii z odrobiną kwasowości. Makaron można w ten sposób usmażyć z wykorzystaniem kurczaka, krewetek, tofu lub
Karo in the KitchenSkładniki: 500 g makaronu tagliatelle 350 g filetu z łososia (ze skórą) 200 g świeżego szpinaku baby 15 pomidorów suszonych 4 ząbki czosnku 330 ml śmietanki
Qchnia po prostuUwielbiamy makarony. Lasagne jest taką zapiekanką makaronową, którą możemy przyrządzić na wiele sposobów. U mnie poznacie dzisiaj najbardziej klasyczny pomysł na tę potrawę. Chyba w tej
MamaOskarka20 min Pesto w innej odsłonie, które każdy może zrobić w domu i to ekspresowo. Pesto z natki pietruszki i nasion słonecznika. To moja trochę spolszczona
Fit&Fast KitchenNadchodzą mroźne dni. Żaden mróz nam nie straszny, jeśli pod ręką mamy przepisy na syte rozgrzewające dania. Tworząc to danie nie zapomniałam o włoskich akcentach. Całości
Moja smaczna kuchniaSkładniki: makaron penne świeży, lub mrożony szpinak 2 filety z kurczaka 1 kostka sera feta 400 ml śmietany 18% parmezan sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżka
MojaQchnia.plPrzepraszam Was, że w ostatnich dniach bardzo rzadko zamieszczam przepisy, ale walczę wciąż z nieskończonym remontem domu.. . Mimo na nowo rozkopanej kuchni, stworzyłam coś prostego
La grande e la piccola cuocaRozgrzewające danie na jesienne chłody. Bardzo prosty i pyszny sos, który pasuje do wszystkiego: do makaronu, ryżu, ziemniaków, klusek. Ja podałam ze spaghetti, ponieważ jego klejąca
MamaOskarkaNiesamowicie szybki włoski sos. Okrutnie mocny, ożywczy, bardzo charakterny i tak smaczny, że można go używać nie tylko do makaronu – wypróbujcie go też do pieczonego lub
Karo in the KitchenDzień dobry! Dni stają się coraz zimniejsze. Ciekawe kiedy spadnie pierwszy śnieg jeśli w ogóle spadnie. Przez ostanie lata mieliśmy w Goteborgu niezbyt ciekawe zimy, które
codojedzeniaChińska kuchnia wydaje się prosta, ale wymaga koordynacji ruchów i mocno rozwiniętego zmysłu planowania. Mimo, że wszystko robi się szybko, najczęściej w woku – chińska kuchnia wcale
Karo in the Kitchen