pilnowanie aby galaretka przeznaczona do masy piankowej za szybko nie stężała. Do przygotowania Sernika z truskawkami i bezami wykorzystałam tortownicę o średnicy 20 cm, najlepsza będzie tortownica silikonowa ze szklanym spodem, z której sernik wyjmuje się bez problemu, do tego jej spód doskonale nadaje się do serwowania sernika na stół. Jak przygotować pyszny, piankowy sernik z truskawkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuchego patyczka”, gdyż masa serowa z początku płynna, gęstnieje i robi się zwarta po spędzeniu odpowiedniego czasu w lodówce. The post Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjapije - to będzie fajne połączenie! I tak mniej więcej powstały te brzoskwinie. Czyli zupełnie spontanicznie. Ale wiecie co Wam powiem? Czasami te spontaniczne, improwizowane przepisy wychodzą najlepsze! :) Pomyślcie, jak będzie smakować sernik z tymi brzoskwiniami! Nie mogę się doczekać kiedy taki upiekę, hihi :) BRZOSKWINIE W KORZENNYM SYROPIE Z WHISKEY przepis autorski // 4-5 słoików ~ok. 1,5kg brzoskwiń ~850ml
chili & sugarWiśnie idealnie nadają się na wszelakie przetwory: kompoty, dżemy i frużeliny. Polecam Wam przepis na pyszną frużelinę wiśniową, czyli wiśnie w żelu. Frużelina owocowa to wg mnie najlepszy dodatek do deserów, gofrów, serników, innych ciast, czy jako dodatek do kremów. Polecam przepisy na frużelinę z innych owoców: Frużelina truskawkowa Frużelina jagodowa Frużelina truskawkowo-arbuzowa Domowa frużelina na 3 słoiczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPomimo wypróbowania kilku różnych sposobów na sernik na zimno... uważam że ten jest najlepszy i oczywiście przepis mam od mamy, której mogę tylko pozazdrościć talentu cukierniczego. No ale cóż ćwiczenie czyni mistrza. Sernik jest prosty i bardzo smaczny szczerze polecam. Składniki: 4 serki homogenizowane (150-180g każdy serek) 125 g margaryny 1 szkl. cukru 4 żółtka cukier
IMPRESJA SMAKUkoktajl alkoholowy. Ma wyśmienity ananasowo-kokosowy smak. Kojarzy się z tropikami, latem i słońcem - czyli ze wszystkim co najlepsze. Ostatnio trafiłam na przepis z sernikiem Piña colada - no i jak się na pewno domyślacie zupełnie nie mogłam mu się oprzeć :) Sernik jest absolutnie wyjątkowy. Ma mocno wyczuwalny posmak, charakterystycznych dla Piña colady składników - czyli kokosa i ananasa. Umieszczony
Świat Ciastanastrój u taty nie jest najlepszy, a wszystko naraz się psuje i nie ma wtedy na nic czasu, kawa i kawałek sernika (lub dwa, trzy... ;)) od serca są na miejscu i wywołują uśmiech. Tym razem wersja pomarańczowa, z nutką wanilii, płatkami czekoladowymi i delikatnym spodem z dodatkiem mojego ulubionego karobu. Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy spód
FitKotMój brat Armand uważa, że to najlepsze ciasto na świecie :) Nazywa mnie również mistrzynią serników :) Dlatego z czystym sumieniem polecam to ciasto. Nie dość, że to pyszny soczysty sernik to jeszcze na spodzie mocno czekoladowe wilgotne brownie. Natomiast "wisienką" na torcie jest tu mus śliwkowy, który dodaje wyrazistości temu wypiekowi. Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym
Pyza i SurówkaZnowu sernik, tym razem nie jest gotowany, a pieczony. Pyszny, kremowy, jeden z najlepszych, jakie jadłam. Muszę chyba zmienić tytuł bloga na coś z sernikiem ;D Śniadaniowy waniliowy serniczek pieczony w słoiku (zjedzony na zimno) podany z jogurtem greckim i malinami Przepis: na podstawie przepisu Marthy Stewart / 1 porcja - mały słoik - ok. 3/4 słoika(...)rozgrzanym piekarniku około 25-35 minut. Serniczek pozostaw w piekarniku do ostygnięcia, przełóż do lodówki na kilka godzin, tak aby się schodził, a najlepiej na całą noc. Gotowy sernik w słoiku podawaj np. z świeżymi owocami, dżemem lub frużeliną i pokruszonymi ciasteczkami, kruszonką czy granolą. *jak Philadelphia - użyłam serka Milandia, który kupiłam w Biedronce ** swój sernik piekłam
tost z dżememidealnie płaski, nie rośnie dużo i nie opada :) Kremowy sernik Davida Lebovitza 5. Babka pomarańczowa to takie trochę odejście od tradycji ;) Mocno wilgotna, najlepsza z sokiem świeżo wyciśniętym z pomarańczy :) Babka pomarańczowa 6. Sernik wiedeński, czyli bez spodu, takie jego założenie podobno, choć nie raz spotkałam się z opisem "sernik wiedeński na kruchym spodzie", co jest
Kraina Tysiąca SmakówNajlepsza bo własnoręcznie zrobiona, niezwykle aromatyczna i mięsista. Idealnie nadaje się do domowych wypieków, podrasuje smak nie jednego sernika. Do jej przygotowania potrzeba nam naprawdę niewiele, bo trochę cukru, wody, parę pomarańczy a przede wszystkim chęci. Wbrew pozorom jest łatwa do wykonania, nie taki diabeł straszny jak go malują;) Polecam;) Składniki: 5 dużych pomarańczy szklanka wody 1,5 szklanki
Krakowskie smaki AniRosół jest to prawdziwe danie Polskie, ale lubiane także na Litwie. U nas najczęściej z rosołem podają się Litewskie kibiny z wieprzowiną, które są na prawdę
Kuchnia Łukaszarazy w roku na specjalne okazje, np na tak jak dziś czyli Dzień Matki. I tym wpisem chce wszystkim mamom a szczególnie mojej mamie za ten sernik podziękować i złożyć życzenia wszystkiego najlepszego! Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikserników wszelkiej postaci, tych na zimno, na ciepło, z owocami, z bakaliami i tych z makiem również dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na moim zdaniem najlepszy przepis na seromakowiec lub jak ktoś woli sernik z makiem ;) Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Cynamonowe szczęściejednak robi wrażenie. Serniki tego typu robi się na ciasteczkach i najlepsze są do tego ciasteczka pełnoziarniste digestive . Niestety bardzo trudno je teraz dostać. Znalazłam jednak godnego ich następcę są to ciastka pełnoziarniste Krakusa . Naprawdę idealnie się sprawdzają do serników. Nowy post Sernik jagodowy pojawił się w Wypieki i Rumie
Wypieki i Rumieńce