także idealna propozycja dla wszystkich, którzy z nowym rokiem walczą o lepszą sylwetkę, czy też starają się zdrowiej odżywiać Bezalkoholowa pinacolada składa się przede wszystkim z ananasa – to niskokaloryczny owoc, bogaty w witaminę C, kwasy organiczne, związki miedzi i potasu. Ananas posiada właściwości przeciwzapalne i przeciwobrzękowe, a to wszystko za sprawą bromeliny. Jego dodatkowym atutem jest to, iż pomaga
365 dni dookoła kuchniProsty i szybki zielony koktajl. Jest zdrowy, niskokaloryczny i bardzo smaczny. Składniki: - 2 kiwi - 1 jabłko - 2 plasterki imbiru - 1/2 szklanki wody Przygotowanie: Owoce obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy imbir oraz wodę i miksujemy całość
Zainspirowana w kuchniDziś polecam Wam zdrowe, niskokaloryczne danie z udziałem łososia i komosy ryżowej, jest proste i niezwykle smaczne, możecie je podać na przykład z czerwoną lub białą cykorią oraz sałatą, dodając do niej kiełki np. lucerny lub rzeżuchy, które dostarczą Wam cennych witamin. A jeśli chcecie uzyskać bardziej kompletne, pożywne danie, uzupełnijcie je dodatkowo innymi warzywami, np. purée marchewkowym
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaŚwięta święta i po świętach, zaś Sylwester coraz bliżej. Od nadmiaru jedzenia, co nieco nam przybyło szybko zabieramy się za oczyszczenie organizmu. Seler naciowy jest niskokaloryczny, zawiera substancję usuwającą toksyny z organizmu, oczyszcza i poprawia funkcjonowanie. Składniki 1 opakowanie selera naciowego 2 pomarańcze 2 cytryny 2 jabłka 1/2 mango Wykonanie Z pomarańczy
Kulinarne pyszności MolkiZapraszam dzisiaj na zdrowe, pieczone kotlety rybne. Takie pieczone kotlety są niskokaloryczne i lekkostrawne. Polecam Składniki: 500 g mięsa z ryby (bez ości i skóry) 1 średnia marchewka 1 ząbek czosnku pół małej cebuli 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego koperku ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu białego 1 jajko Przygotowanie: Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarnewarto jeść pstrąga? Jak wszyscy wiemy ryby warto jeść przynajmniej raz w tygodniu ponieważ zawierają wiele wartościowych składników odżywczych począwszy chociażby od kwasów jednonienasyconych omega-3, których delikatne i niskokaloryczne mięso pstrąga zawiera najwięcej spośród wszystkich ryb słodkowodnych. Dodatkowo białko pstrąga jest pełnowartościowe i lepiej się wchłania niż to zawarte w mięsie zwierzęcym. Ryba te dostarcza też wartościowych składników mineralnych
Book of spellssmakiem bez obawy o zbędne kilogramy, takich po których lista noworocznych postanowień może będzie ciut krótsza. Moja propozycja idealnie wpasowuje się w ramy akcji, danie jest nie tylko niskokaloryczne, ale również zadbałam aby było bogate w witaminy i błonnik, dzięki, któremu na pewno poczujecie się lekko w te Święta. Życzę Wam smacznego! PRZEPIS NA WIGILIJNĄ KAPUSTĘ
SMYKWKUCHNIosoby z nietolerancją pokarmową). Dodatkowo jest to produkt wysokokaloryczny, więc odchudzającym się także nie będzie sprzyjał. Dlatego pomyślałam sobie, że fajnie byłoby zebrać kilka przepisów na zamienniki, np. niskokaloryczny czy wegański. Każdy z nich wypróbowałam i gorąco Wam polecam Fit majonez – do sałatek i kanapek Ten majonez to coś genialnego! Nie dość, że świetnie imituje prawdziwy majonez
Powiedz dietom nieKiszona kapusta jest nie tylko smaczna, ale również niskokaloryczna i bardzo zdrowa. Zawiera mnóstwo witaminy C oraz witaminy z grupy B, witaminę A, E, K i rutynę. Dlatego surówki z niej polecam nie tylko w okresie jesienno-zimowym, chociaż wtedy u mnie obowiązkowo goszczą do obiadu... Nawet często sama ją kiszę - klik , choć te siekanie mnie przeraża. (W tym roku
Di gotujeteż świetnym pomysłem na lunch box do pracy. A dlaczego warto jeść bób? – zawiera duże ilości białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego, – jest stosunkowo niskokaloryczny, bogaty w błonnik, zawiera niewiele tłuszczu i syci na długo, – obniża stężenie cholesterolu LDL, – zawiera bogaty zestaw witamin m.in. witaminy C, A, kwas foliowy
Fitsweet.meodpowiednio przygotowane zupy mają mało kalorii, a więc pomagają zgubić zbędne kilogramy. Dodatkowo ich płynna konsystencja nie obciąża nadmiernie układu pokarmowego; zupy są doskonałą podstawą do posiłków dietetycznych, są niskokaloryczne, co jest wskazane dla osób, które się odchudzają, ale podczas odchudzania należy jeść zupy czyste, a nie zagęszczane zasmażką czy zabielane tłustą śmietaną; do zabielania zupy śmietanę można zastąpić jogurtem
Oka w rosole czyli KaFka gotujeniepowtarzalny smak i aromat, który zdecydowanie różni się od innych mięs. Zawiera mnóstwo żelaza, witamin i minerałów, niezbędnych dla naszego organizmu szczególnie jesienią. Mięso z dzika jest również chudsze, niskokaloryczne (idealne dla osób dbających o linię ) i nie naszpikowane chemią. Szynkę marynowałam przez noc w czerwonym winie i przyprawach, a na drugi dzień nafaszerowałam suszonymi śliwkami i upiekłam. Podałam
Oryginalny smakDynia to zdecydowanie „królowa jesiennych stołów”, piękna, smaczna, niskokaloryczna, a przede wszystkim zdrowa. Dynia jest ogromną skarbnicą witamin i minerałów, dzięki zawartości betakarotenu i karotenoidom, zapobiega chorobom nowotworowym, zapobiega chorobom serca i miażdżycy, a także obniża poziom złego cholesterolu. Wszystkie jej odmiany mają ciekawy smak i można je wykorzystać w przeróżny sposób, na słodko i na słono. Kasztany
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawitaminy A, witaminy E, witaminy K) i minerałów takich jak wapń, potas, sód, fosfor, magnez, żelazo (topinambur ma go więcej niż bulwy ziemniaka), miedź i cynk. Topinambur jest warzywem niskokalorycznym, jego wartość odżywcza wynosi zaledwie 73kcal na 100 g surowego produktu. Topinambur dla cukrzyków Topinambur posiada wiele cennych dla zdrowia składników. Dzięki obecności inuliny, której zawiera około
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLekka, niskokaloryczna i bardzo smaczna zupa ogórkowa to jedna z chętniej jedzonych zup w moim domu. Jesienią i zimą bardzo często ją gotuję, gdyż w tym okresie kiszone ogórki smakują najbardziej. Zupę ogórkową, aby była ona bardziej treściwa i sycąca, należy gotować na wywarze z mięsa np. z żeberek, ale przyznam, że często na szybko robię wersję mniej
Kuchcik gotuje