Przepis autorski (mój). To jedne z moich ulubionych placków. Zresztą moja rodzina i znajomi też je uwielbiają i bywa, że czasami zamiast ciasta proszą o placuszki
Di gotujedaktyle razem z wodą. Miksujemy aż daktyle będą dobrze rozdrobnione. Dodajemy masło migdałowe i miksujemy na gładką masę. I gotowe! Masę można wykorzystać dosłownie do wszystkiego: naleśników czy tortilli na słodko, gofrów . Smacznego! Artykuł Masa karmelowa (bez cukru, bez oleju, bez gotowania) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plwystudzenia. Przestudzone śliwki łączymy z kakao oraz słodzikiem i dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Krem przechowujemy w zamkniętym słoiczku w lodówce. Idealnie pasuje do smarowania kanapek, naleśników czy omletów na słodko. Smacznego
Health-Fit-LifePrzepis autorski (mój). Jeśli szukacie zdrowego pomysłu na pyszne placuszki... to dobrze trafiliście! Naprawdę smakują rewelacyjnie, ale pamiętajcie, że ich ostateczny smak zależy od użytej mieszanki
Di gotujePrzepis autorski (mój). Placuszki smakują przepysznie i jednocześnie są doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek. Przypominają czekoladową, lekko wilgotną piankę z posmakiem banana! Możecie je
Di gotujeDelikatne babeczki z ricotty. Podałam je na śniadanie, ale w roli podwieczorku, deseru, czy nawet kolacji sprawdzą się równie smacznie. 250 g serka ricotta ok. pół
KucharzycaNie znam nikogo, kto nie zechciałby zjeść sernika na śniadanie. Na pewno ktoś taki istnieje, ale.. to nie ja :) 1-2 porcje 1 kostka twarogu
KucharzycaNaleśniki uwielbiam pod każdą postacią, czy to na słodko, wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio były naleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym , a dziś zapraszam na naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony
Zrób to smacznieTak przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i sycący. Można go podawać z ulubionymi dodatkami, np. owocami, dżemem, bitą śmietaną czy różnymi sosami (polecam jagodowy - Fanex
Di gotujewszyscy je lubimy. Mogą być zarówno cienkie jak i grube. Są serwowane z owocami, serem, czekoladą i tym wszystkim na co tylko mamy ochotę. Na słodko i na słono. Naleśniki Naleśniki, bo o nich tutaj mowa są bardzo łatwe w przygotowaniu. Nie zmienia to jednak faktu, iż nie wszystkim nam wychodzą. Czasami dodajemy za dużo mąki, czasami
mecooksW moim domu wszyscy uwielbiamy racuchy drożdżowe z jabłkami, lecz czasami - na szybo smażę właśnie takie placuszki. Są rewelacyjne i przyznam, że sama potrafię zjeść połowę
Di gotujeWszelkiego rodzaju placki, naleśniki i kluski na słodko to chyba ulubione dania mojego małego niejadka. Nad talerzem kaszy nie ważne jak podanej zawsze grymasi. Stąd też pomysł aby przemycić kaszę jaglaną właśnie w tych plackach. Placki z kaszy jaglanej składniki: 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 1 / 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki
Pani domowaNie mogłam się doczekać- Nasza Pierwsza Dynia z ogródka. Dosyć późno posadzona (walczyłam ze ślimakami), rosła na naszych oczach. Codziennie zaglądaliśmy, doglądaliśmy, czekaliśmy. W końcu padła
OliveandThymemąkę i mieszamy aż ciasto będzie miało konsystencję gęstniejącej śmietanki, (gęściejsze niż na tradycyjne naleśniki) Smarujemy patelnię smalcem i smażymy bliny na wielkość patelni, jak naleśniki. Podajemy np na słodko z marmoladą jabłkową
Gotowanie jest łatwePlacuszki są przepyszne i dodatkowo bardzo proste w przygotowaniu. Przyznam, że szybko znikają bezpośrednio po usmażeniu, ale zimne - też są smaczne. Polecam! (około 32 sztuki
Di gotuje