polewamy olejem. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-czerwonej-kapusty-surowka-modrej-kapusty/ BosowKuchni Artykuł Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumieszamwgarnku.pl/dania-miesne/marynowany-pieczony-schab-idealna-domowa-wedlinka-lub-miesko-obiad/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Marynowany pieczony schab – idealna domowa wędlinka lub mięsko na obiad pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSkładniki: 250 ml spirytusu 250 ml wody 5 dkg cukru 12 ziaren pieprzu czarnego 5 kropli karmelu Sposób wykonania: Pieprz włożyć do butelki, zalać spirytusem, zakręcić
Przepisy kulinarne babci Antoninylikier (przez drobne sitko lub gazę) do butelki lub butelek (u mnie litrowa) i szczelnie zamykamy. Odstawiamy na min. 1 miesiąc (co kilka dni należy potrząsnąć słoikiem) - im dłużej nalewka będzie stała tym będzie smaczniejsza. Limoncello serwujemy na deser w małych kieliszkach, oczywiście musi być dobrze schłodzone ;) PS. Cytryny możecie wykorzystać na przygotowanie domowej lemoniady
Alutka-Gotujewypijamy jej dwa wielkie dzbanki i nigdy nie mamy dość. Sięgamy po całą gamę różnych herbat, od klasycznej czarnej, przez smakowe, a nawet ziołowe. Z cukrem, miodem, przyprawami, domową nalewką. Każda wersja jest pyszna i niepowtarzalna. Najczęściej zaparzamy czarną, klasyczną herbatę. Aby spełniała nasze oczekiwania, musi być aromatyczna, o głębokim smaku, miłym dodatkiem do niej jest zawsze bergamotka. Ostatnio mieliśmy
Pora coś zjeśćgazu i blendujemy całość. Przelewamy do butelki/słoika. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/sok-napoj-zurawinowy-bez-cukru/ BosowKuchni Artykuł Sok- syrop żurawinowy bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuBosowKuchni A Wy jakie macie swoje patenty na masy owocowe? Artykuł Kruche ciasto z kratką z jabłkami i gruszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKoniecznie pochrupcie jeszcze ciepłe orzechy laskowe Artykuł Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudopadną. Warto sięgnąć po pigwę i przygotować z niej przetwory, które przez cały chłodny sezon będą nas wspomagać. Co można zrobić z pigwy? Między innymi syropy, soki, konfitury, nalewki czy wino. Dzisiaj pokażę Wam jak łatwo można zrobić syrop, który osłodzi nam nie tylko herbatę, ale także może stanowić wspaniały dodatek np. do kaszy na gęsto. Jak przygotować syrop
Codzienna kuchnia niecodziennawarzywa przesypujemy do słoiczka 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/pozostale/domowa-uniwersalna-przyprawa-do-zup-sosow/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Domowa uniwersalna przyprawa do zup, sosów pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuchleb na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-zytni-kminkiem-podobno-litewski/ BosowKuchni Artykuł Chleb żytni z kminkiem – podobno litewski ;) pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki nutellii Polewa: 1 gorzka czekolada 100g u mnie Goplana 100ml śmietanki kremówki Dodatkowo: wydrążone wiśnie. U mnie owoce pochodzą z wcześniej robionej nalewki. Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, osobno rozprowadzić serek z nutellą. Połączyć razem z ubitą śmietaną. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części, nasączyć (u mnie amaretto), posmarować częścią
W garach u Gosiprzestanie się pienić. Odcedzamy przez gazę i zlewamy do butelek. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/domowy-ocet-jablkowy/ BosowKuchni Artykuł Domowy ocet jabłkowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwoda będzie wchłonięta przez kaszę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/komosa-ryzowa-quinoa-gotowac-oraz-wlasciwosci/ BosowKuchni Artykuł Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumamy na wyciągnięcie ręki, a płacimy za nie niemałe kwoty w sklepach z tzw. " zdrową żywnością " Poniższy przepis pochodzi właśnie z wyżej wspomnianej książki. Po przygotowaniu syropu zrobiliśmy też nalewkę alkoholową na pędach młodej sosny zalewając je spirytusem :) Syrop z młodych pędów sosny ma działanie wykrztuśne i bakteriobójcze. Dawkowanie syropu z pędów sosny Profilaktycznie: 1 łyżeczka dziennie, najlepiej rano Podczas
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata