Zdrowa, dietetyczna (no prawie ;) ), śniadaniowa wersja serniczka Bounty. Kokos i czekolada to najlepsze połączenie smakowe na świecie. Do przepisu wykorzystałam resztkę śmietanki kokosowej z kremowego sernika kokosowego . takie śniadanko jest bardzo odżywcze, sycące i nieprzyzwoicie smaczne :) Składniki: 4 łyżki twarożku 1 łyżeczka śmietanki kokosowej lub mleka kokosowego 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki wiórków kokosowych 1 kostka gorzkiej czekolady Twarożek
Chocolate Muffin Blogtych rzeczy.Przepisy z takimi akrobacjami omijam szerokim lukiem. Efekt ten zostal osiagniety dzieki dodatkowi jogurtu greckiego.Smakuje jak najlepszy deser.Slodki, smietankowy z puchata lekko kwaskowata malinowa czapa.Dodatkowo przybrany malinami i polewa malinowa,po prostu malinowe pysznosci.Moje serniki nie opadaja,nie pekaja,sa po upieczeniu rowne jak stol.Zapraszam zatem do przepisu. Skladniki na spod sernika na tortowmice o przekroju
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon truskawkowy w pełni, więc to najlepszy czas na wykorzystanie tych owoców do koktajli oraz pysznych ciast. Jak tylko zobaczyłam ten przepis , długo się nie zastanawiałam, od razu postanowiłam przygotować taki sernik. Delikatny, rozpływający się w ustach biszkopt, pyszna owocowa pianka serowa...hmmm, czegóż chcieć więcej. Oczywiście zamiast pieczenia spodu można wykorzystać gotowe biszkopty, wybór pozostawiam Wam. U mnie
Smaczne Zdrowesię jak najmniej używać piekarnika, szczególnie w taki upalne dni jak dziś. Wtedy też najlepiej sprawdzają się szybkie desery i ciasta na zimno. A zdecydowanie najlepszym, według mnie oczywiście:)), ciastem na zimno jest sernik:) Ja zrobiłam sernik na zwykłych okrągłych biszkoptach z dodatkiem czekolady i coca - coli. Wykorzystałam do niego twarożek - naprawdę idealny do serników, który otrzymałam
Z miłości do słodkościjeśli dotrwa. Pracy z nim niewiele ale pieczony musi być w kąpieli wodnej, według receptury i wtedy jest najlepszy. Jest obłędny w smaku a dziś na najdłuższy dzień i najkrótszą noc w roku będzie znakomitym deserem. Skusicie się na kawałeczek? Puszysty sernik jakich mało - sernik japoński. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedynia i czekolada to świetne połączenie, tak więc sernik wylądował na biszkoptowym spodzie z dodatkiem kakao. Pyszny, sycący, zbity i wilgotny - ja takie lubię najbardziej, a Wy? SERNIK DYNIOWY NA KAKAOWYM BISZKOPCIE przepis autorski // tortownica 22-24cm (lepiej użyć większej) ~2 jajka ~2 łyżki mąki pszennej ~2 łyżki cukru ~łyżka kakao Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia(...)czasie przygotowujemy masę serową: składniki w temperaturze pokojowej ~800g 3-krotnie zmielonego twarogu ~400g puree z dyni, gęstego i suchego – najlepsze będzie z dyni hokkaido ~1 - 1 1/2 szklanki cukru (w zależności od tego jak słodkie serniki lubicie) ~5 jajek ~25g waniliowego proszku budyniowego (lub taka sama ilość mąki ziemniaczanej + łyżeczka wanilii) Do miski wbijamy jajka, dodajemy puree
chili & sugarosób komponuje z dużym wyprzedzeniem. Inni działają ślicznie i spontanicznie. Decydując się w ostatniej chwili na to, co dla nich najlepsze. Bez względu na Wasz styl działania i gotowania mamy dla Was ciasto, które spełni Wasze oczekiwania. To sernik z rosą, którego każdy kęs to pyszność sama w sobie. Takie bardzo wytworne ciasto Sernik z rosą to jedno
