Placki z jogurtem, suszoną żurawiną i jabłkami, jak dla mnie świetny obiad, kolacja czy podwieczorek. Podaję gorące, zimne, z cukrem pudrem, miodem lub syropem, zazwyczaj na
Zasmakuj KuchniDzisiaj jedno z moich ulubionych śniadań- naleśniki! Podsmażane naleśniki z białym serem, to niewątpliwie mój smak dzieciństwa. Naleśniki bardzo często były u Nas
SMYKWKUCHNISezon na pomidory został zapowiedziany i proszę bardzo... Tego typu naleśniki kojarzą mi się wizualnie z różnymi innymi potrawami z różnych części świata
Dieta Rozdzielna i ZdrowieJeśli chodzi o baghrir, bardziej przypominają bliny, niż naleśniki. To przysmak kuchni arabskiej, przyrządzany z luźnego ciasta drożdżowego z
Dieta moja pasjaPo raz kolejny naleśniki... tym razem w zielonym wydaniu. Pycha i nie trzeba nic więcej pisać... Szpinakowe naleśniki Łatwe dla 3 osób ok 30
sierotka maRysia w kuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Galettes to bretońskie gryczane naleśniki. Te naleśniki są bretońskim daniem regionalnym (jak nasz bigos, czy pierogi). Serwuje się je
My Blueberry CornerZostałam zainspirowana naleśnikami z TEGO PRZEPISU , byłam lekkim niedowiarkiem, myślałam, że mi się rozpadną, bo miałam już kilka podejść do placków serowych, ale wyszły genialne
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJuż tak długo chodzą za mną naleśniki w wersji "na słono", że musiałam w końcu zaspokoić swój apetyt ;) i tak dziś przygotowałam proste, szybkie i
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKolejna, zdrowa wariacja naleśnikowa. Tym razem zapraszam na naleśniki wyłącznie z pełnoziarnistej mąki. Okazuje się, że zdrowe może być bardzo smaczne. Składniki: 1 szklanka mąki
Wielki apetytOstatni pojemnik rozdrobnionego szpinaku z własnej uprawy postanowiłam wykorzystać jako farsz do naleśników. A gdy przyszło do smażenia, wrzuciłam trochę szpinaku do ciasta i wyszły
Weekendy w domu i ogrodzieCo zrobić z nadmiarem usmażonych naleśników? Można zamrozić, żeby przechować je do następnego razu . Można jednak wykorzystać je trochę inaczej i zjeść ze smakiem przy
Codzienna kuchnia niecodziennaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sajgonki to jedno popularnych dań kuchni azjatyckiej. Ryżowe naleśniki zawijane z mięsem i warzywami, smażone w głębokim
Marta GotujeNa śniadanie pyszne placuszki i jajka sadzone. Nic trudnego – z mąki z ciecierzycy i maślanki zrobiłam ciasto gęściejsze od naleśnikowego. Do placków dołożyłam po jajku
Kucharzycawymyślać wyszukanych dań, przecież bliskich ucieszy nawet najprostszy posiłek - ulubiona pomidorowa czy naleśniki z serem. Jeśli przygotujemy go z sercem, doprawimy go najlepiej na świecie. Jedzenie gotowane z przymusu, na czas i bez przyjemności nigdy nie będzie tak smaczne jak byśmy chcieli. Weekendowe wspólne obiady smakują nam najbardziej. Wtedy nikt się nie spieszy, mamy czas i głowy
KUCHARNIAPierogi "ruskie" Jeżeli tęsknicie za tradycyjnymi pierogami "ruskimi", to koniecznie musicie wypróbować te, które zamiast sera mają kaszę jaglaną. Smak identyczny z oryginałem. Do tego skwarki z pietruszki i obiad idealny gwarantowany :) Musimy poświęcić chwilkę na lepienie, ale potem będziemy już tylko jeść i jeść :D Przepis: Pierogi "ruskie" z kaszą jaglaną 4. Najprostszy dal z soczewicy Kolejne egzotyczne danie(...)nasze ulubione warzywa, sosy, tofu, kotlety sojowe, falafel itp. Do wyboru, do koloru :) Przepis: Najprostsze wegańskie naleśniki 7. Paszteciki z ciasta francuskiego Gotowe ciasto francuskie nadziewamy farszem z kaszy jaglanej (bądź innej) i ulubionymi warzywami. Robimy farsz, lepimy i pieczemy chwilę. Obiad gotowy! Przepis: Paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Pole