był taki normalny - był z gotowanym jajkiem i ciągnącym się serem. Przepis dodaję do ulubionych. Polecam! Z podanego przepisu wychodzi ok 10 krokietów. 'krokiety ze szpinakiem i serem żółtym' Składniki: - 10 naleśników (usmażyłam wg tego przepisu ) - 1op mrożonego szpinaku w liściach - 1 ząbek czosnku - 1 średnia cebula - 150g żółtego(...)sera - 2 jajka ugotowane na twardo - 1 surowe jajko - bułka tarta - S&P Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju/masła. Dodać rozgnieciony czosnek i zrumienić. Dodać rozmrożony szpinak i dobrze odparować. Dodać rozgniecione widelcem, obrane jajka i starty na grubych oczkach ser żółty. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażać na patelni do rozpuszczenia się sera
CookYourselfjakich użyłam idealnie starczył na 6 naleśników. Zapraszam do zapoznania się z przepisem... Przepis: Składniki: 6 naleśników tortilla 2 opakowania kotletów sojowych al'a schabowych 1 puszka kukurydzy 24 oliwki ( po 4 oliwki na naleśnik) 2 plasterki żółtego sera ( tylko tyle miałam :) ) Oczywiście wy możecie użyć więcej. 4 łyżki majonezu 6 łyżek ketchupu 1 łyżeczka musztardy(...)odrobiną papryki słodkiej oraz czosnku granulowanego. 5. Każdy naleśnik smarujemy sosem i kolejno wykładamy (tak jak na zdjęciu) porcję kotletów sojowych, kukurydzy, sera, oliwek (8 połówek na jeden naleśnik) i zawijamy ciasno. 6. Naleśniki wykładamy na blaszkę lub żaroodporne naczynie, Każdego naleśnika smarujemy oliwą z oliwek, użyłam do tego pędzelka. 7. Wstawiamy odkryte do piekarnika nagrzanego
Mój pomysł naskładniki połączyć ze sobą i odstawić na około kwadrans. Naleśniki smażyć na lekko natłuszczonej patelni. Kiedy naleśnik będzie smażył się na drugiej stronie, na tę pierwszą ułożyć plastry lub wiórki sera. Zanim spodnia strona dosmaży się, ser lekko się stopi. Usmażone naleśniki minimalnie przestudzić, a następnie nakładać na nie umyty i dokładnie osuszony szpinak i kawałki pomidorków. Całość(...)naturalnego jogurtu. Jakkolwiek go przygotujecie i zawiniecie w naleśnik, też będzie pysznie :) Gdybyście jednak woleli w naleśnikach szpinak w innej formie, to zerknijcie na naleśniki ze szpinakiem i serem feta . Życzę smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennanaleśników nigdy dość, tak mi kiedyś ktoś powiedział i to jest prawda. Pyszne naleśniki znakomicie zaspokoją głód i potrzeby niejednego niejadka. Zachęcam do smażenia naleśników. Naleśniki z serem i ziemniakami po ukraińsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMakaron z serem na słodko z cukrem to jedno z dań z dzieciństwa, obok leniwych pierogów , pyrów z gzikiem , placków ziemniaczanych , czy naleśników z serem i dżemem , które jedliśmy w piątki na obiad podczas postu. U nas taki makaron z białym serem miał największe wzięcie, lubiłam go też w wersji wytrawnej ze skwarkami z boczku. Nieważne jakiego kształtu jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDelikatne, puszyste naleśniki biszkoptowe z nadzieniem serowo-makowym, czyli… seromak w wersji naleśnikowej :D Pomysł na nie zrodził się pod wpływem chwili. Miałam w planach zrobienie naleśników z serem, ale koniecznie chciałam je czymś wzbogacić, aby nie były takie zwykłe… Na dodanie do nich masy makowej wpływ miała niewątpliwie puszka „gotowca” znaleziona w czeluściach spiżarni oraz (a może(...)łyżeczka cukru pudru 1 łyżka masła (miękkiego) szczypta soli olej (do smażenia) Nadzienie: ok. 250-300 g twarogu 3-krotnie zmielonego lub sera z wiaderka ok. 300-400 g masy makowej (z puszki lub domowej) cukier (do sera, ilość wedle uznania) Wykonanie: Ciasto: Żółtka miksujemy z cukrem pudrem, szczyptą soli oraz masłem na gładką masę. Nie przerywając miksowania stopniowo dolewamy
MyCookBook.plstronę układamy nasze nadzienie. Tak więc na mocniej przesmażoną stronę naleśnika kładziemy kolejno sałatę, pomidory, fasolę, kukurydzę, cebulę i ostrą papryczkę. Warzywa posypujemy ziołami i pieprzem cayenne, ale bez przesady, bo cayenne jest ostry. Na sam koniec posypujemy startym żółtym serem i zawijamy naleśniki podobnie jak gołąbki. Kładziemy na suchą patelnię i podsmażamy z obu stron, aż roztopi się(...)ser w środku. Możemy zrobić inną wersję, jeśli np. wolicie bardziej miękkie warzywa, to przed włożeniem do naleśników, paprykę i cebulę możecie lekko przesmażyć na oliwie i dopiero wtedy dodać do naleśników. Podajemy z sosem salsa i w naszej wersji z paprykowym hummusem :) Salsa : 2 świeże pomidory (czerwony i czarny), 1 żółta lub biała papryka
vegetanieNaleśniki. Niby nic nadzwyczajnego ale wystarczy kilka letnich owoców aby nabrały całkiem innego charakteru. U mnie tym razem jagody, które w połączeniu z serem bardzo nam smakowały. Polecam nie pomijać podsmażania naleśników - na ciepło smakują również fantastycznie, niczym małe serniczki, a skórka jest z wierzchu przyjemnie chrupiąca :) Na 8 naleśników: Składniki: Naleśniki: 1 jajko 1 szklanka(...)sobą i odstawiamy na 15 minut. Patelnię dobrze rozgrzewamy i lekko natłuszczamy. Wlewamy po porcji ciasta i smażymy naleśniki. Twaróg mieszamy z resztą podanych składników (oprócz jagód) aż masa będzie jak najmniej grudkowata. Każdy naleśnik smarujemy porcją sera i posypujemy jagodami. Składamy na pół i potem jeszcze raz na pół. Na patelni rozpuszczamy trochę masła i podsmażamy nadziane naleśniki
