Gazpacho – hiszpański chłodnik Świetna zupa w okresie wiosenno-letnim, gdy mamy do czynienia z upałami i brakiem apetytu, ponieważ ta zupa smakuje najlepiej mocno schłodzona
BlendmanRyż – ziarna, które podbiły świat. Jada go na co dzień połowa ludzkości. W mojej kuchni najczęściej używam ryżu jaśminowego, ale nie tylko. Ostatnio, za sprawą mojej
mojewypiekiinietylkoKto nie lubi nuggetsów? Myślę, że większość osób lubi :) A co jeśli chodzi o takie domowe? (nie te z McDonalda) To pewnie jeszcze większe grono miłośników
Jedzeniomaniaktóre dalej regularnie blogują w ciąży. Ja po prostu nie mam sił na komputer, ba, nawet na gotowanie, które kiedyś kochałam. Dziś męczy mnie myśl, że trzeba ugotować kolejny obiad. Jakoś sobie jednak z tym ostatnim radzę, bo jeść trzeba. :) Ale w ciągu dnia zwykle nie znajduję czasu na włączenie komputera. W ostatnim czasie wygląda to tak, że planuję(...)pomagało. Ale nie zawsze. Przy silniejszych mdłościach, raczej było na odwrót. Dużo naraz jeść się po prostu nie dało, więc szybciej byłam głodna. A gdy czułam głód, szybko robiło mi się niedobrze. Dlatego jeszcze do niedawna dzień zaczynałam od małej kanapki, zanim jeszcze wstałam z łóżka. Jeśli mąż był rano w domu, to jego prosiłam o kanapkę, aby samej
Anioszek w kuchniPikantne skrzydełka a’la KFC Skrzydełka z KFC , są mega smaczne i tak samo mega niezdrowe , ale cóż ,życie składa się nie tylko ze zdrowych
Ogrodnik w podróżyKurczak faszerowany grzybami to alternatywny pomysł na podanie piersi z kurczaka. Głęboki grzybowy aromat świetnie pasuje do delikatnego mięsa i kremowego puree z ziemniaków. Kilka składników
Poezja smakuGołąbki to nie tylko nieśmiertelne mięso i ryż albo kasze, tym razem… Moje gołąbki są z najprostszych, wręcz ‘chłopskich’ składników. Pełne ziemniaków. I z twarogiem
Karo in the KitchenTaco to cudowny wynalazek. Jednocześnie kruche, elastyczne i chrupiące muszle można nadziać i podać na milion sposobów. Każdy może zaserwować w nich swój ulubiony zestaw składników
Karo in the KitchenJedzenie to jedna z tych przyjemności, do których trzeba dojrzeć! Tak. Momentem zdania żywieniowej matury jest ta sytuacja, w której zaczyna smakować to, co wywoływało lawinę
Wypisz WymalujKiedyś słyszałam, że jest to potrawa kuchni meksykańskiej, całkiem niedawno wyczytałam, że jest to podobno typowe amerykańskie jedzenie podawane najczęściej w barach typu fastfood. Od razu
JedzeniomaniaTak jak obiecałam biorę się za nadrabianie zaległości, zaczynając od przepisu na kluski serowe z tuskawkami, a kończąc na odpowiedziach na pytania w ramach Oficjalnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDopiero w połowie października znalazłam czas, aby wybrać się na grzyby. A tak to lubiłam. Nie zrywam się o piątej rano, bo w zasadzie nigdy nie
Poezja smakuCześć, dzisiaj coś z pochodzenia francuskiego w mojej odsłonie, mianowicie ratatouille . Przed wybraniem się na zakupy ostatnie sprawdzenie listy zakupów, nie cierpię chodzić z tą karteczką
Kuba GotujeDobry sprzęt, nawet w niewielkiej kuchni, w 10 - piętrowym bloku to podstawa. Wielogodzinne gotowanie staje się czystą przyjemnością, a rodzinne przygotowywanie potraw, zwłaszcza teraz, przed świętami
Moja smaczna kuchnia