naleśniki - 13886 przepisów (strona:398/926)

Dżem cukiniowo-anansowy 58

Dżem cukiniowo-anansowy to idealne słodkie smarowidło do kanapek, naleśników, placków, grzanek.. Jest prosty w przygotowaniu, bez konieczności pasteryzacji. Połączenie cukinii i ananasa daje niebanalny smak. Do dżemu możesz śmiało dodać 1 posiekane drobno kwaskowate jabłko, np. szara reneta, pastę z wanilii. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domowy dżem cukiniowo-anansowy, którego nie kupisz w żadnym sklepie

Zasmakuj Kuchni
Szybkie kluski ze śliwkami 53

słodko z pierkanika to copa. Sos śliwkowy Jak zrobić sos śliwkowy? Z czym podawać sos śliwkowy? Najbardziej do sosu z śliwek pasują dania mączne podawane na słodko. Kluski, makarony, naleśniki tu sos śliwkowy pasuje idealnie. Inne przepisy z sosem śliwkowym to dania mięsne. My dziś skupiamy się na sosie śliwkowym z kluskami, lekkim obiedzie bezmięsnym na lato. Jak zrobić

Dieta moja pasja
HITY na blogu – 5 przepisów idealnych na imprezę i nie tylko 2099

przepis na lazanię. Bardzo się cieszę z tego faktu, bo dla mnie jest to przepis nr 1, uwielbiam ją. Niegasnącym zainteresowaniem cieszą się też zapiekane rożki z tortilli oraz naleśniki nadziewane kiełbasą, serem, papryką i pieczarkami. Jeśli któryś z tych przepisów Ci umknął, to serdecznie zachęcam do wypróbowania. Marokańskie chlebki z patelni Lazania z mięsem mielonym i beszamelem Koperty

Smaki Na Talerzu
Żytnie placuszki z frużeliną jagodową 50

znajdziemy w niej cukru, słodzona jest erytrytolem. Zawiera aż 80 % owoców i jest niskokaloryczna. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, można wykorzystać ją na wiele sposobów. Świetnie sprawdzi się do naleśników, lodów, gofrów, ciast i fit deserów. Jak wiadomo jagody to zdrowe i bardzo smaczne owoce, które korzystnie wpływają na wzrok, uelastyczniają naczynia krwionośne i poprawiają pracę jelit. Mają działanie

Oryginalny smak
Frużelina truskawkowa i jagodowa – SFD 86

Próbowałyśmy już wszystkich smaków i najsłodsze są jabłka z cynamonem a jeśli ktoś lubi kwaskowate smaki to polecamy wiśnie w żelu. Frużeliny przetestowałyśmy już wszędzie, na zimno na kanapkach, naleśnikach, deserach, jak i zapieczone w ciastach czy drożdżówkach i w każdym wydaniu smakują genialnie. Ocena: Jeśli mamy wybrać produkt, który koniecznie warto kupić w sklepie SFD to na pierwszym

Candy Pandas
Mus jabłkowy 50

oleju w cieście. Np dodając mus do popularnego Murzynka, mogę zmniejszyć ilość oleju. Jako zamiennik dżemów i konfitur . Mus jest genialnym dodatkiem do smarowania domowego chleba, racuchów z jabłkami , naleśników lub gofrów . Mus jabłkowy jem także bezpośrednio ze słoika, jak mam ochotę na coś pysznego, zdrowego i słodkiego w alternatywie do miodu 🙂 Nie tylko dorośli, ale dzieci także lubią

Ania gotuje
Ciasto z agrestem i budyniem. 71

Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie będą nam potrzebne: Spód

Zdrowy Styl Joanny
Placuszki z dodatkiem budyniu 72

Placuszki z dodatkiem budyniu – prosty przepis Moje dzieci kochają wszelkie placki, placuszki, naleśniki i gofry. Jak to dzieci Ale i ja je uwielbiam. Dlatego tak często goszczą na naszym stole. Dziś polecam Wam pyszne placuszki z dodatkiem budyniu. Budyń świetnie wzbogacił smak ciasta. Placuszki robi się szybko i jeszcze szybciej zjada U nas ostatnio królują placuszki polane płynnym

Słodkie okruszki
Enchilada z ryżem, kurczakiem i warzywami 66

farszu i wymieszać. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tortillę ułożyć na blacie nakładać porcje farszu posypać niewielką ilością sera mozzarella i zawijać ciasno w rulony jak naleśniki, układać ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym, polać resztą sosu i posypać pozostałym serem. Zapiekać w nagrzanym do 170*c na termoobiegu piekarniku przez 15 minut, podawać gorące danie

Wanilia i Kardamon
Syrop z agawy – słodzik z serca Meksyku 54

również, że syrop z agawy przyspiesza ciemnienie wypieków. Aby uniknąć kulinarnej klęski należy obniżyć temperaturę pieczenia o 10-15 stopni. Syrop z agawy nadaje się również jako polewa do naleśników i pancaków. Można dodawać go również do owsianek i koktajlów. Jego karmelowy smak doskonale dopełnia każdy deser. Co więcej, syrop ten dobrze komponuje się również z wieloma daniami wytrawnymi

Moja smaczna kuchnia
Wegetariańskie placki owsiane. 60

Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Banan jest bardzo lubianym i zdrowym owocem

Zdrowy Styl Joanny
Dżem z rabarbaru i śliwek 69

kilka dobrych składników i sprawdzonych dodatków. Bez konserwantów, zbędnych składników, zagęstników. Dżem z rabarbaru i śliwek polecam nie tylko na kanapki, także do placków, gofrów , omletów na słodko , naleśników, przekładania ciast.. Znany jest także hiram skandynawski – dżem z rabarbaru z dodatkiem świeżego imbiru i skórki cytrynowej. Jest niezwykle pyszny, z zimowym akcentem świeżego imbiru. Poniżej sprawdzony przepis

Zasmakuj Kuchni
Ryż z brokułami 62

dnia poprzedniego. Ryż podałam z kukurydza w kolbach gotowaną, mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewkami i zimnym arbuzem. Dzieci moje mniejsze, które nie przepadają za tego typu daniami jadły naleśniki z twarogiem, morelami i bananami na słodko. PRZEPIS NA RYŻ Z BROKUŁAMI Składniki: 2 cebule – miałam czerwone 5 łyżek oliwy 100g boczku wędzonego 1 mala marchewka 1 brokuł

Dorota Smakuje
Dżem z rabarbaru 56

Pomarańczę śmiało możesz zastąpić sokiem z cytryny. Kilka podstawowych składników i masz wspaniały w smaku domowy dżem z rabarbaru, który idealnie pasuje do domowych placków na maślance , biszkoptu lub naleśników . Do dżemu z rabarbaru możesz dodać śliwki, jabłka, morele, truskawki.. Znany jest także hiram skandynawski – dżem z rabarbaru z dodatkiem świeżego imbiru i skórki cytrynowej. Zapraszam

Zasmakuj Kuchni
Sos słodko - kwaśny z cukinii 87

cukinii, ale słodko - kwaśny. Jest to sos z cukinią, papryką i cebulą, idealny do kurczaka czy ryżu, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się również do rożnego rodzaju zapiekanek czy naleśników na pikantnie. Sos łatwo się robi, a w zimę mamy pyszny i zdrowy posiłek na ciepło. Wystarczy podgrzać i dodać do ulubionych dodatków. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Waniliowe Improwizacje