My simple kitchennajbardziej lubiane są z serem, tym razem dodałam do sera brzoskwinie, wyszło mega smacznie. Polecam, spróbujcie ;) 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 70 ml oleju 2 i pół szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli łyżeczka cukru pudru nadzienie: 3 brzoskwinie 70 dag mielonego sera białego cukier trzcinowy(...)Ciasto odstawiam na 20 -30 minut. W tym czasie myję i obieram brzoskwinie, kroję je na kawałeczki i dodaje do sera. Dosładzam do smaku i blenduję delikatnie, aby zostały w całości kawałeczki owoców. Z gotowego ciasta smażę cieniutkie naleśniki, smaruje nadzieniem i składam. Można przed podaniem oprószyć cukrem z wanilią. A na deser polecam WIELKIE LODY :) KLIK
Takie tam pichcenieRabarbarowo-tuskawkowe Muffinki z kremem Babeczki na maślance Crumble z owocami Ciasto "Leśne smaki" Naleśniki z serem i owocami Shake czekoladowo-jagodowy Nalewka z jagód Konfitura z jagodami
Z miłości do słodkościjuż naleśniki to przeważnie jest to piątek, chyba właśnie ze względu na to, że jest to postny dzień, przynajmniej u mnie :) No i oczywiście muszą być to naleśniki z serem, a takie na drugi dzień przysmażone i podane ze śmiatanką i cukrem to już w ogóle bajka, chociaż ja lubię też z musem jabłkowym lub innym dżemem, wszystko(...)masę (jeśli będzie za rzadkie dodać więcej mąki, a jak za gęste dodajemy mleko). Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Ser biały rozgniatamy widelcem (daję ten w kostce), dodajemy cukier (ilości w zależności od nas) i cukier waniliowy. Mieszamy i przekładamy naleśniki. Smacznego
charlotte gotujeserem” na słodko – za każdym razem umierałam trochę w środku widząc to „ze serem” nabazgrane ręcznie na tablicy, ale nie miałam serca (albo jak kto woli odwagi) na uczenie ortografii dziewczyny która wydawała nam jedzenie. Te kotlety na szczęście nie były „ze selera” – ale były świetnym wyborem jeśli nie miało się ochoty na tłuste mięso, nie zawsze świeże naleśniki(...)kotu smakowały! Warunek jest jeden – trzeba naprawdę lubić seler – bo te kotlety to jego kwintesencja. Seler jest zapakowany w chrupiącą panierkę, a po ugryzieniu ciągnie się rozkosznie rozpuszczony żółty ser. Do przygotowania tych kotletów wybieramy jak największe selery – im większe, tym łatwiej je pokroić. Obieramy je cienko ze skórki i kroimy na około 5-7mm plastry. To jest najcięższe
Karo in the Kitchendodać do sera. Pomarańcze obrać, wyciąć fileciki, z pozostałych część wycisnąć sok. Limonkę pokroić na cztery kawałki razem ze skórą. Liczi odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Pomarańcze, limonkę, liczi i miód gotować na małym ogniu do zredukowania płynu o 1/3. Do schłodzonego ciasta naleśnikowego dodać Kwas Chlebowy tyle, żeby uzyskać konsystencję śmietanki. Usmażyć cienkie naleśniki. Z ugotowanych cytrusów usunąć kawałki limonki, pozostałą masę zmiksować blenderem. Ser wymieszać ze skórką pomarańczy, ekstraktem wanilii i niewielką ilością cukru lub syropu z agawy. Każdy naleśnik złożyć na pół, napełnić serem, polać musem cytrusowym i posypać pestkami granatu
SzczyptaSmaQmasła - po 1 łyżeczce tymianku oraz bazylii - sól i pieprz do smaku - opcjonalnie kilka plasterków żółtego sera Do przygotowania sosu czosnkowego potrzebujemy: - 1 mały jogurt grecki - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - szczyptę soli i pieprzu do smaku 1. Na początku przygotowujemy naleśniki, wg przepisu, który znajdziecie tutaj . 2. Pieczarki dokładnie płuczemy, osuszamy, pozbywamy się ogonków i kroimy(...)miękkie (ok. 10-15 min). 5. Farsz przyprawiamy i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. 6. Na gotowym naleśniku układamy plasterek sera oraz porcję farszu i zawijamy jak krokiety. 7. Faszerowane naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, które wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kilka minut, aby roztopił się ser. SMACZNEGO
Bez Cebulismażymy naleśniki. Jeśli nam przywierają, użyjmy do smażenia oleju, wlewając kilka kropel bezpośrednio na patelnię przed każdorazowym nalaniem ciasta. 2. Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy żółtko, śmietankę, cukier oraz syrop. Całość dobrze mieszamy. Usmażone naleśniki smarujemy(...)przez środek serkiem i zwijamy na kształt krokieta. Smażymy raz jeszcze do chrupiącej skórki na rozgrzanym oleju. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem lub startą czekoladą. Naleśniki najlepiej smarować serem jak są jeszcze ciepłe. Najlepiej się wtedy zwijają. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzie