bajecznie, jak sernik fit…ale mamy za to mleko skondensowane, które samo w sobie jest słodkie i dość tłuste, ale jakie dobre za to Sernik będzie boski nawet bez spodu, czy warstwy toffi i orzechów na górze. Przepis jest naprawdę prosty, a efekt w postaci wilgotnego, ciężkiego sernika na pewno Was nie zawiedzie. Idealny sernik od święta(...)masę na wierzch upieczonego ciasta. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/wilgotny-sernik-mlekiem-skondensowanym-orzechami-krowkami/ MieszamWGarnku Artykuł Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i krówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCzosnek. Dawniej uwielbiany, potem niechętnie stosowany, dzisiaj znowu w kuchni stanowi bazę wielu potraw. W średniowiecznej Europie czosnek był codziennym elementem pożywienia i nikt nie uważał
Marder&Marder Manufacturelubimy kminek, dlatego posypujemy zwykle takie paszteciki kminkiem czy czarnuszką. Ale o ile nie wiecie, czy Wasi współbiesiadnicy lubią tą przyprawę, można posypać paszteciki makiem, siemieniem lnianym albo pozostawić bez dodatków. Ja zwykle robię farsz dzień wcześniej. Dzięki temu, nie spędzam w kuchni jednego dnia dużo czasu, tylko robię wszystko z doskoku i całej produkcji pasztecików tak nie odczuwam. Kolejna(...)stopniach. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/paszteciki-kapusta-grzybami/ MieszamWGarnku Artykuł Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJeśli nie pisałam tego wcześniej, to mam słabość do wszystkiego co zawiera mleko w proszku. Uwielbiam jego smak i koniec A mleko w proszku to wafle
Mieszam w Garnkujest przeżyć jakiś weekend bez pieczenia ciast lub ciastek. No bo jak to… Co zaserwować mężowi czy gościom w weekend? I dom, bez tego bzyczenia miksera i potem bez aromatu pieczonego ciasta? Skąd będzie wiadomo, że to piątek. Pamiętam jak po przeprowadzce do Krakowa, wynajmowaliśmy tutaj naprawdę malutkie mieszkanko, z jeszcze bardziej mikrą kuchnią. I tak w piątek mąż(...)stopniach ok 50 min. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/cytrynowy-ucierany-placek-jagodamiborowkami/ MieszamWGarnku Artykuł Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKisiel i budyń to jedne z tych dań, które kojarzą mi się z dzieciństwem. O ile budyniu nie lubiłam no chyba, że czekoladowy, to kisiel kochałam
Mieszam w GarnkuPowiem szczerze, że jak tylko zobaczyłam przepis na mojewypieki.com, od razu się zakochałam. Co prawda, u Doroty występuje to ciasto w wersji malinowej, ale malin nie
Mieszam w Garnkufermentują. W krajach arabskich są podstawą diety. W Polsce przez krótki czas jesienią można kupić świeże daktyle, a przez cały rok suszone na wagę lub pakowane (z pestką, albo bez). Istnieją trzy grupy odmian daktyli: twarde zawierające dużo skrobi, półtwarde i miękkie, z których wyciska się sok tzw. miód daktylowy. 100 g daktyli to około 277 kcal. Właściwości: Dojrzałe daktyle(...)mięs np. mogą być zawijane w boczku lub dodawane do sałatek.Można nadziewać je farszem np. z sera pleśniowego i orzechów, a także użyć do przygotowania likieru lub nalewki. Źródło: internet Źródło: internet KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA Pomarańcza wywodzi się z Chin. Dawniej była synonimem luksusu i bogactwa. Uważano ją za prawdziwy smakołyk. Obdarowywano nią na gwiazdkę pod choinkę
Ciastka - domowe słodkościMój mąż jest wielkim miłośnikiem wszelkiego rodzaju galaretek – owocowych, żeby nie było, czy budyniów. Kompletnie oszalał na punkcie deserów w Hiszpanii, które są połączeniem właśnie
Mieszam w Garnkuitaminy bez konserwantów i aromat świeżych ziół są zawsze mile widziane w każdej kuchni. Małe roślinki w intensywnych kolorach mogą tchnąć ducha świeżości w prozaiczne dania i zabić te wytworne, jeśli przesadzimy z ich ilością. Chętnie sięgamy po nie latem i jesienią, kiedy są w pełni swojego rozkwitu oraz ogólnie dostępne w sklepach, na straganach lub w ogródku. Gorzej jest(...)reguluje ciśnienie, podnosi odporność organizmy, uodparnia na stres, dodaje witalności i siły. Można ją jeść na surowo, dodawać do surówek i sałatek, parzyć herbatki i robić nalewki. Może wzmagać działanie leków uspokajających i na nadciśnienie dla tego osoby zażywające takie leki powinny się wcześniej skonsultować z lekarzem
SzczyptaSmaQJeśli szukacie czegoś szybkiego do zrobienia, to przepis jest właśnie dla Was. Jakie są zalety wafli? Całkiem sporo ich wychodzi, przy stosunkowo niskim nakładzie pracy. Dodatkowo
Mieszam w Garnkuzdwojoną siłą. Najpierw sprzątanie, a później same przyjemności - ubieranie choinki i gotowanie potraw. Zdecydowana większość z nas nie może wyobrazić sobie Świąt bez pysznych, aromatycznych ciast. Kolejna część - bez równie smacznych ciasteczek o rozmaitych kształtach przypominających bałwany, reniferki, choinki, oczywiście obowiązkowo przystrojonych kolorowymi dodatkami. A że zrobione samemu smakują najlepiej, to piekarniki w domach przeżywają spore oblężenie, na Facebook(...)bazie wanilii produkuje się preparaty wzmacniające dla osób wyczerpanych, rozstrojonych nerwowo i w stanach depresyjnych. W przypadku reumatyzmu, bólu głowy, gorączki i dla wzmocnienia serca sporządza się z niej nalewki. Farmaceuci natomiast wykorzystują jej charakterystyczny aromat do polepszania właściwości smakowo-zapachowych leków. Lubicie przyprawy korzenne? :) Buziaki, Kats
KatsuumiMadzia i blog się przekształcił w ogólnokulinarny. I taki jest do dzisiaj. Tak na marginesie wspomnę, że niedługo do tych wszystkich smakołyków dołączą jeszcze sery (nowa pasja Madzi) i nalewki - moja nowa pasja. Ale wróćmy do chlebów i do automatu. Jak wspomniałem nie używam od dawna tej maszyny. Właściwie to służyła mi już teraz wyłącznie do wyrabiania ciasta. Podupadłem niestety(...)formach (jakichkolwiek, czy to blaszanych czy silikonowych) to chleb z maszyny smakuje identycznie. Natomiast, moim zdaniem, jest spora różnica w smaku, gdy sami formujecie bochenek i pieczenie w piekarniku bez formy. Taki chleb ma zupełnie inną skórkę, a co za tym idzie inaczej też wypieka się jego środek. Ja zdecydowanie wolę takie chleby bez formy z piekarnika. Ale też
Marder&Marder Manufacture