Pieczarkowa to zdecydowanie moja ulubiona zupa, ale odkąd zrobiłam ten krem, to nie wiem którą z tych zup kocham bardziej! <3 Pieczarki mogłabym pochłaniać w
Cooking MonsterPieczarkowa to zdecydowanie moja ulubiona zupa, ale odkąd zrobiłam ten krem, to nie wiem którą z tych zup kocham bardziej! <3 Pieczarki mogłabym pochłaniać w
Cooking MonsterTen deser trochę mija się z tym, czym jest prawdziwy deser tiramisu, ale wierzcie mi jest równie pyszny! Ośmielę się stwierdzić, że to najlepszy deser tego
Cooking MonsterKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterNie wiem czemu na blogu nie pojawił się jeszcze żaden przepis na muffinki, więc kiedyś musi być ten pierwszy raz... oto są - jogurtowe pyszności z fioletowymi
Cooking MonsterKlasyczny włoski deser, który jest jednym z moich ukochanych, mimo że nie jestem wielką miłośniczką kawy. I choć wiele osób myśli, że wymaga on wiele pracy
Cooking MonsterOd momentu, gdy w moim życiu pojawił się Jimmy staram się zapewnić mu jak najlepsze życie. Właśnie dlatego przeszliśmy na dietę BARF i poszukuję nowych metod
Cooking MonsterTruskawki już powoli znikają z bazarów i sklepów, więc to ostatnia szansa, by zrobić ten pyszny dżem. Moja mama zawsze robiła domowy dżem - truskawkowy, agrestowy
Cooking MonsterPrzepyszny tort, który przygotowałam na urodziny Dominika. Z cudownym kokosowym aromatem i przełamującymi smak kwaskowatymi malinami. Świetnie będzie wyglądał na świątecznym stole - polecam! :) Kocham piec
Cooking MonsterTort powstał przy połączeniu przepisu niezawodnej Pani Doroty z Moje Wypieki i mojej fantazji! :) No dobra, powiem szczerze - do pieczenia tortów przydałby mi się kompan, bo
Cooking MonsterOd jakiegoś czasu jesteśmy z Dominikiem na diecie, szukam więc pomysłów na obiady, które nas nasycą, ale nie pójdą w boczki. Tak oto powstał ten przepis
Cooking MonsterJimmy jest moim oczkiem w głowie, więc lubię "rozpieszczać" go dobrym jedzeniem. Najlepiej, by było zdrowe i domowej roboty. Dziś mam dla Was właśnie taki przepis
Cooking MonsterSezon na paprykę trwa, więc warto go wykorzystać i przygotować to aromatyczne leczo! My lubimy je z parówką, ale możecie zamienić ją na kiełbasę - pychotka! :) W
Cooking Monsterostro, w gulaszu i jako pasta. Tym razem z pomidorami, na szybko ale jakże smacznie. To kolejna inspiracja z "Bike&Cook". Polecam nie tylko na szybki obiad :) Szybka cieciorka w pomidorach 1 szkl. suchej ciecierzycy (oczywiście w wersji super szybkiej możemy użyć cieciorki z puszki) 1 cebulka 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów
Dzieje kuchennej WiewióryNigdy nie byłam fanką żurku, do czasu, gdy zrobiłam go po raz pierwszy tak jak trzeba - na prawdziwym zakwasie, z pyszną podsmażoną kiełbaską, sporą ilością czosnku
Cooking Monster