Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiDzisiaj mała innowacja – naleśniki z ugotowanej kaszy jaglanej (o jaglance możecie poczytać tutaj ). Gdzieś się kiedyś przewinęły i nie dawały mi spokoju. Przyznaję, że początkowo nie
Powiedz dietom nieW końcu znalazłam dzisiaj chwilkę, by wybrać się do galerii handlowej w celu szukania ostatnich drobiazgów do prezentów. Nienawidzę tych przedświątecznych tłumów, kiedy wszyscy po pracy
Be Fit Be StrongWitajcie :) Lubicie meksykańskie jedzenie ? Ostre świeże składniki, pyszna salsa, placki tortilla i cudowna papryczka jalapeno :) Uwielbiamy te klimaty i dlatego często je robimy w przeróżnych kombinacjach
vegetanieZ bobu można zrobić świetny farsz. Ja swoim napakowałam 4 naleśniki, a ponieważ jeszcze został więc resztę włożyłam w ciasto francuskie. Naleśniki były smaczne ciepłe, ale
Stare GaryCzemu biszkoptowe? ponieważ są dość puszyste i znacznie różnią się od standardowych naleśników, wyszły przez przypadek, chciałam odtworzyć przepis na placuszki z truskawkami, które robiłam tydzień
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKolejny już przepis na wykorzystanie serwatki po domowym twarogu :) Tym razem to nie naleśniki, a aromatyczny, pszenno-żytni chlebek z dodatkiem surowych ziemniaków, dzięki którym dłużej zachowuje świeżość i nie jest suchy. Zauważyłam, że coraz częściej zostawiam chleby na dłuższe wyrastanie, np. tak jak tutaj- na 10-12 godzin. Po prostu bardziej mi smakują :) Nie od dziś wiadomo(...)środkowej półce piekarnika jeszcze przez ok. 15-20 minut, aż chlebek nabierze pięknego kolorku, a uderzony od spodu wyda głuchy odgłos. Polecam piec w parze wodnej (wystarczy naczynie z wodą umieścić na dole w piekarniku. Powstała para spowoduję, że skórka chleba będzie niezwykle chrupiąca). Upieczony chleb wyjąć i pozostawić do przestudzenia na kratce. Smacznego
Nastoletnie WypiekanieTo mój dzisiejszy obiadek, miałam ochotę na coś słodkiego i piernikowego, a że moje pierniczki się skończyły, musiałam znaleźć jakąś alternatywę ;) Składniki: 2 jajka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćAromatyczny, lekko słodki, odrobinę pikantny... pasuje do ciast, ciasteczek, herbaty, kawy, a nawet mięsa... przyspiesza przemianę materii, poprawia proces trawienia, reguluje pracę nerek... CYNAMON, bo oczywiście
peanutbuttermonsterJuż jestem, jestem, mam nadzieję, że teraz wszystko wróci do normalności. Nie uwierzycie, ale ciągle pracuję. Wczoraj z niedowierzaniem spojrzałam w kalendarz i zobaczyłam, że niedługo
W mojej kuchnirazem z ziarnami kakaowymi, orzechami laskowymi, orzechami ziemnymi, migdałami i sezamem. Zawierają one sporo witamin. Jadalna część orzechów włoskich zawiera 45-70% tłuszczu, 8-19% białek i 3-6% wody oraz takie minerały, jak magnez, fosfor, cynk, mangan, miedź czy wapń.. Są bogate w witaminy A, B, K i E. Niedojrzałe orzechy są jednym z najbogatszych źródeł witaminy(...)składnik wigilijnej kutii. Orzechy wykorzystywane są również do przygotowania dań wytrawnych . W kuchni polskiej przygotowuje się farsz z orzechami na przykład do nadziewania kaczki, ale także do pierogów, czy naleśników (orzechy miesza się na przykład z twarogiem). Coraz modniejsze są sałatki, w których wykorzystuje się orzechy, jednak jest to dodatek sałatkowy, który za naszą wschodnią granicą wykorzystywany jest
Trzeci talerzPrzepis poniżej to dość mocne, choć na pewno nie ortodoksyjne nawiązanie do kuchni meksykańskiej. Oprócz tradycyjnych meksykańskich placków będą również charakterystyczne dla tej kuchni pomidory, papryka
Kulinarna Pokusaznane, natomiast z lucerną w tej postaci spotykam się po raz pierwszy. Te superfoods'y możesz dodawać do sałatek, jogurtów, koktajli i innych dań lub wypić po wymieszaniu z wodą czy sokiem. JAGODY ACAI - ułatwiają trawienie i wypróżnianie, poprawiają wzrok, obniżają ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu. Pomagają w zahamowaniu chorób takich jak: rak, prostata, Alzheimer. Dzięki aminokwasom redukują(...)KOKOSOWY - ekologiczny, wyprodukowany z dojrzewających w pełni słońcu orzechów kokosowych. Świeży miąższ został wysuszony, a następnie zmielony do postaci musu. Stanowi smaczny dodatek do pieczywa, dań śniadaniowych, naleśników, deserów czy posiłków wytrawnych. Dodaje potrawom wyśmienitego kokosowego smaku i zapachu. Zawiera kwas laurynowy oraz kaprylowy o działaniu antywirusowym, antybakteryjnym i przeciwzapalnym. Zawiera cenne składniki odżywcze (miedź, żelazo, selen, witamina
Zdrowie na języku :POj, dużo mam do opowiedzenia ;) Zacznę od mojego piątkowego wyjścia. Zlądowałam w vegan bistro & cafe KWADRAT (które znajduje się w Poznaniu). Byłam przygotowana, że będzie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość