Uwielbiam tajskie curry i wolę je zdecydowanie bardziej od każdego indyjskiego – jest dużo bardziej kwiatowe, jest w nim coś eterycznego i wysublimowanego, a smaki są oparte
Karo in the KitchenDokładnie miesiąc temu trafiła do mojej kuchni nowa Przyjaciółka – patelnia Woll Szafir ze sklepu GUSTUS Na czym polega jej nadzwyczajność? Smaży w małej ilości
Z Kuchni Do KuchniUwielbiam grillowaną cukinię. Często zdarza mi się zjeść jej na plenerowej imprezie zdecydowanie więcej niż mięsa. Odpowiednio zamarynowana, mocno przypieczona, zostaje słodkawa i chrupiąca. A co
Karo in the KitchenPrzyznam się tutaj, że jadłam w swoim życiu bardzo dużo lasagne, w różnych miejscach i regionach Włoch. Ciekawe jest to, że od północy Półwyspu Apenińskiego
Z Kuchni Do KuchniPrzyznam, że zawsze kupowałam szpinak mrożony, jeśli ktoś mi wspomniał, że używał do potrawy szpinaku w liściach myślałam tylko jedno pewnie jest to niesmaczne. Jak bardzo
Kubki smakuTU i TAM . Dwie kuchnie, dwa wirtualne światy, duża odległość i wiele wspólnego. Kulinarna pasja, radość gotowania, smakowania i tworzenia. To wszystko powody, dla których regularnie
KUCHARNIApowiedział, w życiu nie jadł tak dobrze, jakby chciał. Oczywiście, gdzie najlepiej zjeść? We Włoszech! I właśnie tam oparta jest akcja dotycząca jedzenia. Pizza, makaron, oliwa z oliwek... Litry wina, wieczne szczęście i wspaniali ludzie, czyli uczta niezastąpiona i z pewnością udana! Cały film natomiast traktuje o przygodach pewnej Amerykanki. Liz, prawie czterdziestoletnia kobieta, nieszczęśliwa(...)sumieniem czystszym niż diament (choć nie mam takowego :)) Dzień 15. "DANIE DNIA" (2000) Rzecz dzieje się w Nowym Jorku. Dobrze prosperująca, włoska restauracja. Po wspólnym, przyjacielskim obiedzie, jeden z właścicieli idzie odebrać wnuka ze szkoły, a włoska mafia odbiera mu życie w zaułku jeden z nowojorskich ulic. Ukazana zostaje, choć fragmentarycznie, ciężka praca na kuchni
W kuchni Karmel-itki