KulinarneImpresje.plczasem ochoty stać w kuchni i pichcić, szczególnie latem. Najlepsze ciasto dla mnie to takie, które jest gotowe od razu po wyjęciu z piekarnika, a więc szarlotki, pleśniaki, kruche z owocami i bezą oraz właśnie serniki. Zalegał mi ser w lodówce, w spiżarce znalazłam gotową masę kajmakową
To co kochamLody i sernik to moje dwa najulubieńsze desery. A gdyby je połączyć? To co powstało, to zdecydowanie mój najlepszy przepis na lody – i mój ulubiony! Pierwszy raz zrobiłam te lody w zeszłym roku – ale musiałam zrobić je jeszcze kilkukrotnie, żeby doprecyzować recepturę, sprawić żeby lody były dalekie od smaku samej śmietany, nie przesłodzone, żeby smakowały jak znane i lubiane(...)błyszczącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia, co jakiś czas malinową frużelinę mieszamy. Gdy frużelina wystygnie możemy zabrać się za resztę. Zaczynamy od podstawy sernika, czyli naprawdę dobrego sera. Ten, z którego ja robię lody (i serniki!) to serek składający się tylko i wyłącznie z dwóch składników – śmietanki i kultur bakterii fermentacji mlekowej. Im jestem starsza i bardziej świadoma
Karo in the Kitchenroku obmyślam jaki sernik upiekę na Święta. Mam tyle przepisowych hitów, że trudno je przebić. Jednak ten wypiek przeniósł mnie myślami przed kominek, kiedy to siadamy po wigilii i najedzeni do syta mieścimy “jeszcze serniczek”. Orzechowy spód z dodatkiem wyjątkowo aromatycznego cynamonu z Indonezji nadaje lekko piernikowej, wytrawnej nuty. Lekko miodowa, niezbyt słodka masa serowa nie jest(...)Oetkera z serii produktów “Ze świata natury” – jest on gęsty, dlatego nie rozrzedzi nam śmietany, a naturalny smak najlepszej odmiany wanilii nada wyjątkowy i intensywny smak klajdrze (więcej o wanilii tutaj ). Kuszący takimi smakami sernik powinien podbić niejedno podniebienie. Sernik miodowy z wanilią – spód: 200 g mąki pszennej (1,5 szklanki) 4 łyżki cukru
Poezja smakuBardzo szybki i prosty przepis na sernik, o delikatnej, wręcz piankowej strukturze. Robi sie go migusiem, i zaręczam, że poradzą sobie z nim nawet osoby, które jak to się mówi potrafią przypalić wodę na herbatę 😎 Przy robieniu korzystałam z miksera, ale jeśli nie posiadamy takowego sprzętu - i ze spodem, i z masą serową poradzimy sobie bez niego(...)temperaturze 180°C. Jeśli będziemy mieli mniejszą tortownicę, proponuję wydłużyć o 10 minut czas pieczenia. Po upieczeniu dobrze schładzamy, (sernik nie ma mocno ścisłej konsystencji) najlepiej w kilka godzin w lodówce. Wg mnie najlepszy jest na drugi dzień
Walijskie Pichcenierazem coś na słodko. Słynny wiedeński sernik, bez kruchego spodu, najlepiej z dużą ilością bakalii (chociaż u mnie z brzoskwiniami). Najlepszy polany roztopioną gorzką czekoladą (chociaż u mnie posypany pudrem). To jak? Robicie
Z Hrabiną w kuchnimożliwe skoro umiem upiec świetny tort,a przerastają mnie zwykłe zrazy?! Niedoczekanie (zrazów!) Pokonałam zrazy i wiele innych dań. Walczyłam o tarty, najlepszą pomidorową i nieprzeciągnięte mięso, nie zapominając by nadrobić luki w wiedzy na temat serników. Problem jednak wracał gdy po kilku miesiącach chciałam wrócić do swojego wypracowanego, wypieszczonego przepisu. Więc skąd www.ufiolki.pl ? Z potrzeby spisania przepisów,których składniki
U Fiolkipomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Czekoladę przełożyłam na upieczone ciasto, posypałam płatkami migdałów. Po ostygnięciu wstawiłam do lodówki. Ciasto jest najlepsze następnego dnia. Inspiracją na ciasto był przepis Pani Małgorzaty Kalemba-Drożdż na sernik jaglany. http://pinkcake.blox.pl/2013/03/Sernik-bez-sera-jaglany-weganski.html
nietadieta